מבטיחים שהם לא יגיעו לצלחת שלכם: אגוזי פקאן קלויים ומסוכרים

תוספת פריכה מושלמת לקינוחים, ולא רק: הם מתפצחים טוב יחד עם גלידה רגילה או כמו שהם, מתוך היד. אלמנט שני בסדרת הקינוחים של השף קונדיטור ליאור שטייגמן

דוד פרימןפורסם: 16.01.20 05:52
צפו: כך מכינים אגוזי פקאן מסוכרים
דוד פרימן
מבטיחים לכם שאלה הרבה יותר טעימים מהקנויים (צילום: דוד פרימן)
מבטיחים לכם שאלה הרבה יותר טעימים מהקנויים (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"

מה מכינים: אגוזי פקאן מסוכרים

מה עושים עם זה: אם לא מכרסמים אותם לפני, משתמשים בהם לעיטור קינוחים שונים ולתוספת קראנצ'.

 

בפרקים הבאים: שתי שיטות נוספות להרכיב קינוח מופלא מארבעת האלמנטים המוצגים ומתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.

 

אגוזי פקאן מסוכרים

 

מרכיבים

 

  • 40 גרם סוכר
  • מעט מים
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלויים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את המים והסוכר לחום של 118 מעלות או כשלוש דקות לאחר הרתיחה.
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים עד שהסוכר מתגבש מחדש והפקאנים הופכים מסוכרים.

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".