ריח של מאפה שמרים טרי לא מגרה אתכם? לא מאמינים. (צילום: יסכה עטון)
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 500 גרם קמח לבן
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 1/2 1 כפיות שטוחות של שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן קנולה
- 1/2 כפית מלח
- ממרח שוקולד למריחה
- 1 ביצה, טרופה
- אבקת סוכר (לעיטור)
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, המים, השמרים והשמנים. לשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת עד לקבלת בצק חלק. מכדררים, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כשעתיים (בקיץ הזמן מתקצר, כמובן) או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לארבע חתיכות שוות. מרדדים רבע אחד למלבן בעובי 0.5 ס"מ ובגודל 17X4 ס"מ ומורחים עליו 3-2 כפות ממרח שוקולד בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים לחתיכות. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
- מושחים את הרוזלך בביצה טרופה ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים
אז מה אם לא חנוכה - סופגניות טעימות במשך כל השנה