צילום: שי יחזקאל

מתכונים מענגים לימים חמים:
תירס צרוב עם קרם תירס ותרד

נכון שאתם מתים על תירס? אז קבלו מתכון "פעמיים תירס" עם קלחים טריים ועם גרגירי תירס קפואים שגם אתם וגם הילדים לא תרצו להפסיק לאכול בערב קיץ חם

פעמיים תירס - קלחים טריים וגרגירים קפואים (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
פעמיים תירס - קלחים טריים וגרגירים קפואים (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-8 מנות:

  • 4 קלחי תירס

לקרם התירס:

  • 1 בצל פרוס לחצאי טבעות
  • 1 חבילה (800 גרם) גרגירי תירס קפואים
  • 1 פחית (330 מ"ל) חלב קוקוס
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

לתרד:

  • צרור תרד ערבי שטוף ונקי
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ מ־1 לימון

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את קלחי התירס כ־15 דקות עד לריכוך ומצננים מעט.

2. מכינים את קרם התירס: מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב, מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים. מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים יחד כ־20 דקות.

3. מסירים את התערובת מהאש וטוחנים במעבד מזון לקרם במרקם חלק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4. פורסים בעדינות את קלחי התירס לסלייסים וצורבים בברנר או צולים בגריל ל־5 דקות.

5. מקפיצים את התרד במחבת עם מעט שמן זית ומיץ לימון. מגישים את קרם התירס ומעליו סלייסים של תירס ותרד. מתבלים עוד קצת בשמן זית ובמיץ לימון ומגישים חמים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 300 קלוריות | 45.6 גרם פחמימות | 7.7 גרם חלבון | 12.2 גרם שומן | 8 מנות

 

שף אורח: מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו - בית עות'מאני עתיק עם טאץ' של עיצוב עכשווי, שמארח אירועים לארוחות שף בדגש על אמנות ועל אווירה 3699882־052 /// ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד