תחנת רענון: ארבעה סלטי פרווה טריים להחייאה של ארוחת הצהריים

בחום הזה אף אחד לא מחפש תוספת מבושלת - במקומה, צוותו לעיקרית שלכם סלט חי מקולרבי ושמיר, קישואים ואגוזים, כרוב ומלפפון או מנגו, נענע וחמוציות

Xnet

|

08.07.19 | 09:09

סלט קולרבי (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט קולרבי (צילום: אפרת סיאצ'י)

סלט קולרבי ושמיר / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

3 מנות

 

  • 3 קולרבי בינוניים, קלופים
  • 3 כפות שמיר טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן שאוהבים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/3 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מגרדים את הקולרבי בפומפיה גסה, שמים בקערה.
  2. מוסיפים את השמיר ואת יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

סלט קישואים ואגוזים / מיכל לוי-אלחלל, "לאשה"

סלט קישואים ואגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
    סלט קישואים ואגוזים(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    לרוטב

    • כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
    • עלים מגבעול מרווה אחד
    • 2 כפות (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום
    • 1 כף סילאן
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    לסלט

    • 8 קישואים ירוקים, פרוסים דק לאורך (רצוי בקולפן)
    • 8 קישוים צהובים, פרוסים דק לאורך (רצוי בקולפן)
    • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי קשיו קצוצים
    • 1 כוס (100 גרם) שקדים קצוצים

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותם בצד) ומעבירים את השמן לקערה קטנה. מוסיפים את החומץ, הסילאן, מלח ופלפל ומערבבים לרוטב אחיד.
    2. הסלט: שמים בקערת הגשה את שני סוגי הקישואים, האגוזים והשקדים ומערבבים קלות. מוסיפים את הרוטב, מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.

     

     

    סלט כרוב לבן ברוטב אסייתי / מירב גביש

     

    סלט כרוב לבן ברוטב אסייתי (צילום: מירב גביש)
      סלט כרוב לבן ברוטב אסייתי(צילום: מירב גביש)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 1/2 כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות
      • 3 מלפפונים, חתוכים למקלות
      • 4-3 בצלים ירוקים, חתוכים דק
      • קליפה מגוררת מליים אחד או חצי לימון
      • 1/2 כוס עלי כוסברה
      • 1/2 כוס עלי נענע
      • אפשרות: חופן עלי בזיליקום
      • 1/2 כוס אפונה בציפוי ווסאבי או קשיו קצוץ דק

       

      לרוטב

      • 1/4 כוס מים
      • 2 כפות חומץ אורז או 1 כף חומץ רגיל
      • 1 כף סוכר חום או לבן
      • 3 כפות מיץ ליים או לימון
      • 1 כפית שטוחה מלח או 3 כפות רוטב דגים
      • 1 כפית דבש
      • 2 שיני שום, קצוצות דק
      • 1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ
      • 2 כפות בצל שאלוט או בצל סגול, קצוץ דק

       

      אופן ההכנה

      1. הרוטב: שמים את המים, החומץ והסוכר בצנצנת, סוגרים ומנערים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
      2. הסלט: שמים בקערה את הכרוב, המלפפונים והבצל הירוק. מוסיפים 2/3 מהרוטב, מערבבים ומניחים במקרר 30 דקות לפחות (מכניסים למקרר גם את הצנצנת עם יתרת הרוטב).
      3. טועמים את הסלט, ואם צריך מוסיפים רוטב. מוסיפים את קליפת הליים, הכוסברה, עלי הנענע, הבזיליקום והאפונה. מערבבים ומגישים.

       

       

       

      סלט מנגו, חמוציות ונענע / עידית חייט, "לאשה"

      סלט מנגו, חמוציות ונענע (צילום: גלעד וגיא צלמים, סגנון: דריה קרגולה)
        סלט מנגו, חמוציות ונענע(צילום: גלעד וגיא צלמים, סגנון: דריה קרגולה)

         

        מרכיבים

        6 מנות

         

        • 5 מנגו בינוניים, בשלים
        • כ-2/3 כוס חמוציות חתוכות
        • עלים מצרור נענע אחד, שטופים ומיובשים היטב
        • 1 כף שמן זית
        • 1 כף מיץ ליון טרי
        • 1/2 כפית מלח
        • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

         

        אופן הכנה

        1. מקלפים את המנגו ופורסים אותו לקוביות. מעבירים לקערת הגשה.
        2. קוצצים את עלי הנענע ומוסיפים אותם לקערה יחד עם החמוציות.
        3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים בעדינות ומגישים.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג