שתף קטע נבחר

חייה של תינוקת בת 10 חודשים ניצלו לאחר שסבלה מפגיעת רעלן הבוטולוניום

התינוקת, בת 10 חודשים, אושפזה במיון ילדים בבית החולים סורוקה לאחר שלושה ימים בהם סבלה מעצירות וחולשה. המומחים בבית החולים בשיתוף למכון למחקר הביולוגי בנס־ציונה, העריכו כי היא לקתה ב"בוטוליזם הינקות", חיידק שנמצא באדמה ומייצר נבגים. ההערכה היא כי התינוקת בלעה את הנבגים לאחר שנחשפה לאבק

  

 

דרמה במרכז הרפואי סורוקה בבאר־שבע הסתיימה בטוב: תינוקת שהייתה בסכנת חיים ניצלה.

  

התינוקת, בת 10 חודשים, אושפזה במיון ילדים. הוריה הביאו אותה לשם משום שבמשך שלושה ימים סבלה מעצירות, סירבה לאכול וסבלה מחולשה. ההורים סיפרו שהיא בריאה ועד כה עלתה יפה במשקל. כשהתעוררה השאלה מה דירדר את מצבה, העריכו מומחיות למחלות זיהומיות ולנוירולוגיה שהתינוקת לקתה ב"בוטוליזם הינקות" - מחלה הנגרמת על ידי חיידק הקלוסטרידיום בוטוליניום בקרב תינוקות עד גיל שנה.

 

 

  (צילום: חיים הורנשטיין)
מימין: ד"ר דנה דנינו, וד"ר איריס נוימן עם התינוקת שחייה ניצלו(צילום: חיים הורנשטיין)

 

מדובר בחיידק שנמצא באדמה ומייצר נבגים. הרופאות העריכו שהתינוקת בלעה את הנבגים לאחר שנחשפה לאבק.

  

החיידק הזה עלול לשגשג במערכת העיכול של תינוקות. התפשטותו גורמת להפרשת רעלן שפוגע במערכת העצבים והשרירים וגורם לחולשה קשה. התוצאות עלולות להיות קטלניות ולגרום בתוך כמה ימים למוות. במילים אחרות: התינוקת הייתה בסכנת חיים. "הנבגים במעי התינוק מאפשרים לחיידק להתפתח ולייצר את הרעלן, אבחון מוקדם קריטי להצלת חיים", אומרת ד"ר דנה דנינו, מומחית לזיהום. בין הרופאות שטיפלו בתינוקת הייתה גם ד"ר איריס נוימן, מומחית לנוירולוגיית ילדים.

  

הרופאות התקשרו למכון למחקר הביולוגי בנס־ציונה שבראשו עומד פרופ' שמואל שפירא, שלחו לשם דגימות דם של התינוקת, ובתוך שלוש שעות התברר שהאבחון שלהן היה מדויק. התינוקת טופלה בנוגדן לרעלן. מצבה השתפר ובקרוב היא תחזור הביתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
לכתבה! תינוקת ניצלה מאבק
צילום: חיים הורנשטיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים