תשכחו מעוגיות חנק: 4 קינוחים נהדרים עם קוקוס לחג הפסח

כמו המצות, כמו החרוסת, גם הקוקוס הוא אחד מסמלי הפסח. אז איך תרצו ליהנות ממנו? בחטיפים בנוסח באונטי, במוס מעלף או ברולדה עם קרם לימון ותותים?

מוס קוקוס עם מרנג קוקוס, שניתן להכין כקינוח אישי בכוס או כעוגה מפוארת (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מוס קוקוס עם מרנג קוקוס, שניתן להכין כקינוח אישי בכוס או כעוגה מפוארת (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

אין ספק שקוקוס הוא אחד מכוכבי חג הפסח, אבל חוץ מעוגיות הקוקוס המוכרות שאתם רגילים לראות בסופר, יש עוד כמה מתוקים שווים שכדאי להכיר, להכין ולטעום:

 

 

קל: אצבעות קוקוס בנוסח באונטי

 

אצבעות קוקוס בנוסח באונטי  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    אצבעות קוקוס בנוסח באונטי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים (כ־25 יחידות)

    • 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
    • 1/4 1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
    • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
    • 50 מ"ל שמנת מתוקה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 1 כף שמן
    • אפשרות: מעט קוקוס לעיטור

    ההכנה

    Œ1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, הקוקוס, אבקת הסוכר, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבלים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר שעה וחצי לפחות (עד לילה), לייצוב.

    2. מחלקים את העיסה לכ־25 כדורים קטנים. מעצבים מהם צורת אצבעות מוארכות. מאחסנים שוב במקרר, לפחות שעה וחצי.

    3. ממסים את השוקולד בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותו לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים.

    4. טובלים בזריזות את אצבעות הקוקוס בשוקולד המומס. אם רוצים – מפזרים מעט קוקוס לקישוט. מניחים על נייר אפייה לייבוש. מגישים.

    • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר (אם מאחסנים בשכבות, יש להפריד ביניהן בנייר אפייה).

     

    רטרו: הרי קוקוס מושלגים

     

    הרי קוקוס מושלגים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      הרי קוקוס מושלגים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים (כ־16 יחידות)

      • 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
      • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
      • 2 ביצים
      • 1/4 2 כוסות (225 גרם) קוקוס טחון
      • תוספות לבחירה: 50 גרם צימוקים, חמוציות או שוקולד צ'יפס, או קליפת לימון מגוררת וכד'
      • אפשרות לציפוי: שוקולד מריר מומס, קוקוס טחון


      ההכנה

      Œ1. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

      2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים ביצה אחת, מערבלים עד שהיא נטמעת, מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים. מוסיפים את הקוקוס ומערבלים 3–4 דקות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התוספת הרצויה ומערבלים לפיזור אחיד.

      Ž3. יוצרים מהעיסה תלוליות בצורת הרים קטנים ומניחים בתבנית. אופים כ־12 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים.

      4. אם רוצים, טובלים את "פסגת ההרים" בשוקולד מומס ומפזרים קוקוס. מגישים.

      • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.  

       

      אישי: מוס קוקוס עם מרנג קוקוס

      אפשר להכין את הקינוח גם כעוגת מוס מפוארת. הכינו מהקצף בסיס עגול בתבנית 26 ס"מ, צקו עליו את המוס, וקשטו בקצפת. יש!

       

      מוס קוקוס עם מרנג קוקוס  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        מוס קוקוס עם מרנג קוקוס (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים (16 מנות אישיות)

        • 1/2 3 כוסות (350 גרם) קוקוס טחון


        לבסיס המרנג

        • 4 חלבונים
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • 1/8 כפית מלח

         

        למוס הקוקוס

        • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
        • 4 חלמונים
        • 1/2 כוס פחות כף (90 גרם) סוכר
        • 5 כפות (50 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
        • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
        • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
        • אפשרות לקישוט: שבבי קוקוס קלויים

        ההכנה

        Œ1. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

        2. מפזרים את הקוקוס בתבנית וקולים אותו 8-5 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. לא מכבים את התנור.

        Ž3. המרנג: שמים את החלבונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב. שומרים בצד 1/2 כוס מהקוקוס הקלוי. את כל השאר מוסיפים לקצף. מוסיפים גם את המלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

        4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומזלפים עליה את הקצף באופן חופשי (אם רוצים, אפשר לזלף עיגולים בקוטר המתאים לכלי ההגשה). אופים כ־15 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים.

        5. המוס: מחממים בסיר את החלב, עד רתיחה. בינתיים, טורפים היטב בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור (או קמח תפוחי האדמה). כשהחלב רותח, יוצקים חצי ממנו לבלילת החלמונים (ומחזירים את הסיר לכיריים). טורפים היטב את הבלילה עם החלב ויוצקים אותה לסיר. מחממים תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך. מסירים מהכיריים. מוסיפים לקרם את השוקולד הלבן ואת 1/2 כוס הקוקוס ששמרנו ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים לצינון מלא.

        ‘6. כשהקרם צונן, מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים לקרם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

        ’7. הרכבת הקינוח: מניחים חתיכות מרנג (או עיגול מרנג) בתחתית הכלי. יוצקים מהקרם עד למחצית גובה הכלי. מניחים שכבת מרנג נוספת ועליה עוד מהקרם. אם רוצים, מקשטים בשבבי קוקוס קלוי. מאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות. מגישים.

        • איך שומרים? עד יומיים־שלושה במקרר, או עד 10 ימים במקפיא.

         

        השקעה: רולדת קוקוס עם קרם לימון ותותים

         

        רולדת קוקוס עם קרם לימון ותותים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
          רולדת קוקוס עם קרם לימון ותותים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')


          המרכיבים

           

          לרולדה

          • 3 ביצים, מופרדות
          • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר
          • 1/4 1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
          • 5 כפות קמח תפוחי אדמה
          • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
          • לפיזור: כ־4 כפות אבקת סוכר


          לקרם

          • מיץ מ־4 לימונים
          • 3 ביצים + 6 חלמונים
          • 1 כוס (200 גרם) סוכר
          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה או קרם קוקוס
          • 1/2 סלסילה תותים, חתוכים לרבעים


          ההכנה

          Œ1. הרולדה: מחממים את התנור ל־190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

          2. שמים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערה גדולה נפרדת.

          Ž3. מיד מקציפים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את החלמונים עם יתרת הסוכר לקרם תפוח. מוסיפים את הקוקוס, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים בעדינות לקצף החלבונים ומערבבים למרקם אחיד בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לתבנית ומשטחים.

          4. אופים 12-8 דקות, עד שהבצק קפיצי ושזוף קלות. מוציאים. מפזרים על הבצק שכבה נדיבה של אבקת סוכר. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה נוסף, הופכים עליו את הרולדה, מכסים במגבת ומניחים לצינון.

          5. הקרם: מכינים סיר אדים כפול (סיר ובו מים רותחים עד שליש גובהו, ועליו מונח סיר נוסף שתחתיתו לא נוגעת במים). שמים בסיר העליון את מיץ הלימון, הביצים, החלמונים והסוכר ומחממים תוך כדי ערבוב במטרפה במשך 15-10 דקות, עד שהבלילה מסמיכה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

          ‘6. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים אותה לקרם הלימון (אם רוצים, משאירים קצת בצד – לעיטור העוגה), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

          ’7. הרכבת העוגה: מסירים מהעוגה את המגבת ואת נייר האפייה העליון. מורחים את קרם הלימון ומפזרים תותים (אפשר לשמור חלק לעיטור העוגה). מגלגלים בעדינות את הרולדה תוך הסרת נייר האפייה התחתון (אפשר להיעזר בכף טיגון). מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

          “8. אם רוצים, מקשטים בקצפת, תותים או אבקת סוכר ומגישים.

          • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר (קחו בחשבון שהתותים יתרככו).

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד