בלי ביצים וללא אפייה: עוגת מוס שוקולד לסיום מתוק של חג הפסח

כמו מקונדיטוריה, רק בלי לצאת מהבית (ובלי לרוץ אחרי ביצים!): עוגה יפהפייה, שאפשר להכין חלבית או פרווה, עם בסיס מעוגיות קוקוס, שכבת מוס אווירירי וציפוי שוקולד

עוגת מוס שוקולד (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת מוס שוקולד (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

 

שימו לב, אם משתמשים בקרם קוקוס יש להקפיאו 12 שעות לפני השימוש

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)

 

לבסיס

  • 300 גרם עוגיות קוקוס לפסח
  • 1 כף שמן קוקוס או 25 גרם חמאה

 

למוס השוקולד

  • 500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו משובח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) אספרסו או נס קפה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
  • 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס קפוא או שמנת מתוקה קרה
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן קוקוס או שמנת מתוקה
  • אפשרות לעיטור: 1/4 כוס פירות יער קפואים

 

ההכנה

1. גוזרים נייר אפייה בקוטר התבנית ומרפדים את תחתיתה.

2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את העוגיות והשמן או החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מניחים בצד.

3. מוס השוקולד: שמים בקערה מתאימה את השוקולד, הקקאו והקפה וממסים בהדרגה במיקרוגל (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הברנדי (או הליקר) ומערבבים דקה־שתיים, עד שהקרם מצטנן מעט.

4. מוציאים מקופסאות קרם הקוקוס שהוצאו מההקפאה את החלק הסמיך בלבד (אין צורך בנוזלים) ומעבירים לקערת המערבל (אם משתמשים בשמנת מתוקה, פשוט יוצקים לקערת המערבל). מקציפים לקצפת רכה, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה אך עדיין רכה.

5. מעבירים מחצית מהקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים שוב בתנועות קיפול, לקרם אחיד.

6. יוצקים את הקרם לתבנית, מיישרים ומאחסנים במקרר 10 שעות לפחות או 6 שעות במקפיא (אם העוגה במקפיא, מעבירים אותה למקרר שעה לפני הציפוי וההגשה).

7. הציפוי: שמים בקערה מתאימה את השוקולד, הדבש והשמן (או השמנת) וממסים בהדרגה במיקרוגל, לקרם חלק. יוצקים על העוגה. אם רוצים, מעטרים בפירות יער. מגישים.

 

  • זמן הכנה: 20 דקות, לא כולל צינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד יומיים במקרר, עד שבועיים במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד