המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות, ובכך חתם את שבוע המסחר הגרוע ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008. מדד דאו ג'ונס ירד היום בשיעור של 1.4%, מדד S&P 500 נחלש ב-0.8% ומדד נאסד"ק ננעל ללא שינוי.
בסיכום שבועי ירד מדד דאו ג'ונס בשיעור של12.4%, מדד S&P500 צלל ב-11.5% ומדד נאסד"ק איבד 10.5%.  בסיכום שבועי, מדד דאו ג'ונס ירד ב-10%, S&P 500 איבד 8.4% מערכו ומדד נאסד"ק צנח ב-6.4%. דקות ספורות לפני הנעילה דווח במרקטווץ' שהמחוקקים האמריקאים מעוניינים להזרים 6 עד 8 מיליארד דולר בכספי חירום כדי לממן את המאבק בנגיף הקורונה.
3 צפייה בגלריה
בהלת הקורונה מושכת את הבורסות לירידות
בהלת הקורונה מושכת את הבורסות לירידות
בהלת הקורונה מושכת את הבורסות לירידות
(צילום: AFP)
בורסות אירופה ננעלו באדום כהה גם הן, וסגרו את השבוע הגרוע ביותר שלהן מאז אוקטובר 2008. מדד יורו סטוקס 600 איבד היום 3.8% ובסיכום שבועי צלל בשיעור חד של 12.6% - הירידה החדה ביותר שלו מאז המשבר ב-2008. מדד פוטסי צלל ב-3.7%, דאק צנח ב-4% ומדד דאקס הגרמני איבד 4.5%.
מחיר הנפט מסוג WTI למסירה בחודש אפריל צנח היום זה היום השישי ברציפות, ב-4.9%, ונקבע על 44.76 דולר לחבית. בחישוב שבועי צנח מחיר הנפט בכמעט 16% - הירידה השבועית החדה מאז דצמבר 2008. בסיכום חודשי ירד הנפט ב-13%, בחודש השני הרצוף שבו הוא נחלש.
מחיר הזהב ירד היום ב-4.6% והחוזים למסירת זהב באפריל למחיר נקבעו על 1,566.7 דולר לאונקיה - בירידה היומית החדה ביותר מאז ה-20 ביוני 2013. בסיכום שבועי ירד מחירו של הזהב ב-5% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז השבוע שנגמר ב-11 בנובמבר 2016. הירידות מחקו את העליות שרשמה המתכת הזהובה במהלך החודש והוא נמוך כעת ב-1.3% לעומת מחירו בסוף ינואר.

יו"ר הפד: "נשתמש בכלים שלנו כדי לתמוך כראוי בכלכלה"

יו"ר הפד ג'רום פאוול אמר הערב שהבנק המרכזי עוקב אחר התפרצות נגיף הקורונה ועל הסיכונים לכלכלה האמריקנית וינקוט בפעולה אם יצטרך. "היסודות של כלכלת ארה"ב איתנים", אמר פאוול בהצהרה שפרסם בצהרי היום בארה"ב. "עם זאת, הסיכונים של הקורונה על הפעילות הכלכלית מתפתחים. הפדרל ריזרב עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות וההשלכות שלהם על התחזית הכלכלית. נשתמש בכלים שלנו כדי לתמוך כראוי בכלכלה", אמר פאוול.
מוקדם יותר היום ראש הסגל בבית הלבן, מיק מולבאני (Mick Mulvaney), האשים את התקשורת בכך שהיא מעצימה את הפחד מנגיף הקורונה במטרה לגרום להדחתו של הנשיא דונלד טראמפ, כך מדווח פוליטיקו. בדברים שנשא בכנס אקטיביסטי שמרני במרילנד, אמר מולבאני שהקורונה לא מסוכן יותר מכל התפרצות ויראלית אחרת. לדברי מולבאני, התקשורת האמריקאית מסקרת את הנגיף מתוך תקווה שזה מה שיפיל את הנשיא. "אנחנו יושבים ורואים את מה שמתרחש בשווקים, את הפאניקה האדירה ושואלים את עצמנו - מדוע אין פאניקה כזו בכל שנה סביב מחלת השפעת?". לשאלת הכתבים מה הממשל מתכוון לעשות כדי להרגיע את השווקים, השיב מולבאני, "אני אמליץ לאנשים לכבות את הטלוויזיה שלהם ל-24 שעות".
3 צפייה בגלריה
איטליה מחסום בעיירה ליד מילאנו וירוס נגיף קורונה
איטליה מחסום בעיירה ליד מילאנו וירוס נגיף קורונה
מחסום בעיירה ליד מילאנו
(צילום: AFP)

בהלת הקורונה מחקה השבוע 6 טריליון דולר מהבורסות בעולם

הירידות החדות מחקו כמעט 6 טריליון דולר משווי שוק המניות העולמי השבוע - כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס. התקוות שהמגפה שהתפרצה בסין תיעצר ותיגמר בתוך כמה חודשים ושהפעילות הכלכלית ברחבי העולם תשוב לנורמליות - התנפצו על קרקע המציאות, כאשר מספר הנדבקים ברחבי העולם עלה וכך גם מספר המדינות שבהן התגלה הנגיף. ההערכות כעת בשוק הן שהפדרל ריזרב יפחית את שיעור הריבית בארה"ב כבר בחודש הבא, ושלאחר מכן בנקים מרכזיים נוספים יילכו בעקבותיו כדי לנסות לסייע לכלכלות ולמנוע מיתון עולמי.
"התנודתיות אינה מפתיעה כמו העובדה שלקח לה זמן להרים את ראש. עם זאת, התנודות האחרונות מעידות על השאננות שאפיינה את השווקים בימיה הראשונים של המחלה", לפי פארס אנאנד (Paras Anand), מומחה לשוקי אסיה פסיפיק בפידליטי.
3 צפייה בגלריה
נגיף קורונה מסכות מסכה סיאול דרום קוריאה
נגיף קורונה מסכות מסכה סיאול דרום קוריאה
דרום קוריאה
(צילום: EPA)
מדד MSCI העולמי, שעוקב אחרי כמעט 50 מדינות, ירד יותר מ-1% היום וכמעט ב-10% השבוע - השבוע הגרוע ביותר שלו מאז אוקטובר 2008. המדדים בוול סטריט צללו ב-4.6% אתמול (ה') - הירידה היומית החדה מאז אוגוסט 2011. מדד S&P 500 צלל ב-12% מאז שהגיע לשיא שלו רק לפני תשעה ימים - ונכנס לטריטוריית תיקון (ירידה של 10% או יותר מאז השיא האחרון). מניות חברות התעופה האירופיות התרסקו השבוע ב-18% בשבוע הגרוע ביותר שלהן מאז הפיגוע במרכז הסחר העולמי בניו יורק ב-11 בספטמבר 2001.
באסיה, המדד האזורי MSCI למעט יפן ירד ב-2.6%, מדד ניקיי היפני צנח ב-3.7% על רקע חשש שהאולימיפאדה המתוכננת להתקיים בטוקיו ביולי-אוגוסט תתבטל בשל המגפה. "הקורונה נראה כרגע כמו מגפה. השווקים יכולים להתמודד גם אם זה סיכון גדול - כל עוד אנחנו יכולים לראות את הסוף", אמ נוריהירו פוג'יטו (Norihiro Fujito), מנהל השקעות ראשי במיצובישי UFG מורגן סטנלי, "אבל נכון לעכשיו, אף אחד לא יכול להגיד כמה זמן זה יימשך וכמה זה יהיה קשה"
פורסם לראשונה: 10:45, 28.02.20