סובבו להם את הראש: מאפה פילו עם רצועות סינטה ובצל סגול צלוי

רעיון מדליק למאפה מרשים שמתאים בול לאירוח. גם אם אין לכם אורחים, עדיין כדאי לכם להתפנק איתו בארוחת הערב - מרכיביו זמינים והעבודה ממש לא מסובכת

שפרה נחום

|

06.01.20 | 08:53

נפלא לאירוח וגם פשוט להכנה: מאפה פילו עם בצל סגול וסינטה (צילום: שפרה נחום)
נפלא לאירוח וגם פשוט להכנה: מאפה פילו עם בצל סגול וסינטה (צילום: שפרה נחום)

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

  • 4 בצלים סגולים, פרוסים לחצאי טבעות
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן קנולה + שמן קנולה להברשה
  • קורט מלח + 1 כפית שטוחה מלח
  • 6 עלי פילו
  • 300 גרם סינטה, פרוסה לרצועות דקות

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור ואת תבנית הפאי בניירות אפייה.
  2. שמים את פרוסות הבצל בתבנית התנור. יוצקים את החומץ ושתי כפות השמן, בוזקים קורט נדיב של מלח ומערבבים היטב עד לציפוי. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. לא מכבים את התנור. כשהבצלים מצטננים מערבבים אותם עם כפית שטוחה של מלח.
  3. מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה, מברישים אותו בשמן ומפזרים עליו באופן אחיד 1/6 מכמות הבצל ו-50 גרם מרצועות הסינטה. מקפלים את העלה כאקורדיון, כך שמתקבלת מניפה שבין קפליה מבצבצים הבצל והסינטה. מגלגלים את הרצועה לצורת שבלול ומניחים במרכז תבנית הפאי. חוזרים על התהליך עם יתר עלי הפילו.
  4. מברישים את המאפה במעט שמן קנולה ואופים בתנור כ-40 דקות או עד להזהבה.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

    עוד מנה נהדרת להגיש לאורחים - סירות קישואים ממולאות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג