גלגלו משהו טוב לסופ"ש: שושנים מבצק שמרים עם גבינה וחמוציות

מלית גבינה קרמית עם וניל ולימון, משובצת חמוציות שמוסיפות עניין, עטופה בבצק שמרים רך וחמאתי, בניחוח שיביא את כולם למטבח שלך, או במילה אחת: שלמות

חיה אילונה דר

|

06.02.20 | 08:05

אפשר לאפות בבודדים או כעוגה משפחתית (צילום: חיה אילונה דר)
אפשר לאפות בבודדים או כעוגה משפחתית (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

(2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ או תבנית אחת בקוטר 28 ס"מ)

 

למלית

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינה לבנה כחושה
  • 1 ביצה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס חמוציות מיובשות, צימוקים או דובדבנים

 

לבצק

  • 1/2 3 (500 גרם) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה (להברשה)

 

אופן הכנה

  1. המלית: מערבבים את כל מרכיביה ומאחסנים במקרר.
  2. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר את יתר המרכיבים, למעט המלח. לשים 6 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבניות האפייה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק, על משטח עבודה מקומח, למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. פורסים כל רולדה ל-7 חלקים ומעמידים אותם בתבניות. מכסים ומתפיחים 45-30 דקות.
  5. מורחים את השושנים בביצה הטרופה ואופים כ-35 דקות או עד שהשושנים משחימות יפה.

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    אל תכבו את התנור - יש מאפה מלוח שאתם חייבים לנסות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג