התחילו הכי פריך שלכם ואז תגבירו: סלט עוף קראנצ'י עם כרוב ועלי פילו

ביס אחד ואבדתם - אל תטעמו מהסלט הזה אם אתם לא מתכוונים לצאת להפסקת אוכל, שכן מדובר במנה ממכרת וקלילה למדי, שמכילה את כל הדרוש לארוחה שלמה

שפרה נחום

|

02.09.19 | 08:38

סלט עוף קראנצ'י שכולם ירצו לאכול (צילום: שפרה נחום)
סלט עוף קראנצ'י שכולם ירצו לאכול (צילום: שפרה נחום)

מרכיבים

6-3 מנות

 

לקראנצ'

  • 3 עלי פילו
  • שמן

 

לסלט

  • 600 גרם חזה עוף
  • 1 כף שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1/4 כפית מלח לימון
  • 2 כפות שמן קנולה או חמניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 1 חסה רומית גדולה או 2 קטנות, פרוסות

 

 

אופן הכנה

  1. הקראנצ': מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים בתבנית עלה פילו אחד ומברישים אותו במעט שמן. מניחים מעליו עלה נוסף ומשמנים גם אותו. מניחים מעל את העלה השלישי.
  3. מניחים מעל העלים נייר אפייה נוסף ותבנית שתשמש משקולת. אופים כ-40 דקות או עד שהעלים מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. מניחים בצד.
  4. הסלט: מחממים כף שמן במחבת למשך דקה, מניחים בה את העוף, מתבלים אותו במלח ובפלפל שחור ומטגנים אותו משני הצדדים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  5. מוציאים את העוף לקרש חיתוך (לא מכבים את האש), פורסים אותו דק (כמו שווארמה) ומחזירים למחבת. צורבים היטב מכל הצדדים לפחות 4 דקות, מכבים את האש ומשאירים את העוף במחבת עד להרכבת הסלט.
  6. קוצצים דק את הכרוב, שוטפים אותו ומייבשים היטב. מוסיפים את מלח הלימון, השמן ואת חצי כפית המלח ומערבבים בעזרת הידיים תוך כדי סחיטה ומעיכה, עד שהוא מתרכך.
  7. מוסיפים לקערה עם הכרוב את הבצל, החסה ואת העוף ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  8. מניחים בתחתית צלחת 3 ריבועי קראנצ', עורמים מעל את הסלט ומסיימים בעלי קראנצ' נוספים.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית', בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג