הקיסר בדיאטה: סלט חסה ואבוקדו עם רוטב חלומי ותוספות מפתיעות

חם מדי מכדי להכין מנות כבדות? תתכבדו בסלט. אך אל תשתעממו עם קצוץ רגיל, במקומו הכינו את ההברקה הבאה - מחיאות כפיים (גם מעצמכם) מובטחות

סיון שטרנבך ורונה קובו

|

25.06.19 | 08:23

סלט חסות ואבוקדו מפתיע (צילום: סיון שטרנבך)
סלט חסות ואבוקדו מפתיע (צילום: סיון שטרנבך)

מרכיבים

3-2 מנות

 

ל"קרוטונים"

  • 1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניות
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים
  • 1 כוס שבולת שועל שלמה
  • 1 כף סירופ מייפל אמיתי
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי ופלפל גרוס לפי הטעם

 

לרוטב

  • 1/3 כוס רויון
  • 2 כפות פרמזן מגורר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח אטלנטי ופלפל גרוס לפי הטעם

 

לסלט

  • 1 אבוקדו פרוס לפרוסות עבות
  • מעט מיץ לימון טבעי
  • 3 לבבות חסה ערבית
  • 1/4 כוס עירית קצוצה

 

אופן הכנה

  1. ה"קרוטונים": מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי ה"קרוטונים" ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
  3. אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים, מניחים בצד להצטננות.
  4. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  5. הסלט: מטפטפים מיט מיץ לימון על פרוסות האבוקדו, על מנת שלא ישחירו.
  6. פורסים כל ראש חסה לשניים לאורך ומסדרים יפה בצלחת הגשה או בצלחות אישיות. מפזרים את פרוסות האבוקדו מעל. מוזגים מעל את הרוטב, ומפזרים את העירית ואת ה"קרוטונים". מגישים מיד.

 

עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג