מנסף בדואי: נתחי כבש שמנמנים
על אורז מתובל ומרק יוגורט בצד

בין כל הממתקים המתועשים שצובאים עלינו עכשיו מכל עבר, מתחשק לנו קצת "אוכל אמיתי", בדיוק כמו המנה הזאת שהיא סעודה מסורתית שלמה ונדיבה בקערה אחת

Xnet

|

05.03.20 | 12:28

ארוחה שלמה במגש אחד - מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד (צילום: Shutterstock)
ארוחה שלמה במגש אחד - מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד (צילום: Shutterstock)

 

>> המתכון באדיבות סברייה מקייטרינג "זעפרן טעים להתארח" שהשתתפה בשבת האחרונה ב"שוקראן"- שוק היזמים והיזמיות הבדואי היחיד בארץ שהתקיים ברהט

 

מרכיבים

 

  • 3 ק"ג בשר כבש חתוך לחתיכות גדולות, עדיף בשר כתף
  • שמן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ליטר יוגורט
  • 3 כפיות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת מרק
  • מלח
  • 1 ק"ג אורז בסמטי
  • עלים מזר פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1/2 כפית הל, טחון
  • 1/2 כפית קינמון, טחון
  • 3 יחידות לחם סאג' (פיתה בדואית דקה)
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס שקדים קלויים
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • פרוסות לימון טרי

 

אופן הכנה

  1. מניחים את נתחי הבשר בסיר גדול ומכסים במים כך שהם יגיעו כ-5 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מבשלים כשעה וחצי, אחרי הרתיחה, או עד שהבשר רך.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את השום כמה שניות. מכבים את האש ושומרים בצד.
  3. יוצקים את היוגורט לסיר. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת המרק ומלח, טורפים במטרפה ומחממים על אש קטנה.
  4. מוסיפים כחצי ליטר מציר הכבש לתוך היוגורט ומערבבים. מבשלים עד שמרק היוגורט מסמיך.
  5. מוסיפים את השום המטוגן ליוגורט ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים חם בצד.
  6. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה, ההל, השום, הקינמון והמלח ומערבבים הכול יחד. 
  7. מניחים 2 פיתות על צלחת הגשה בקוטר 45-40 ס"מ. מרטיבים אותן עם מרק כבש או מרק היוגורט, לפי הטעם.
  8. שמים את האורז על הפיתות בערימה ומשטחים. מעל שמים את נתחי הבשר.
  9. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים, שקדים ופרוסות לימון. מכסים בפיתה שנותרה ונגישים יחד עם קערה עם מרק היוגורט.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא כשר
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג