שתף קטע נבחר

כמה יעלה תיקון במקלחון? בדקנו

ישנם תיקונים זולים שהם חלק מתחזוקה טבעית, וישנם תיקונים שיעלו לכם ביוקר, ולא תמיד ישתלמו. כיצד ניתן למנוע בלאי מואץ, כמה יעלה התיקון ומה לוודא מול המתקין? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

המקלחון כבר לא אוטם כבעבר ומים משפריצים החוצה? אתם מתקשים לפתוח ולסגור את דלתות הזכוכית? כדי שהן לא יקרסו, וכדי שחדר הרחצה שלכם לא יהפוך לשלולית בכל פעם שאתם מתקלחים, הנה מדריך שמפרט מהן התקלות הנפוצות וכיצד תוכלו למנוע אותן ולתקן בזמן.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ציר הזמן: אחת התקלות הנפוצות – בלאי של ציר הדלתות

"אחת התקלות הנפוצות ביותר במקלחונים היא נזק לצירים שמחזיקים את דלתות הזכוכית", אומר גיא לוי מגיא גלאס, מתקין מקלחונים באתר "המקצוענים". "הם אלו שמחברים את הדלתות עם הדפנות, וברגע שהם מתבלים, יוצאים ממוקם מחלידים או נשברים – יש צורך להחליפם".

 

לדברי לוי, "התעלמות מבלאי של הצירים ומהצורך בהחלפתם, יכולה לגרום לקריסת הדלת בשלב מסוים, בייחוד אם היא מקבלת מכה קטנה. הסימנים: חלודה על הצירים (בעקבות קילוף הציפוי), או שהדלת לא נפתחת ונסגרת בקלות. הימנעו מהתקנת צירי פלסטיק, שהם הרבה פחות עמידים, ובקשו צירי נירוסטה".

 

אחת לכמה זמן הגיוני להחליף צירים?

לוי: "הבלאי הטבעי הוא של 8-9 שנים, בשל התפתחות קורוזיה בהם. מה שיזרז את הבלאי, הוא שימוש בחומרי ניקוי חזקים מדי".

 

כמה זה עולה? 350-450 שקל, כשהמחיר מתייחס לצירים בעובי של 6 מ"מ, וכולל פירוק וגם הרכבה של דלתות הזכוכית.

 

התמלאו בעובש? הגיע הזמן להחליף את מגבוני הסיליקון שמונעים גלישת מים החוצה

מגב הסיליקון ממוקם בחלק התחתון של דלתות הזכוכית ותפקידו לעצור את המים מלגלוש אל מחוץ לשטח המקלחון. במשך הזמן, הוא נשחק, מתבלה ונסדק. כדי לא לגרום לבלאי מואץ, כדאי להימנע מניקוי של מגבי הסיליקון עם חומרי ניקוי חזקים מדי, כמו חומצת מלח, למשל.

 

אם כבר עבר זמנו של המגב (לרוב, משום שהוא מתמלא בעובש שמגיע מהרצפה), זה הזמן להחליפו. "לרוב, זה יקרה אחרי 3-4 שנים שהמקלחון בשימוש", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כדי שהתיקון יתבצע בקלות ובמהירות, ויחסוך הגעה נוספת של בעל המקצוע לביתכם, שלחו לו את המידות המדויקות של דלת המקלחון ואף צלמו לו אותן. כך, הוא יגיע אליכם מצויד בסוג המגב המתאים. כדאי מאוד לבדוק שהמים אכן לא גולשים החוצה, בסיום ההתקנה, כשהמתקין עדיין אצלכם בבית".

 

כמה זה עולה? 250-350 שקל, כשהמחיר כולל את מגבי הסיליקון ואת עבודת התיקון.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

החלפת זוג פסי גומי מגנטיים  

אולי כבר שכחתם, אבל פסי הגומי האנכיים שמחברים בין הדלתות, אמורים להיות מגנטיים. לאחר מספר שנות שימוש, הם מאבדים מהאפקטיביות שלהם, ויש צורך להחליפם. אחרת, נשאר מרווח בין הדלתות, שדרכו מים זורמים אל מחוץ למקלחון.

 

פס הגומי המגנטי, עשוי מחומר PVC, ומכיל מגנט שמסייע בהצמדת הדלתות זו לזו, ולשפר את האיטום של המקלחון. לוי: "כדי למנוע בלאי מואץ, הימנו מניקוי של הגומי עם חומרי ניקוי חזקים כמו חומצת מלח. הבלאי הטבעי, הוא של 4-5 שנים. לאחר תקופה זו, גם בשימוש נכון, סביר להניח שתצטרכו להחליף אותם".

 

כמה זה עולה? החלפת זוג פסי גומי מגנטיים תעלה לכם 250-350 שקל, כשהמחיר כולל את פסי הגומי ואת העבודה. ודאו שלאחר ההתקנה, כשהמתקין עדיין נמצא בביתכם, שהגומי אכן גורם לדלתות להיצמד זו לזו, ושהמים לא זורמים החוצה.

 

המקלחון קטן במיוחד ויש בעיה בשיפועים? כדאי להתקין סף חוסם מים

סף חוסם מים, מודבק על רצפת המקלחון, ואמור למנוע זליגת מים, בנוסף למגב הסיליקון שמחובר לתחתית דלתות המקלחון.

 

"הוא אינו פריט חובה במרבית המקלחונים, ומומלץ להתקינו במקלחונים קטנים במיוחד שיש בהם גם בעיה של שיפועים ברצפה", אומר לוי. "זאת, משום שהוא מונע גריפה נוחה של המים, ודווקא מקשה על תחזוקת חדר הרחצה ביומיום".

 

אם בכל זאת בחרתם להתקין סף חוסם מים, דעו כי יש סף מפלסטיק ויש סף מאלומיניום. סף מאלומיניום נחשב לעמיד יותר, ולכן עדיף להתקין אותו.

 

לוי: "המיקום הנכון הוא בדיוק היכן שמתחיל קו השיפוע. קחו בחשבון, שעם הזמן הצירים של הדלתות מאבדות מהחוזק שלהן, ואז הדלת נתקעת ברצפה, ובמקרה שסוגרים אותו בחוזקה, צירי הדלתות יכולים להישבר".

 

לדבריו, "אם התקנתם סף תחתון, תצטרכו להקפיד על תחזוקה של המקלחון לעתים קרובות, ולחזק את צירי הדלתות כל שנה-שנתיים".

 

כמה זה עולה? 250-350 שקל, כשהמחיר כולל את סף המים ואת העבודה. שימו לב, שסף מים בלבד לא יהיה אפקטיבי. לאיטום מקסימלי, התקינו גם מגב סיליקון בתחתית הדלתות. גם במקרה זה, חשוב לא לשלם לבעל המקצוע עד שבודקים בנוכחותו שאכן האיטום תקין, ואין זליגת מים החוצה.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עוד כתבות בנושא:

לבחור מקלחון ולטפל בו נכון  

הכל על התקנת מקלחונים   

הכל על חיפוי זכוכית למטבח

 

החלפת דלתות הזכוכית של המקלחון  

יש צורך בהחלפת דלתות המקלחון באחד משני מקרים: האחד, מטעמים אסתטיים, שדלתות המקלחון שרוטות או עכורות בעקבות הצטברות כמות גדולה של אבנית לאורך שנים.

 

השני, במקרה שמבחינים בסדק בדלת. זהו מצב נדיר יחסית, אך יכול לגרום לכך שהדלת תהיה פגיעה יותר, ובמכה הבאה פשוט תקרוס.

 

לוי: "בכל מקרה, חשוב כמובן שהדלת תהיה מזכוכית מחוסמת, כדי שבמקרה של התנפצות, היא תישבר לרסיסים שאינם חדים ואינם מסוכנים. חשוב לוודא שלזכוכית יש תו תקן ישראלי, ומומלץ להתקין זכוכית בעובי של 8 מ"מ ולא בעובי של 6 מ"מ".

 

כמה זה עולה? המחיר הוא 350-450 שקל למ"ר, עבור זכוכית בעובי של 6 מ"מ. עבור זכוכית בעובי של 8 מ"מ, ישנה תוספת מחיר, אך כאמור, היא מומלצת, שכן מדובר בזכוכית יותר איכותית ועמידה לאורך שנים.

 

במקרה של צורך בהחלפת דלתות, קחו בחשבון שתצטרכו לבחור מראש את סוג הידית, ואם הינכם מעוניינים בידית שהיא גם מתלה, למשל, עליכם לבחור זאת מראש. לאחר שהזכוכית יוצאת מהמפעל, לא ניתן לקדוח בה יותר. ואז, גם אם תרצו להחליף את הידית בעתיד, תהיו מוגבלים למיקום הפתחים הקיים בדלת.

 

צריכים מתקין מקלחונים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 27/01/2020 11:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים