yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 12.10.2019
    8 על: בננה
    היא עשירה באשלגן ומומלצת לאכילה לפני פעילות גופנית. מה עוד כדאי לדעת על הבננה?
    שיר־לי גולן

    1. שיא עונת הבננות בישראל הוא בחורף ובאביב. הבננות הנמכרות בקיץ נשמרות אצל המגדלים, אך מרגע הגעתן למדף ועד הבשלתן הזמן קצר.

     

    2. אפשר לשלב מחית בננה בקינוחים במקום מחצית מכמות השמן וכך להוריד את אחוזי השומן במנה ואת ערכה הקלורי.

     

    3. הבננה התרככה מדי? אפשר ואף כדאי להכין ממנה שייק, עוגה או עוגיות.

     

    4. לא מומלץ לשמור את הבננה במקרר, אלא בטמפרטורת החדר. הקירור אינו מונע את ההבשלה אלא להפך, ובקיץ מומלץ לקנות בננות בכמויות קטנות בכל יום או יומיים.

     

    5. הבננה עשירה במיוחד באשלגן. בבננה אחת יש כשמונה אחוזים מצריכת האשלגן היומית המומלצת למבוגר. המינרל חיוני להעברת מסרים במערכת העצבים, לשמירה על לחץ הדם ולמניעת דלדול מסת העצם.

     

    6. אכילת בננה לפני פעילות גופנית מספקת לגוף אנרגיה זמינה לתחילת הפעילות.

     

    7. בבננה יש כשמונה אחוזים מכמות הסיבים היומית המומלצת. חלק משמעותי מאלה הם הסיבים הפרה־ביוטיים, המשמשים מצע מזון לחיידקי המעי המגינים על מערכת העיכול, ומשפרים את ספיגת המינרלים מהמזון.

     

    8. הבננה מכילה כרבע מהצריכה המומלצת של ויטמין B6, החיוני להפקת אנרגיה מחלבונים ומפחמימות, וליצירת ההמוגלובין האחראי על נשיאת החמצן בגוף, והסרוטונין הדואג לשמירה על מצב הרוח.

     


    פרסום ראשון: 12.10.19 , 23:21
    yed660100