מתולתלת בחום יולי אוגוסט? קבלי את המדריך המלא להישרדות

צמות, תוספות, החלקות ופן. מלי זיידמן, מתולתלת מלידה, יצאה מהמזגן כדי לבדוק אילו פתרונות יש לבעלות שיער מאתגר, שיעזרו לעבור את הקיץ בשלום

מתולתלת, הכיני שיערך לקיץ (צילום: Shutterstock)
מתולתלת, הכיני שיערך לקיץ (צילום: Shutterstock)

צמות או לא להיות

מדובר בטרנד שהגיע אלינו מהניכר ואומץ בשמחה, במיוחד על ידי המקורזלות, שבקיץ השיער שלהן הופך לברזלית לניקוי סירים ואין להן ישועה. לצמות מגוון ורסיות: החל בשתי צמות סיניות המתחילות מקדמת הראש וממשיכות לאורך השיער, וכלה בשתי צמות קטנות שמשוכות מעל האוזניים בצד אחד של הראש עד למרכזו. אפשר ורצוי לחבר תוספות שיער מלאכותיות לצמה, שיעניקו על הדרך גם אורך חדש ועובי, שבהחלט תמיד יתקבל בברכה.

 

כך או כך, מדובר בפתרון שישאיר אותך מתוקתקת בכל שעות היום ויספק לך לוק מעודכן. אם ניחנת בידיים טובות, יש סיכוי שתוכלי לעשות זאת בעצמך בבית, אבל אם את חפצה במראה מושלם, כדאי שתסורי לעשות זאת במקום ייעודי. כן, גם לדוכנים בטיילת אילת אנחנו קוראות "מקום ייעודי".

 

 

איפה עושים: כאמור, סביר שתתפני מחופשה באילת רק אם את שזופה ובעלת צמה. בנוסף, לרשת "קונדלראסטה" יש כמה סניפים שמיועדים בדיוק למטרה זו, וראינו גם דוכנים עצמאיים בקניונים כמו "אושילנד" בכפר סבא ובקניון הזהב בראשל"צ.

 

כמה זה עולה: הטווח רחב ותלוי במקום ובעבודה: שתי צמות קטנות בצד אחד יעלו לך כ־40 שקל; שתי צמות גדולות בכל הראש עם תוספת שיער יעלו 150 שקל.

 

להרגיש כמו קים קרדשיאן (צילום: Alberto E. Rodriguez/GettyimagesIL)
    להרגיש כמו קים קרדשיאן(צילום: Alberto E. Rodriguez/GettyimagesIL)
     

     

    יתרונות: אפשר להרגיש קים קרדשיאן לתקופה ולהשתולל עם צבעים שונים של תוספות ואורכים, התסרוקת יכולה להחזיק בכיף כשבועיים, וגם אם יעירו אותך באמצע הלילה וידרשו ממך לוק מתוקתק ברגע, את שם. כמו כן אין פה התעסקות עם החלקות וחימומים, ואלה שצמות הן דרך חיים בשבילן טוענות שזו אופציה לשקם את השיער אחרי נזקים שנגרמו מאלו. בנוסף, יתרון משמעותי מאוד בקיץ הישראלי: השיער אסוף, ועל כן חם הרבה פחות.

     

    חסרונות: צפי שכל הנשמות הטובות ממסדרונות המשרד פתאום יגלו התעניינות ניכרת בהיגיינת השיער שלך: "אז מתי חפפת?", "אפשר לחפוף עם זה?", "כמה זמן את כבר עם זה?". בנוסף, אם מי שעושה את הצמות מגזימה עם המשיכה, ויש להן נטייה כזו, אחרי שבועיים, כשתתירי את הצמות, יש סיכוי שתמצאי את עצמך עם חבילה רצינית של שערות ביד, ולא, זה לא של התוספות. לרוב מדובר בשיער שהיה נושר ממילא במשך השבועיים, אבל לעתים, כאמור, גם ההגזמה הזו פוגעת בשיער. ואחרון חביב: המחיר – 150 שקל פעם בשבועיים זו הוצאה לא קטנה.

     

    מה חדש: הטרנד גלש גם לכיוון הילדות, וכעת תוכלו למצוא ברשת סדנאות שמוצעות לאימהות ולילדות שמלמדות, שלב אחרי שלב, מגוון טכניקות לקליעת צמות. את עושה לה והיא עושה לך – גם בונדינג וגם לרתום את הילדה לסדר לך את הלוק? אהבנו.

     

    החלקות

    ההחלקות היו פה מאז ומעולם. כותבת שורות אלו התנסתה בהן לפני יותר מ־20 שנה, עת הייתה נערה פוחזת עם שיער בלתי אפשרי. אז היו אלה ההחלקות הצרפתיות, שנתנו מענה חלקי מאוד לבעיה שורשית עמוקה. בשנים האחרונות חדרו לשוק שלל החלקות חדשות ואפקטיביות יותר: החלקות יפניות, החלקות אורגניות והחלקות קרטין. אילן מרגלית, מעצב שיער ותיק ומוכר ושגריר לוריאל פרופשיונל, עושה לנו סדר:

     

    "החלקה יפנית זו החלקה שמשנה את כל קשרי השיער והופכת אותו לחלק מאוד, והוא נשאר חלק עד שהוא נגזר. היא מתאימה לשיער טבעי או צבוע, אך לא לשיער עם פסים או גוונים; החלקת קרטין היא החלקה משקמת. זו החלקה חלשה מבחינת החוזק ולא מתאימה לשיער מתולתל מאוד. היא מרככת את השיער והופכת אותו לנעים, מורידה נפח ומוסיפה חיות וברק. זו החלקה שטובה גם לשיער פגום; החלקה אורגנית היא החלקה שרמת החוזק שלה נעה בין היפנית והקרטין. היא אינה משקמת ומתאימה לשיער מתולתל, אבל גם איתה חשוב שהשיער יהיה בריא, ובשום תנאי אחר לא כדאי לעשות אותה".

     

    מתולתלת ומוחלקת. ביונסה (צילום: Gettyimages)
      מתולתלת ומוחלקת. ביונסה(צילום: Gettyimages)

       

      איפה עושים: בגלל ההכנסה הנאה שבצידה, כמעט כל הספּרים מציעים החלקה כזו או אחרת. יש מגוון ענק של תכשירים בשוק, והשמות – קרטין/אורגני – הם גנריים, ולכן לרוב אין לך מושג מה מורחים לך על הראש. "הכי חשוב זה לדרוש מהספר לראות רישיון של משרד הבריאות למוצר הספציפי שבו הוא משתמש", מזהיר מרגלית, "וגם לקרוא את האותיות הקטנות. לפעמים האישור של משרד הבריאות אומר לשטוף את השיער מהחומר לפני השימוש בחום, ואת זה רבים מהספרים לא עושים".

       

      כמה זה עולה: בין 650 ל־3,000 שקל, תלוי במספרה ובסוג ההחלקה. אם זה זול מאוד, כדאי לבדוק את החומר בציציות.

       

      יתרונות: לפחות בחודש הראשון, התחושה הזו, כשאת יוצאת מהמקלחת עם שיער ממושמע וחלק, היא תחושה שאין דומה לה. זר לא יבין זאת. כמו כן, התחזוקה בבית הוא מינימלית: ייבוש שיער בפן ושימוש בתכשירי שיער ללא מלחים.

       

      חסרונות: נזקי ההחלקות עוד לא ממש ידועים לנו. סערת ההחלקות עם הפורמלין הגיעה ושככה, והנה באה הכתבה על ההחלקה הביתית, שהותירה בחורות קירחות מכאן ומכאן. תרתי משמע. בואו נאמר את זה ככה – אף אחת מהחברות הגדולות, עד היום, כדוגמת לוריאל ואינדולה, לא הוציאו לשוק החלקת קרטין, החלקה אורגנית או יפנית, אף על פי שהשוק הזה טומן בחובו כסף גדול. לדעתנו, זה שהן נשארו מאחור רק עם ההחלקות הצרפתיות, אומר הרבה.

       

      מי שיש לה שיער עבה וחזק, סביר שתעבור את זה בשלום, אבל כבר פגשנו הרבה פגועות החלקה עם שיער דק ושביר שנשארו עם קרחות והצביעו על שבירה מוגברת של השיער לאחר ההחלקה. חשוב מאוד לעשות את הטיפול אצל בעל מקצוע מוסמך שקיבלתן עליו המלצות מבחורות שכבר עברו תחת ידיו. "הכי חשוב שבעל מקצוע יתאים את ההחלקה לסוג השיער", אומר מרגלית, "כי אם השיער עובר החלקה שלא מותאמת לסוגו, זה יכול ליצור שבירה, יובש ואפילו קרחות".

       

      ד"ר להבית אקרמן, מומחית ברפואת עור, מוסיפה: "החלקות שיער מכילות לעתים חומרים שעלולים לגרום נזק לשיער עצמו. ההחלקות האלו פוגעות במבנה החלבוני של השערה, וזה עשוי לגרום לשבירות יתר שלהן. הרבה מהן מכילות חומרים שאינם מאושרים על ידי משרד הבריאות, למשל ממשפחת הפורמלין, ואלה יכולים להיות בעייתיים לקרקפת ולנשימה. כרופאת עור, אני נגד החלקות. אם יש צורך והכרח בהחלקה, מוטב להתעקש על מקום מוסמך שעובד עם חומר שקיבל אישור ממשרד הבריאות ולהעדיף החלקות קרטין, שהן פחות אגרסיביות מההחלקה האורגנית והיפנית".

       

      חיסרון אחרון: תועלת מול מחיר - ברוב המספרות יבטיחו לך שישה חודשים של שקט, אבל אצל רבות החגיגה נגמרת הרבה יותר מהר. אם השורש שלך מתולתל מהיסוד, הוא יצמח תוך ארבעה עד שישה שבועות ויעניק לך מראה של קסדה מנופחת. אז תצטרכי לחזור להחלקת השורש על ידי פן, ולא עשית בזה כלום חוץ מלהוציא המון כסף.

       

      מה חדש: ההחלקה החדשה בשוק נקראת "ננו קרטין". זו החלקה שחופפים מהשיער באותו יום והיא קלה יחסית. היא גורמת לשיער להיות רך ונעים, ואחרי ארבעה חודשים היא נעלמת כלא הייתה ולא משאירה את השיער חצי מתולתל־חצי חלק, כמו אלו העוצמתיות יותר.

       

       

      DIY

      אם פעם הפן הוא זה ששלט במגירת אביזרי השיער הביתית, היום אלו מחליקי השיער והמתלתלים, שבעזרתם אפשר לייצר את המראה הווייבי הנחשק שכולנו רוצות.

       

      איפה עושים: בבית, ליד האסלה, או ממש עליה. איזה כיף!

       

      כמה זה עולה: יש המון מכשירים בשוק והטווח מתחיל מ־150 שקל ומגיע עד 2,500 שקל.

       

      יתרונות: השקעה כספית חד פעמית שנותנת תוצאות במשך שנים, ובאמת, יש לנו פן יותר זקן מכן. מעבר לזה, האפשרות לעשות את זה לגמרי בעצמך משחררת אותך סופית מהפוביה: "מה אעשה בחו"ל" / "מה אעשה אחרי הבריכה באילת". כל מה שצריך זה מחליק במזוודה ואת מסודרת.

       

      חסרונות: ככל שהשיער שלך יותר מרדני, כך תצטרכי להשתמש באמצעים יותר קיצוניים, ומחליקי השיער מגיעים היום עד לחום של 230 מעלות. אם תשתמשי במחליק פעמיים בשבוע בחום כזה, לא יישאר לך שיער, גברת!

       

      "אני ממליץ רק על מחליקי שיער שאפשר לכוון את הטמפרטורה בהם", אומר מרגלית, "ולא להשתמש בטמפרטורה הגבוהה מ־170 מעלות. בניגוד לספר, נשים לא יודעות להשתמש במחליק והן יכולות לגמור על השיער. בכלל, אני מעדיף שישתמשו בפן מאשר במחליקים, וגם אז חשוב להרחיק את הפן מהשיער ולהשתמש לפני כן בקרם מגן לשימוש בחום".

       

      מה חדש: המכשיר הכי נחשק היום בקרב המכורות הוא ה־Dyson Airwrap של חברת דייסון, שאחרי שכבשה את לבבות הפניסטיות עם הפן שלה, השיקה מכשיר להחלקת השיער, לעיצוב גלי ולעיצוב תלתלים. הוא ניחן בטכנולוגיה חדשנית שמעניקה לו שלושה יתרונות: הוא מעצב את השיער בעזרת אוויר חם בלבד, ולכן לא עובר את ה־150 מעלות והרבה פחות מזיק לשיער, לא צריך להמתין לייבוש מלא של השיער, ואחרון חביב: יש לו פטנט מגניב – את רק מקרבת את המכשיר לשיער, והשיער מתלפף לבדו על הרול החם באופן עצמאי, מה שהופך את השימוש בו לדבר קל ביותר, וגם מאותגרות ה"עשה זאת בעצמך" יכולות לצאת פה עם תוצאות מרשימות. האביזר להחלקת השיער לא נותן את אותו אפקט של פן מקצועי רגיל, ומצאנו שהשימוש במכשיר טוב בעיקר למראה גלי. מחירו יקר בהרבה מהמכשירים בשוק – 2,490 שקל. מי שמכורה למכשירי עיצוב שיער, ייתכן שתחליט שההשקעה הזו שווה את הפגיעה בשערה.

       

        1. מייבש שיער בייביליס, 399 שקל; 2. מסכת ספסיפיק של קרסטס, 179.9 שקל; 3. Smoothing Balm של אמיקה, 90 שקל; 4. dyson airwrap, מחיר 2,490 שקל; 5. קרם אנטי פריז של Label M, מחיר 110 שקל; 6. REMINGTON מחליק 2 ב-1, מחיר 499שקל; 7. פריז איז סיקרט אייג'נט – קרם לעיצוב השיער של ג'ון פרידה, 34.90 שקל.

         

        תוספות שיער

        התוספות נותנות כובד לשיער דק והוא פחות מתכווץ ומתקרזל. הן מסתירות קצוות שרופים ומספקות מראה בריא ומסודר יותר

        הידעתן? לכולן יש תוספות שיער! כמעט כל מי שאתן רואות בטלוויזיה, משתמשת, תמיד או רק לפעמים, בתוספות שיער. קרן פלס, מיכל אנסקי, סנדרה רינגלר וגם שרה נתניהו – כולן חלק מהטרנד הלוהט של תוספות השיער. גם אם לא חלמתן על שיער ארוך, דעו לכן שאלה עשויות לעזור גם עם הבעיות הקיציות. התוספות נותנות כובד לשיער דק והוא פחות מתכווץ ומתקרזל. התוספות מסתירות קצוות שרופים ומספקות מראה בריא ומסודר יותר. הן מגיעות במגוון שיטות ואיכויות: יש הלחמה, הדבקה בדבק, צמות, קוקיות ומדבקות. מבחינת איכויות השיער, יש שיער רוסי, שיער הודי ואפילו שיער של יאק – כן, שמעתן נכון, יאק - החיה. ממש יאק!

         

        מלכת תוספות השיער, נטע ברזילי:

         

         

        איפה עושים: בדומה להחלקות, מדובר באחד הענפים הרווחיים יותר, ועל כן המספרות שנותנות מענה של תוספות רק הולכות ומתרבות. חשוב מאוד לשמוע המלצות ולעשות את התוספת אצל מעצב שיער שיש לו ניסיון בנושא.

         

        כמה זה עולה: טווח המחירים רחב מאוד ותלוי בכמה גרם שיער את מוסיפה, באיכות השיער שנמכר לך ובשיטת התוספת. 50 גרם שיער (עשוי להספיק למילוי ולנפח, אם רוצים להאריך תצטרכו 100 גרם) יעלה בין 200 שקל ל־2,000 שקל.

         

        יתרונות: מי שניחנה בשיער בעייתי ועברה איתו הרבה אבולוציות, מגיעה לשלב שבו הוא מפסיק לארוך לה. זה שלב מבאס מאוד, כי כולנו, בסתר לִבנו, רוצות להיות רפונזל. מדובר בפתרון שיקומי אפילו, כי במקום ללכת למספרה כל שבוע ולפנפן, או לעשות החלקה, אפשר לעשות תוספות וללכת עם השיער הטבעי שלך (פלוס זה ששילמת עליו) ולתת לשערה להשתקם מכל מה שעבר עליה.

         

        חסרונות: מדובר בעניין יקר. מעבר למחיר הראשוני, פעם בחודשיים, כשהשיער אורך, צריך ללכת למספרה, להוריד את התוספות ולהדביק אותן מחדש ליד השורש – טיפול שעולה בין 300 ל־700 שקל. מעבר לכך, גם התחום הזה פרוץ מאוד ויש ספרים שמשתמשים בדבקים מזיקים לשיער והלחמות שאלוהים ישמור. כדאי להיזהר, כי גם פה, בטיפול לא אחראי, עלולים להישאר עם קרחות.

         

        מה חדש: תוספות שיער במדבקות קטנות. SMARTAPE הוא מותג תוספות שמשתמשות בו נטע ברזילי, שירן סנדל, נסרין קדרי, אשלי וקסמן בקשי ועוד. מעצב השיער יריב גולן, שמתמחה בתוספות שיער, מספר: "מדובר בפיתוח ישראלי של מדבקה דקיקה בעלת שכבת ג'ל ייחודית המעניקה תנועה חופשית ותחושת קלילות בשיער, לעומת שיטות אחרות ומכבידות יותר. היא קלת משקל, ולכן פחות מזיקה לשיער. בניגוד לתוספות במדבקות אחרות, יש גם אופציה לשיער גלי (שלא עבר סלסול), שמשתלב באופן טבעי יותר אצל רובנו, ולכן אין צורך להחליק את השיער בפן לשם התאמה. בכל מקרה, כאשר משתמשים בתוספת אפשר לצבוע את השיער, להבהירו, להשתמש בפן, בבייביליס וגם להיכנס לים ולבריכה ללא חשש".

         

        נטע ברזילי, שירן סנדל, נסרין קדרי ואשלי וקסמן בקשי במוסיפות (צילום: SMARTAPE)
          נטע ברזילי, שירן סנדל, נסרין קדרי ואשלי וקסמן בקשי במוסיפות(צילום: SMARTAPE)
           

          כותבת שורות אלו התנסתה על קרקפתה בתוספות האלו ויכולה לספר שאכן, אם יש לך שיער חלק או גלי, מדובר בפתרון אסתטי לחודשי הקיץ. בעוד שהשיער הטבעי מתקרזל ומתפתל, התוספות מכסות על האמת המרה ויוצרות מראה של שיער גולש ובריא.

           

          הכתבה המלאה בגיליון יולי של מגזין גו סטייל

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד