המלכה אליזבת יוצאת נגד פרווה, אז למה היא תמשיך ללבוש אותה?

בעקבות בתי האופנה הנחשבים שהודיעו כי יפסיקו להשתמש בפרוות, גם מלכת אנגליה מכריזה שלא תרכוש יותר בגדי פרווה. עם זאת, היא לא תוותר על אלה שכבר בארונה

איתי יעקב

|

06.11.19 | 10:33

דמות ממלכתית המזוהה עם פרווה. המלכה אליזבת, 1963 (צילום: AP)
דמות ממלכתית המזוהה עם פרווה. המלכה אליזבת, 1963 (צילום: AP)
המחווה הסימבולית של המלכה צפויה בהחלט לחזק את דעת הקהל בבריטניה על אי לבישה ומכירה של פרווה (צילום: Keystone/GettyimagesIL)
המחווה הסימבולית של המלכה צפויה בהחלט לחזק את דעת הקהל בבריטניה על אי לבישה ומכירה של פרווה (צילום: Keystone/GettyimagesIL)
לא תוותר על הגלימות הטקסיות מפרווה (צילום: WPA/GettyimagesIL)
לא תוותר על הגלימות הטקסיות מפרווה (צילום: WPA/GettyimagesIL)

מלכת אנגליה אליזבת השנייה מצטרפת למהפכה ההומנית באופנה. בספר הזיכרונות The other Side of The Coin (הוצאת הארפר קולינס), שפרסמה בשבוע שעבר אנג'לה קלי, המלבישה היוצאת של המלכה אליזבת השנייה, היא כותבת כי מהשנה "אם הוד מעלתה צפויה להשתתף באירוע הכולל מזג אוויר קר במיוחד, היא תלבש פרווה מזויפת כדי להבטיח שהיא תישאר מוגנת מקור. כל פרווה שתשמש מעכשיו את הוד רוממותה, תהיה עשויה פרווה מזויפת".

 

עם זאת, המלכה תמשיך ללבוש את פריטי הפרווה הקיימים בארונה, בעיקר הגלימות הטקסיות, אשר מלוות את ארכיון הלבוש של בית המלוכה מזה מאות שנים. כאמור, החלטתה של המלכה אינה גורפת, אך היא צעד נוסף בדרך להוצאת פרווה חיה מהקונצנזוס, כל שכן כשהיא מגיעה מדמות ממלכתית שחקוקה בזיכרון הקולקטיבי וכדימוי בינלאומי באמצעות כתר על הראש וצעיף פרווה.

 

"כל פרווה שתשמש מעכשיו את הוד רוממותה, תהיה פרווה מזויפת" (צילום: Chris Jackson/GettyimagesIL)
    "כל פרווה שתשמש מעכשיו את הוד רוממותה, תהיה פרווה מזויפת"(צילום: Chris Jackson/GettyimagesIL)

     

    מימי בקצ'י מארגון PETA העולמי, הפועל למען זכויות בעלי החיים, בירכה את המלכה על החלטתה, אך קראה לה לחשוב מחדש על הפרווה שמעטרת את כובעי משמר המלכה, ובכך להשלים את מדיניות הארמון. "95 אחוזים מהציבור הבריטי מסרבים ללבוש פרווה אמיתית", אמרה. מעצבת האופנה סטלה מקרטני, שמאז הקמת בית האופנה שלה בתחילת שנות האלפיים הפכה למותג טבעוני ראשון, קראה לממשלת בריטניה להפוך את המדינה לראשונה בעולם האוסרת על מכירת פרווה בגבולותיה. המחווה הסימבולית של המלכה צפויה בהחלט לחזק את דעת הקהל בבריטניה על אי לבישה ומכירה של פרווה.

     

    ג'יין הלוי מהקואליציה הבינלאומית נגד פרווה הוסיפה הבוקר בשיחה עם Xnet: "שמחנו מאוד לקרוא על החלטת בית המלוכה והבנתה של המלכה אליזבת ה-II כי פרווה כבר אינה שייכת לעידן שבו אנו חיים. אנו תקווה שאנגליה תהיה המדינה השנייה או השלישית, אחרי קליפורניה ואולי אחרי ישראל, שתאסור על מכירת פרווה, מאחר שהיא צפויה לאסור על פרווה לאחר הברקזיט".

     

    "95 אחוזים מהציבור הבריטי מסרבים ללבוש פרווה אמיתית", טוענים בארגון PETA (צילום: WPA/GettyimagesIL)
      "95 אחוזים מהציבור הבריטי מסרבים ללבוש פרווה אמיתית", טוענים בארגון PETA(צילום: WPA/GettyimagesIL)

        

      החלטתה של המלכה בת ה-92 מצטרפת למגמה שמובילים בשנתיים האחרונות בתי יוקרה שהודיעו על הפסקת שימוש בפרווה, ביניהם גוצ'י, ברברי, מייקל קורס, ג'ימי צ'ו, פראדה ואחרים. בשנת 2018 הפך שבוע האופנה בלונדון לראשון מאירועי האופנה הגדולים בעולם שהתחייבו לאסור על פרווה, ולאחרונה הודיע בית הכלבו האמריקאי Macy's כי יפסיק למכור פריטי פרווה בתהליך שיושלם בפברואר 2021, מה שהופך אותו לקמעונאית האופנה האמריקאית הגדולה ביותר לעשות זאת.

       

      בחודש שעבר הפכה קליפורניה למדינה האמריקאית הראשונה שאוסרת מוצרי פרווה מן החי, בעוד ניסיונות חקיקה דומים בישראל סוכלו בעקבות לובי של קבוצות פוליטיות שסירבו לצעד זה גם בהנחה שהשטריימל יוחרג מהחוק. החלטות אלה מצטרפות לאקלים הפוליטי והחברתי ששוטף את העולם ואת תעשיית האופנה בפרט, בניסיון לצמצם את זיהום האוויר וההפגנות לשימור כדור הארץ.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד