אם לא תאתגרו את עצמכם, איך תאכלו קינוח? פריסבי קינדר לבן

שכבות ביסקוויט מענגות, במילוי מוס שוקולד לבן וממרח אגוזי, עם סוכריות מתפצפצות וציפוי מעלף. נשמע כמו חלום? אז קדימה, תפשילו שרוולים ותתחילו להגשים אותו

עופר גל

|

02.04.20 | 09:19

בשביל כבוד, צריך לעבוד. פריסבי קינדר לבן (צילום: טל סיון ציפורין)
בשביל כבוד, צריך לעבוד. פריסבי קינדר לבן (צילום: טל סיון ציפורין)

מרכיבים

תבנית סיליקון בקוטר 18 ס"מ

 

לסירופ

  • 50 מ"ל מים
  • 50 גרם סוכר

 

לביסקוויט

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 100 גרם סוכר, מחולק לשתיים
  • 50 גרם תערובת קמחים כשרה לפסח
  • 5 גרם אבקת קקאו
  • 45 גרם חמאה, מומסת

 

למוס שוקולד לבן

  • 8 גרם ג'לטין
  • 40 מ"ל מים
  • 400 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה להרתחה
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

 

להרכבה

  • 100 גרם ממרח קינדר
  • סוכריות שוקולד לקישוט, בשני צבעים

 

לציפוי לבן

  • 7 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים קרים
  • 190 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 1 גרם צבע לבן
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר
  • 90 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות)

 

אופן הכנה

  1. הסירופ: מרתיחים את מרכיביו עד להמסת הסוכר. מכבים את האש ושומרים בצד.
  2. הביסקוויט: מחממים את התנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית 30X20 בנייר אפייה.
  3. מנפים יחד את הקמח עם אבקת הקקאו. שומרים בצד.
  4. מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית מכמות הסוכר.
  5. מנפים לתוך החלמונים את הקמח ואבקת הקקאו ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  6. מוסיפים פנימה את החמאה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, וממשיכים להקציף תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית הסוכר שנותרה.
  8. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים. מעברים את היתר ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 15-13 דקות.
  9. כשהביסקוויט מוכן, מוציאים, הופכים על נייר אפייה אחר, מקפלים בעדינות ומניחים להצטנן. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ובקוטר 18 ס"מ. מספיגים בסירופ.

10. מוס השוקולד: שמים את המים והג'לטין בקערה קטנה ומניחים לעמוד. שמים את השוקולד בכלי גבוהה, נקי ויבש.

11. מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מניחים לעמוד כדקה עד להמסה ומערבבים.

12. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל, על שהוא הופך לנוזלי. מוסיפים אותו לתערובת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

13. מקציפים את השמנת המיועדת להקצפה עד לקבלת מרקם יוגורט ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד הלבן.

14. ההרכבה: שמים מהמוס בתחתית התבנית, מפזרים מעט סוכריות שוקולד קטנות. מורחים את עיגול הביסקוויט הקטן בממרח קינדר ושמים אותו על המוס.

15. משטחים את יתר המוס על הביסקוויט, מפזרים סוכריות ומכסים בביסקוויט שנותר. מכסים ומקפיאים.

16. הציפוי: שמים את הג'לטין ואת המים בקערה. מניחים עד לספיגה מלאה. שמים את השוקולד הקצוץ והצבע הלבן בכלי גבוה.

17. מרתיחים את השמנת, הסוכר והגלוקוזה, ויוצקים אותם על השוקולד. מניחים לעמוד עד להמסה ומערבבים. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-30 שניות ומוסיפים אותו לתערובת בשוקולד. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

18. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים עליה את הציפוי. מניחים לייצוב ומקשטים.

 

עופר גל הוא שף פטסרי ראשי בבוטיק סנטרל

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי גבוהה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג