"אני עוקר 20 דונם ומשמיד הכל, ובינתיים מייבאים מלפפון". כך אמר ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet ניסים רפאל, חקלאי ממושב אחיטוב. סרטון ששלח מראה אותו גורס יבול באין דורש.
מושב אחיטוב הוא מעצמת גידול מלפפון, ואזור עמק חפר מספק 60% מהתוצרת. לדברי רפאל, "רק לפני שבוע קראו לנו 'לוחמי המזון', אך כעת המדינה חוברת לשונאינו (טורקיה, נ"ז) כדי למוטט אותנו".
כפי שנחשף לראשונה ב-ynet, משרד החקלאות התיר בסוף השבוע מכסות ליבוא מלפפונים ללא מכס, זאת למרות העודפים בארץ - עקב סגירת השווקים, וצמצום היצוא החקלאי ופעילות השוק המוסדי. מנכ"ל משרד החקלאות, שלמה בן-אליהו, אמר: "ראיתי שמחירם עלה לתשעה שקלים אז התרתי יבוא", אך המחיר כעת ברשתות השיווק הוא 5-7 שקלים.
קטגוריית הפירות והירקות ברשתות השיווק היא הרווחית ביותר בהשוואה לשאר המוצרים הנמכרים בסופר, ומגדלים רבים טוענים כי כעת הם מקבלים מהרשת מחיר נמוך מעלות הגידול שלהם, ולמרות זאת מחיר המלפפון לצרכן נותר יקר.
המגדלים טוענים כי עיקר היבוא נמכר ברשת רמי לוי וחברת ביכורי שדה, סיטונאית הירקות הגודל בישראל. לוי טען כי היה מחסור זמני במלפפונים ומחירם זינק ולכן נעזר ביבוא.
ראשת מועצת עמק חפר, ד"ר גלית שאול, פנתה בסוף השבוע לשר החקלאות צחי הנגבי, בבקשה להעדיף את תוצרת הארץ, וציינה כי החקלאים לא קובעים את מחיר השוק של התוצרת.