נשף מסכות במטבח: מתכונים מלוחים שמתחזים למתוקים - והפוך

במשתה הפורימי שלנו גם האוכל מתהדר בתחפושות מדליקות. האורחים מוזמנים לנחש למה התחפשו המאפינס, במה ממולאות העוגיות, ומי עטה על עצמו לבוש יפני מסורתי

זה לא גברת זה אדון. מאפה עם גבינה מוקצפת וירקות בתחפושת של עוגת מספרים (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)
זה לא גברת זה אדון. מאפה עם גבינה מוקצפת וירקות בתחפושת של עוגת מספרים (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)

 

 

התחפושת: עוגת מספרים

מתחת למסכה: מאפה עם גבינה מוקצפת וירקות

 

יש לכם אינטרנט? אז בטח לא הצלחתם להתחמק מעוגות המספרים ברשתות החברתיות. אנחנו המרנו את בצק החמאה המתוק בבצק פריך מלוח, זילפנו קרם שמנת מוקצף, ובמקום הפירות והשוקולדים עיטרנו בירקות ובעשבי תיבול. התוצאה: הקיש הכי חתיך על שולחן החג.

 

טיפ 1: איך מכינים שבלונה לעוגת המספרים?

מוצאים באינטרנט צורה או ספרות מתאימות, מעתיקים את התמונה לקובץ וורד, מתאימים אותה לגודל העמוד (A4), מדפיסים וגוזרים. אם מציירים לבד את הצורה לחיתוך, מציירים על נייר אפייה וגוזרים. 

 

 

טיפ 2: ומה עושים עם שאריות הבצק?

ניתן להמיר את הלדר במעטפת פירורית, בדומה לסושי מעוטר בשומשום: משטחים את האורז ישירות על הניילון הנצמד, מסדרים, ממלאים ומגלגלים כמתואר במתכון. מסירים את הניילון ומגלגלים את הרול בזרעי צ'יה, פירורי עוגיות או פירורי שוקולד. עוטפים שוב בניילון ומעבירים למקרר.

 

 

המרכיבים

(עוגה אחת בצורת לב או 2 ספרות באורך 35-20 ס"מ)

 

לבצק

  • 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 3 כפות (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים

 

לקרם השמנת

  • 1 גביע (225-200 גרם) גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% שומן ומעלה
  • 150 גרם גבינת ברינזה או פטה או בולגרית
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

 

לקישוט

  • ירקות טריים, פרוסים
  • עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
  • אגוזי פקאן

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח, הפרמזן, המלח ואגוז המוסקט ומעבדים לפירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים לפירורים גסים. מוסיפים את המים ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, משטחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

3. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים מחצית מהבצק על נייר האפייה לעלה בעובי 4-3 מ"מ. הופכים תבנית תנור ומעבירים אליה את נייר האפייה, עם הבצק עליו. מניחים על הבצק את השבלונה (ראו טיפ בעמוד ממול) וחותכים בסכין חדה סביבה. מסירים בעדינות את הבצק שנותר, סוגרים חורים (אם יש) עם חתיכות מהבצק שהסרנו, ומנקבים את הבצק במזלג במרווחים של כ־2 ס"מ. מכינים כך גם את חלקו השני של הבצק ומניחים כל תבנית הפוכה נוספת.

4. אופים (על התבניות ההפוכות) 15-12 דקות, עד שהבצק מתייבש ומזהיב. מוציאים ומניחים לצינון (ניתן להכין עד שבועיים מראש ולשמור במקרר).

5. קרם השמנת: שמים בקערת מעבד המזון את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הגבינה והפלפל, ומעבדים לקרם אחיד. מעבירים לקערה.

6. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה (כ־3 דקות). מעבירים מחצית מהקצפת לקערה עם קרם הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהיא נטמעת בקרם. מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1/2 1 עד 2 ס"מ (ניתן להכין שעתיים־שלוש מראש ולשמור במקרר).

8. הרכבת המנה: מניחים שכבה אחת של הבצק בצלחת הגשה (אפשר להדביק אותו לצלחת עם מעט קרם בתחתית). מזלפים משני צדיה 2 שורות של תלוליות קטנות מהקרם, לכל אורכה. מניחים על הקרם בעדינות את שכבת הבצק השנייה ומזלפים באותו האופן. מעטרים בירקות טריים חתוכים, עשבי תיבול ואגוזי פקאן. מגישים מיד.

 

איך שומרים? מומלץ להרכיב את המנה ממש לפני ההגשה, מכיוון שלאורך זמן הבצק סופג את נוזלי הגבינה ומאבד מפריכותו. שאריות ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר.

 

 

התחפושת: קאפקייקס וניל עם קרם פירות יער

מתחת למסכה: מאפינס פלפלים ועירית עם קרם גבינה וחזרת

 

 
מאפינס פלפלים ועירית עם קרם גבינה וחזרת  (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)
    מאפינס פלפלים ועירית עם קרם גבינה וחזרת (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)

     

    אלה למעשה מאפינס שיכולים בכיף לשמש כארוחת ערב לצד ירקות וכל מה שאוהבים. הקרם מוסיף עקצוץ פיקנטי בזכות סלט החזרת – כן, אותו אחד שקונים לפסח, העשוי משורש חזרת מגורר עם סלק ותבלינים. חפשו אותו במקרר הסלטים בסופר, ליד החומוס.

     

    המרכיבים

    (12-10 יחידות)

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 2 כפות חומץ
    • 2 ביצים
    • 3 כפות (כ־25 גרם) גבינה צהובה מגוררת
    • 2/3 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן
    • 1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
    • 2 כפות עירית קצוצה דק
    • 1 כף עלי תימין או אורגנו טריים או יבשים, קצוצים דק
    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

     

    לקרם

    • 2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת 5% שומן
    • 1 כף סלט חזרת
    • להגשה: פיסטוק קצוץ, עלי שמיר

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים תבניות מאפינס.

    2. שמים בקערת מעבד המזון את שמן הזית, החלב, החומץ, הביצים, הגבינה הצהובה והתבלינים, וטוחנים לקרם. מוסיפים את הפלפל האדום, העירית, התימין (או האורגנו) והקמח ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

    3. יוצקים לתבניות ואופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.

    4. הקרם: שמים בקערה את הגבינה וסלט החזרת וטורפים לקרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

    5. הרכבת המנה: מזלפים מהקרם על המאפינס. מעטרים בפיסטוק קצוץ ובשמיר. מגישים.

    • איך שומרים? עד 3 ימים בכלי אטום במקרר. את המאפינס ללא הקרם - עד חודשיים במקפיא.

     

     

    התחפושת: עוגיות חמאה במילוי קרם שוקולד 

    מתחת למסכה: עוגיות רוזמרין מלוחות במילוי קרם שעועית שחורה 

     

    עוגיות רוזמרין מלוחות במילוי קרם שעועית שחורה   (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)
      עוגיות רוזמרין מלוחות במילוי קרם שעועית שחורה (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)

       

      הן: עוגיות פריכות עם רוזמרין ושמן זית, חטיף מלוח נהדר כשלעצמו. הוא: קרם שעועית שחורה מתובל בשום ואורגנו, שכיף לנגב כמו חומוס. לכבוד פורים חיברנו אותם, ויצרנו עוגיות סנדוויץ' שיהממו את האורחים.

       

      המרכיבים

      (כ־40 עוגיות)

       

      לעוגיות

      • 2 כוסות (280 גרם) קמח
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
      • קליפה מגוררת מ־1 לימון
      • 1 כפית מלח

       

      למלית

      • 1 כוס (3/4 פחית שימורים) שעועית שחורה מבושלת, מסוננת
      • 2 שיני שום
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 1 כפית אורגנו יבש
      • מלח, פלפל שחור
      • 3 כפות שמן זית

       

      ההכנה

      1. העוגיות: שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיביהן ומעבדים לבצק אחיד. משהים 30-20 דקות בטמפרטורת החדר.

      2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

      3. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד מהבצק על נייר האפייה לעלה בעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי. מסירים עודפי בצק ומעבירים לתבנית יחד עם נייר האפייה. מכינים באותו האופן את יתרת הבצק. את עודפי הבצק אפשר לאסוף, לרדד מחדש ולקרוץ בהם עוגיות נוספות.

      4. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון.

      5. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לשקית או למכשיר זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1/2 1 עד 2 ס"מ (ניתן להכין עד שבוע מראש. שומרים במקרר).

      6. הרכבת העוגיות: מעבירים את העוגיות למשטח העבודה ומזלפים על מחצית מהן תלולית קטנה של קרם. סוגרים בעוגייה ריקה ולוחצים קלות להידוק. מגישים.

      • איך שומרים? עד 3 ימים בכלי אטום במקרר. את העוגיות ללא המילוי - עד חודשיים במקפיא.

       

      התחפושת: סושי ירקות ודגים

      מתחת למסכה: ממתק אורז מתוק עם פירות ומרציפן

       

      ממתק אורז מתוק עם פירות ומרציפן (צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)
        ממתק אורז מתוק עם פירות ומרציפן(צילום: דניאל לילה, מתכונים וסגנון: נעמה רן)

         

         

        הרול עם המעטפת הכתומה הוא למעשה ממתק וניל־תפוז, עטוף בלדר וממולא בפירות טריים ויבשים ובסוכריות ליקריץ. בניגירי, הכרוך ב"אצה", מחליפה פרוסה של אשכולית אדומה את הדג, ובמקום האצה השתמשנו ברצועה של בצק סוכר שחור. בהגשה המרנו את הסויה, הג'ינג'ר והווסאבי בגנאש שוקולד, ג'ינג'ר מסוכר ומרציפן ירוק. בצק סוכר ומרציפן צבעוניים ניתן להשיג בחנויות ממתקים ובחנויות המתמחות באפייה.

         

        המרכיבים

        (כ־40 יחידות)

         

        • 1 כוס אורז לסושי
        • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
        • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
        • 1 כפית תמצית וניל
        • קורט מלח
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
        • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
        • להכנת הרולים
        • 5 יריעות לדר משמש או מנגו בגודל 20X20 ס"מ
        • 1 כוס פירות טריים ויבשים, לפי הטעם, חתוכים לרצועות בעובי כ־1/2 ס"מ
        • 8-5 סוכריות ליקריץ ארוכות

         

        להכנת הניגירי

        • 100 גרם מרציפן או בצק סוכר שחורים
        • 1 אשכולית אדומה, מחולקת לפלחים, ללא הציפה
        • לגנאש השוקולד
        • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
        • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
        • להגשה: 3 כפות ג'ינג'ר מסוכר, פרוס דק; 2 כפות מרציפן ירוק

         

        ההכנה

        1. שמים בסיר את האורז, המים הרותחים, קליפת התפוז, הווניל והמלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שהמים נספגים. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את החלב והסוכר, מכסים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים להבה, מבשלים 4-3 דקות ומערבבים מדי פעם (כדי שהחלב והסוכר לא ייחרכו), עד שהנוזלים נספגים והאורז רך. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

        2. הרכבת הרולים: פורשים על משטח העבודה ניילון נצמד ומניחים עליו יריעת לדר. מסדרים על הלדר שכבת אורז בעובי 1 עד 1/2 1 ס"מ, תוך השארת שוליים נקיים מאורז ברוחב 1 ס"מ בחלק הקדמי (הקרוב אלינו) והאחורי של הלדר. מהדקים את האורז ללדר בידיים רטובות. מסדרים במרכז ריבוע האורז פס מרצועות הפירות, ברוחב כ־1/2 1 ס"מ, ומניחים עליהן סוכריית ליקריץ אחת. מגלגלים את הלדר כך שיתקבל רול סושי ומהדקים בעזרת הניילון הנצמד. מכינים באותו האופן רולים נוספים עם יריעות הלדר הנוספות. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יומיים).

        3. הרכבת הניגירי: מרדדים את המרציפן (או בצק הסוכר) לעלה דק בעובי כ־2 מ"מ. חותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס"מ.

        4. לוקחים כף גדושה מהאורז ומהדקים בידיים רטובות לגוש בצורת אליפסה. מניחים עליה פלח אשכולית אדומה ומלפפים סביבם רצועת מרציפן שחור (או בצק סוכר שחור). מכינים באותו האופן ניגירי נוספים עם יתרת האורז.

        5. מכינים את הגנאש: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמנת. ממיסים במיקרוגל בהדרגה (30 שניות בכל פעם, מוציאים ומערבבים), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק.

        6. ההגשה: פורסים את הרול, עדיין עטוף בניילון, ל־5 פרוסות. מסירים את הניילון בעדינות ומניחים במגש. מניחים לצדם את הניגירי. אם רוצים, מוסיפים גוש קטן של מרציפן ירוק ("ווסאבי") ופרוסות ג'ינג'ר מסוכר. מגישים, לצד קערית גנאש שוקולד לטבילה ("רוטב סויה").

        • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.

         

         

        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד