איך תקשטו אותה - זאת כבר ההחלטה שלכם, אנחנו ממליצים על שוקולד ורוד (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
מרכיבים
- 1 כוס קמח קינואה
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית קינמון, טחון
- 1 כוס סלק מבושל (2-3 סלקים בינוניים)
- 1/2 כוס מחית תפוחי עץ ללא סוכר
- 1/2 כוס סירופ מייפל או 1/4 כוס סירופ אגבה
- 2 כפות ממרח שקדים
- 1/3 כוס קרם קוקוס 20% שומן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר
- שוקולד מומס, ריבה, ריבת חלב (לציפוי)
>> למה כדאי לכם לאכול דווקא סופגניות ורודות?
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית דונאטס או תבנית מאפינס עגולים.
- מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, אבקת הקקאו והקינמון.
- מעבדים את הסלק בבלנדר במשך 5 דקות. מוסיפים את מחית התפוחים, סירופ המייפל, ממרח השקדים, קרם הקוקוס ותמצית הווניל ומעבדים כדקה נוספת.
- מוסיפים את תערובת הקמחים לתוך תערובת הסלק ומעבדים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים בעזרת כף עץ.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 12 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא לח עם פירורים. זהירות לא לייבש את הדונאטס יותר מדי.
- מצפים את הדונאטס בשוקולד מומס, ריבה או כל ממרח אחר שאוהבים.
הודליה כצמן היא מתכונאית, יוצרת תוכן דיגיטלי ובעלת בלוג אפיה בריאה
עוד שני מתכונים לחנוכה של הודליה - לביבות ועוגת בלינצ'ס