יש פרג ויש פרג: חמש עוגות שונות, מעולות כל אחת בדרכה

בציפוי שוקולד, עם תפוחים ופקאנים, בבצק שמרים, בליווי קוקוס ואגוזים או ברולדה נוסטלגית: החליטו כיצד אתם מעדיפים את הגרגירים השחורים וקבלו מתכון טעים

Xnet

|

10.03.20 | 07:24

מאפינס פרג בציפוי שוקולד (צילום: אפיק גבאי)
מאפינס פרג בציפוי שוקולד (צילום: אפיק גבאי)
עוגת שמרים עם פרג (צילום: אורלי חרמש)
עוגת שמרים עם פרג (צילום: אורלי חרמש)

מאפינס פרג בציפוי שוקולד / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

12 יחידות

 

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1 כוס) פרג טרי טחון
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 3 כפות חלב או מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את בתנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס.
  2. מקציפים את הסוכר והחמאה במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ולאחר שהן נבלעות מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת הלימון. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המיץ) ולאחר מכן את הפרג והשקדים הטחונים.
  3. מפסיקים להקציף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף רק עד שהוא נבלא בבלילה (חשוב שלא לבחוש יותר מדי – זה יפגע במרקם המאפינס).
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס – ממלאים את השקעים רק עד 3/4 מגובהם.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים. מצננים
  6. ממיסים יחד את השוקולד והחלב ויוצקים על מאפינס הפרג.

>> איך שומרים? עד 3 ימים במקום מוצל וקריר.

 

עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

עוגת פרג בחושה עם תפוחים / יעל גרטי, "לאשה"

 

עוגת פרג בחושה עם תפוחים (צילום: עודד מרום)
    עוגת פרג בחושה עם תפוחים(צילום: עודד מרום)

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

     

    • 2 ביצים גדולות
    • 1 כוס פחות 1 כף ‭190)‬ גרם) סוכר
    • 140 גרם חמאה, מומסת בזהירות
    • ‭1/2‬ גביע ‭100)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
    • אפשרות: 1 כף ברנדי או קלבדוס
    • 1 כוס פחות 1 כף ‭130)‬ גרם) קמח
    • ‭1 2/3‬ כוסות ‭160)‬ גרם) פרג טחון טרי
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • ‭1 1/2‬ תפוחים בינוניים מזן גרני סמית
    • 1/3 כוס ‭40)‬ גרם) פקאנים טבעיים
    • 1/2 כוס ‭60)‬ גרם) צימוקים קטנים
    • לעיטור: 8 חצאי פקאן טבעי

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170‬ מעלות ומשמנים את התבנית.
    2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים כ-2 דקות למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את החמאה המומסת, השמנת והברנדי (אם רוצים),‬ וטורפים.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שנוצר מרקם אחיד.
    4. מגלענים את התפוחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לעיסה מיד. מוסיפים גם את הפקאנים והצימוקים ומערבבים לפיזור אחיד.
    5. יוצקים לתבנית, מיישרים ומעטרים בפקאנים. אופים ‭55-50‬ דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

    >> איך שומרים? בחורף – עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר. לא מומלץ להקפיא.

     

    עוגת שמרים עם פרג / אורלי חרמש

     

    מרכיבים

    2 עוגות שמרים בתבנית אינגלישקייק

     

    לבצק

    • 1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית "שמרית" או 1/2 קוביית שמרים טריים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב בטמפרטורת החדר
    • 100 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 2 ביצים
    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 1/2 כפית מלח

     

    למלית

    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
    • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
    • 300 גרם פרג טחון טרי
    • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    • קליפה מגוררת מלימון אחד

     

    אופן ההכנה
    1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והחלב ונותנים לתערובת לתסוס כ-5 דקות.
    2. מוסיפים את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
    3. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית - הבצק צריך להיות מעט דביק.
    4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-50%. לחלופין, אפשר להתפיח את המקרר במשך לילה במקרר.
    5. המלית: שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר והדבש. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר והדבש נמסים.
    6. מוסיפים לסיר את הפרג ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הנוזלים נספגים ופרג.
    7. מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה וקליפת הלימון. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגת בפרג.
    8. מעבירים לכלי ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור את המלית גם במקרר).
    9. העיצוב והאפייה: מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
    10. מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה ריבועי או מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק ב-1/4 מכמות המלית באופן אחיד (משאירים שוליים של כס"מ ללא מלית). מגלגלים לגליל.
    11. חוזרים על הפעולה עם חלק נוסף של הבצק.
    12. כורכים את שני הגלילים זה סביב זה, מהדקים את הקצוות שלהם ותוחבים מתחת לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
    13. בעזרת סכין חדה יוצרים בכל "גבעה" בבצק חריץ בעומק 3-2 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה.
    14. קולעים באותו אופן צמה נוספת משני חלקי הבצק שנותרו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-1/3 והחריצים שיצרנו בו נפתחים.
    15. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    16. מברישים את העוגות בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות, עד שעוגות השמרים פרג תופחות ומשחימות.
    17. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.

     

    >> איך שומרים? בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. אפשר להקפיא את העוגות עד חודש, כשהן עטופות היטב בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר. אחרי ההפשרה אפשר לחמם את העוגות במשך 10-5 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.

     

    עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג שלה, Brown Sugar

     

     

    עוגת פרג-קוקוס / אסנת לסטר

     

    * מתכון של נורית אוחיון מחיפה

     

    עוגת פרג-קוקוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוגת פרג-קוקוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

       

      • 5 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (רצוי שמן קוקוס בכבישה קרה)
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פרג טחון טרי
      • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
      • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
      • 100 גרם שוקולד מריר, מגורר או קצוץ דק
      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
      3. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים בעדינות.
      4. מקפלים לתוך הקציפה את שאר המרכיבים.
      5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

       

      רולדת שמרים במילוי פרג / אסנת לסטר

       

      רולדת שמרים במילוי פרג (צילום: אסנת לסטר)
        רולדת שמרים במילוי פרג(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        4 רולדות או כ-20 אוזני המן גדולות

         

        לבצק

        • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
        • 3 כפות סוכר
        • 4 כוסות (560 גרם) קמח
        • קורט מלח
        • 1 ביצה
        • 3 חלמונים
        • קליפה מגוררת מלימון אחד
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
        • 300 גרם חמאה או מרגרינה, חתוכה לקוביות

         

        למילוי

        • 1/2 1 עד 2 כוסות (200-150 גרם) פרג טחון
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
        • מיץ מ-1/2 לימון
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 100 גרם חמאה או מרגרינה

         

        לציפוי

         1 ביצה, טרופה

         

        אופן ההכנה

        1. הבצק: מערבבים את השמרים עם המים וכפית מהסוכר ומניחים לכ-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
        2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, יתרת הסוכר והמלח ומערבלים כדקה. מוסיפים את תערובת השמרים, הביצה, החלמונים, קליפת הלימון ומי הסודה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
        3. ממשיכים ללוש ומוסיפים את החמאה (או המרגרינה) קובייה אחר קובייה. לשים עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה.
        4. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-8 עד 36 שעות.
        5. המילוי: שמים בסיר קטן את הפרג, המים, מיץ הלימון והסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים את החמאה (או המרגרינה) ומבשלים 12-10 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
        6. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (התערובת תתגבש ותתייצב בקירור).
        7. העיצוב והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקמחים קלות את משטח העבודה.
        8. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בעובי3 מ"מ.
        9. מורחים כל עלה ברבע מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה"תפר" פונה כלפי מטה, ומברישים בביצה טרופה.
        10. אופים כ-20 דקות, עד שרולדות הפרג מזהיבות.

         

        >> ואם רוצים להכין מהבצק אוזני המן?

        מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בעובי 3 מ"מ.

        קורצים מהבצק עיגולים ומניחים במרכז כל אחד מהם מהמילוי. מקפלים את שולי העיגול בשלושה מקומות כלפי המרכז, ליצירת צורת אוזן המן, ומהדקים את הקיפולים זה לזה, כדי שהמאפים לא ייפתחו באפייה.

        מברישים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.

         

        אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד