yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 23.06.2019
    8 על: חלב ומוצריו
    הם מקור לחלבון, ויטמינים, מינרלים וחיידקים ידידותיים. מה עוד כדאי לדעת על החלב ומוצריו?
    שיר־לי גולן

    1. הם מקור מצוין לחלבון איכותי הנספג היטב והגוף יכול להשתמש בו לצרכיו בצורה מיטבית. החלבון מכיל את כל חומצות האמינו הנחשבות חיוניות.

     

    2. מוצרי חלב מותססים, כמו גבינות טבעיות ויוגורטים, מכילים חיידקים טובים למערכת העיכול. הם חשובים כי ממחקרים מסתמן שקיים קשר בין אוכלוסיית חיידקי המעיים להשמנה, לסוכרת ואף למערכת החיסון.

     

    3. הם מקור חשוב לוויטמינים ומינרלים כמו סידן, זרחן, מגנזיום, אשלגן, אבץ, סלניום וויטמינים מקבוצת B, כולל B12 המגיע רק ממזון מהחי.

     

    4. במחקרים נמצא קשר חיובי בין צריכת מוצרי חלב להורדת לחץ הדם (כחלק מדיאטת DASH), בריאות הלב, איזון סוכרת ואפילו ירידה במשקל.

     

    5. ויטמין D נמצא בחלב באופן טבעי בכמות קטנה, אך רבים ממוצרי החלב בארץ מועשרים בוויטמין D. חלב מועשר מומלץ למי שצורך כמויות קטנות של חלב ביום כדי למקסם את כמות הסידן והוויטמין D שהוא מקבל.

     

    6. רצוי לשלב עם חלב הפרה גם חלב עיזים וכבשים: בחלב עיזים יש יותר ויטמין D וסידן, ובחלב כבשים יש כמות כפולה של חלבון.

     

    7. חלבון החלב, הקזאין, וסוכר החלב, הלקטוז, מסייעים בספיגת המינרלים סידן וזרחן. עם הגיל עולה הקושי בעיכול סוכר החלב בשל מחסור בלקטוז. התסמינים השכיחים לרגישות ללקטוז הם קשיי עיכול, גזים או נפיחות בבטן ואפילו שלשול. מוצרי חלב מופחתי לקטוז הם גבינה צהובה, חלב דל לקטוז, קוטג' ומוצרי חלב עיזים.

     

    8. 30 אחוז מתכולת השומן במוצרי החלב היא מחומצות שומן בלתי רוויות, בהן חומצת השומן החיונית CLA, שאינה מיוצרת בגוף.

     

     

    באדיבות ניאורה מרטה, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, מחוז חיפה

     


    פרסום ראשון: 23.06.19 , 23:07
    yed660100