שתף קטע נבחר

זה לא קיש, זו עוגה מלוחה: 5 דרכים לגרום לילדים שלכם לנסות טעמים חדשים

אנחנו מוכנים לעשות די הרבה כדי לגרום להם להרחיב את התפריט, אבל לפעמים נדמה שמדובר במשימה בלתי אפשרית. אין טקטיקה שלא נסכים לנסות, ואין שיטה שלא נהיה מוכנים לתרגל. במיוחד בגלל שעם ילדים ההסברים על מאכלים מזינים או בריאים – לא באמת יביאו אותנו רחוק. אז מה, פשוט להמשיך ולהתחנן? לא לפני שתנסו את הדרכים הבאות

בשיתוף טרה

 

שתפו אותם

לא נו, לא בפייסבוק או באינסטגרם. שתפו את הקטנים שלכם בכל התהליך שבסופו תשבו מולם עם כמה צלחות ביניכם. אנחנו מדברים גם על הכנת הארוחה עצמה (באופן שלא יסכן את האצבעות הקטנות שלהם, כמובן), אבל אופטימלית תתחילו עם זה עוד קודם לכן: אצל הירקן או בסופרמרקט. כי ילדים צפויים להגיע עם ראש הרבה יותר פתוח לטעמים שהם אשכרה עזרו להוריד מהמדף או לבחור מתוך הערימה. בסופו של יום, מבחינתם, יש הבדל ממשי בין "חמודי, בא לך לטעום את הארטישוק שקניתי לך?", ל-"חמודי, בא לך לטעום את הארטישוק שאתה בחרת היום?"

 

אגב, על הדרך גם תוכלו ללמד אותם על ערכים תזונתיים אם תסתכלו איתם יחד על רשימת המרכיבים הקיימים בכל מוצר ותלמדו אותם לשאול את השאלות הנכונות לגבי התזונה שלהם ומה כל רכיב אומר, כי זה חשוב - כן גם בגיל הזה.

 

שולחן משפחתי (צילום: shutterstock)
היום בערב נאכל את האוכל שאת בחרת!(צילום: shutterstock)
 

 

מתגו מחדש

ילדים רבים נאטמים כלפי מאכלים חדשים כבר מהשלב שבו הם רק שומעים איך הם נקראים. לפעמים סתם כי 'נקטרינה' נשמע חמוד יותר מ'ברוקולי'. במקרה כזה, כל מה שנשאר לכם זה להיות יצירתיים בקשר לשמות האלטרנטיביים. קיש גבינות וירק יכול להתקבל בברכה אם רק יזכה פתאום לכינוי 'עוגה מלוחה', וכל גבינה לבנה תתקבל בפחות חשדנות אם תזדהה בתור 'ריבה לבנה'. אם יש לכם מזל, עד שתיחשף התרמית ההורית, בלוטות הטעם שלהם כבר תתרגלנה לתפריט החדש.

 

זו לא פשטידה, זו עוגת גבינה מלוחה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זו לא פשטידה, זו עוגת גבינה מלוחה(צילום: shutterstock)
 

 

עצבו מחדש

ילדים לא באמת חיים לפי המשפט ההוא שממליץ לא להסתכל בקנקן. מבחינתם הקנקן חשוב לפעמים הרבה יותר ממה שהוא מכיל. בדיוק בגלל זה תוכלו להגיע להישגים מרשימים בתחום הטעימות אם רק תשנו את כלי הקיבול. זה אומר שמעדנים שלא עברו את הסלקציה שלהם כשהוגשו מתוך גביע, עשויים להתחבב עליהם אם רק יוגשו בתוך הכוס האהובה עליהם, או בתוך קערה שבדרך כלל מזוהה אצל הילדים ככזאת שמאכלסת חטיפים או מאכלים אהובים אחרים.

 

זה לא מעדן, זה קינוח מסוגנן (צילום: shutterstock)
זה לא מעדן, זה קינוח מסוגנן(צילום: shutterstock)

אותו הדבר לגבי מים, במקום סתם כך בכוס, אפשר לקשט במלפפון או פרי קייצי כלשהו. 

 

מים? ממש לא, זה כמו בבית מלון (צילום: shutterstock)
מים? ממש לא, זה כמו בבית מלון(צילום: shutterstock)
 

אתגרו אותם

המון פעמים התחינות והבקשות שלנו מהילדים לנסות טעם חדש במהלך הארוחה, רק מגבירות את ההתנגדות ההתחלתית שלהם. אחת הדרכים להימנע מזה היא להכין מראש צלחת ובה 2,3 ביסים ממש קטנים שהיינו רוצים שהם ינסו. את הצלחת נניח ליד הצלחת האישית שממנה הילד אוכל, ורק נעדכן כבדרך אגב שהוא מוזמן לטעום ממנה אם יתחשק לו. לא יזיק גם אם נכנה את צלחת הטעימות בשמות מאתגרים או מסקרנים כמו 'הצלחת של הגדולים', או 'הצלחת המיוחדת'.

 

אני רק אשים את זה כאן בצד, תטעמו כשתרצו (צילום: shutterstock)
אני רק אשים את זה כאן בצד, תטעמו כשתרצו(צילום: shutterstock)
  

טִבְלוּ אותם (את הירקות, כן?)

רוב הסיכויים שגם הילדים שלכם נהנים מאוד לטבול דברים ברטבים כמו קטשופ, או כל מחית טעימה אחרת. משהו באלמנט הזה של הטבעת אוכל אחד באוכל אחר, פשוט עושה להם את זה. אז פשוט השתמשו באלמנט הזה כדי לגרום להם לנגוס בחתיכות ירק שאפשר לטבול בתוך יוגורט, או כל גבינה רכה אחרת. אם תציגו את כל הסיפור כסוג של 'פינגר פוד' לילדים, יגבר הסיכוי שהם יתעלמו מההתחכמות שלכם ויזרמו עם הארוחה המיוחדת.

 

מטבל גבינות לירקות (צילום: shutterstock)
מטבל גבינות לירקות(צילום: shutterstock)

 

בשיתוף טרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
זו לא פשטידה, זו פיצה גבוהה
צילום: shutterstock
מומלצים