צילום: דנה קופל

אהרוני: "כשהתחלתי לבשל לא היה כאן כלום"

נפגשנו עם ותיק השפים האסייתיים בארץ, השף ישראל אהרוני, ועם השף האסייתי הצעיר ופורץ הדרך, יובל בן נריה, לשיחה על כל מה שהתרחש מהימים שבהם אי אפשר היה להשיג אפילו שורש ג'ינג'ר בארץ ועד להווה שבו בכל קרן רחוב תל אביבי תמצא מסעדה אסייתית. המסקנה: אנחנו רק בהתחלה של ההתחלה


רבים אוהבים לדבר בסצנת האוכל שלנו על המהפכה הקולינרית שהתרחשה בארץ: ממדינה של קוטג' ופסטרמה, הפכנו למעצמה של גבינות בוטיק ושרקוטיירים; יין "אדום" ו"לבן" בתפריטי מסעדות, קיבלו עם השנים ספסיפיקציות של טרואר וזנים; ובגדול ממדינה של מסעדות פועלים הפכנו למטבח הכי מדובר היום בעולם.

 

אבל מה שלא רבים מבינים זה שאת כל המהפכה הקולינרית הענפה שהתרחשה כאן בשניים-שלושה עשורים אחרונים, הוביל בעצם המטבח האסייתי. כן כן, האגרול הסיני והפאד תאי התאילנדי. 

premuim_image

כתבה זו זמינה רק למנויי +ynet - שנהנים מגישה מלאה לפרשנויות, לראיונות בלעדיים, לכתבות ולטורים של מיטב כותבי ynet ו"ידיעות אחרונות"

כבר יש לכם מינוי? התחברו

הצטרפו עכשיו - החודש הראשון עלינו
רוצים לראות מה יש לנו להציע?