yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 12.10.2019
    מנתח על שולחן הניתוחים
    אם יש לכם אפשרות לבחור מי ינתח אתכם, קבלו כמה נקודות למחשבה
    שיר־לי גולן
    רגע אחרי שמתברר שאנחנו זקוקים לניתוח או מעוניינים בו, מתחיל התחקיר: מתעניינים אצל חברים ומכרים, מבררים ברשת החברתית, מתייעצים עם רופא המשפחה. זה חשוב, אבל לא מספיק. ד"ר ערן אלון, מומחה ביחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של הראש והצוואר במרפאת א.ר.ם באסותא, מסביר איך לבחור מנתח:

     

    על מי לסמוך? נסו להצליב מידע ולוודא שההמלצה שקיבלתם מהשכנה מתייחסת למנתח בעל המומחיות הספציפית הנדרשת במקרה שלכם. את רוב המומחים אפשר למצוא בחיפוש פשוט ברשת, שם תוכלו לברר פרטים באשר להכשרתם, לניסיונם ולתחום ההתמקצעות שלהם. אפשר להיעזר גם בפורומים בתחומים שונים, שבהם תוכלו לקרוא על ניסיונם של מטופלים אחרים בעלי בעיות דומות. עם זאת, גם ברשת המידע סותר ומגמתי. בנוסף, כדאי לברר אם המנתח עובד עם הביטוח שלכם ומהי זמינות התורים אצלו.

     

    רק לפרופסור? פרופסור הוא תואר אקדמי הניתן על ידי האוניברסיטה לפי העיסוק האקדמי של המנתח, כלומר פעילויות ההוראה והמחקר שביצע. התואר לא בהכרח הופך אותו למומחה ייחודי לבעיה מסוימת או מעיד על יכולתו וניסיונו הכירורגי. עליכם לבדוק את ניסיונו, מומחיותו ואת ה"קבלות" של המנתח בתחום הרפואי הרלוונטי לכם בלבד.

     

    לא רק ידי זהב: טעות להניח שלמנתח משכמו ומעלה מותר להיות לא נחמד או אפילו גס רוח. הוא צריך להיות גם רגיש, סבלני ונעים למטופליו. מנתח בעל ידי זהב שאינו נעים עם מטופליו כאשר הם ערים, עלול לזלזל בהם כשהם ישנים. ולהפך: רופא מקסים במרפאה אינו בהכרח מנתח מצוין.

     

    חוות דעת שנייה: גם בניתוחים שכיחים או פשוטים וגם מסובכים וקשים, המטופל צריך להרגיש נוח ובטוח עם המנתח שבחר ושמורה לו הזכות לקבל חוות דעת נוספת, שהיא חשובה במיוחד בניתוחים בעלי השלכות מרחיקות לכת. מנתח שלא מקבל את הפנייה לחוות הדעת השנייה, אינו מתאים למטופל.

     


    פרסום ראשון: 12.10.19 , 23:33
    yed660100