הרכבתי לבד: קינוח שכבות אנגלי שמכינים בדקה ממרכיבים קנויים

ג'לי, רפרפת, עוגה וקצפת מסתדרים בשכבות לכדי קינוח אחד, פשוט ומיוחד. רוצים גם? עקבו אחרי דבי והיווכחו שהטיול לסופר יקח לכם יותר זמן מההכנה עצמה

דבי מצקיןפורסם: 12.02.20 07:59
אוכל השטיק של דבי טרייפל
צילום ועריכה מצקין ושות'
אתם יכולים להכין כל מרכיב לבד מאפס, אבל למה לעבוד קשה? (צילום: מצקין ושות')
אתם יכולים להכין כל מרכיב לבד מאפס, אבל למה לעבוד קשה? (צילום: מצקין ושות')

מרכיבים

 

  • 2 עוגות בחושות בטעם וניל, קנויות
  • 1/4 כוס ליקר שאוהבים
  • 2 פחיות של פירות משומרים שאוהבים, מסוננים
  • 2 חבילות פודינג וניל, מוכן לפי הוראות היצרן
  • 2 חבילות ג'לי בטעם שאוהבים, מוכן לפי הוראות היצרן
  • 1 מיכל קצפת, מוקצפת עם סוכר

 

אופן הכנה

  1. פורסים את העוגות בעובי של אצבע. מרפדים תחתית של כלי זכוכית גדול בפרוסות העוגה.
  2. מרטיבים את שכבת העוגה בליקר.
  3. מוסיפים את הפירות המשומרים ומסדרים אותם לשכבה אחידה.
  4. מוסיפים שליש מכמות הפודינג ומשטחים לשכבה אחידה מעל הפירות.
  5. מפזרים שליש מכמות הג'לי מעל שכבת הפודינג.
  6. חוזרים על השכבות פעמיים נוספות.
  7. מסיימים בשכבת קצפת. מניחים לקינוח לעמוד בקירור לפחות שעה, לספיגת הטעמים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.