בְּרוֹקוֹפַּסְטׇה: שלוש מנות פסטה עם ברוקולי שמכינים בשיא המהירות

התמרונים בין החזרה לשגרה לבין ההגבלות שעדיין קיימות מקשים על החיים? עשו לכם הפסקת צהריים קלה עם מנה פשוטה וצבעונית שכל המשפחה תרצה לסיים מהצלחת

Xnet

|

03.05.20 | 09:02

פסטה מוקפצת עם ברוקולי (צילום: מירי צדוק)
פסטה מוקפצת עם ברוקולי (צילום: מירי צדוק)

פוזילי מוקפץ עם ברוקולי / מירי צדוק

 

מרכיבים

 

  • 1 חבילה (250 גרם) פסטה עדיף מסוג פוזילי אפונה ירוקה
  • 400 גרם (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קלוף חצוי ופרוס דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • חופן שקדים פרוסים, קלויים

 

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
  2. חולטים את הברוקולי במי מלח רותחים למספר דקות ומסננים. פורסים את הברוקולי - נפטרים מהגבעולים ומשאירים את התפרחות.
  3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מערבבים ומוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מקפיצים עד לציפוי אחיד של הפסטה בשמן. מוסיפים את הברוקולי, המלח והפלפל ומקפיצים לפיזור אחיד.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

 

פתיתים עם ברוקולי וגזר / אפרת סיאצ'י

 

פתיתים עם ברוקולי וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פתיתים עם ברוקולי וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    (4 מנות)

     

    • 2 כפות שמן
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 3 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים
    • 2 גזרים בינוניים, פרוסים לקוביות קטנטנות
    • 2 כוסות פתיתים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית אבקת מרק (לא חייבים)
    • קורט פלפל שחור
    • 1/2 2 כוסות מים רותחים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה.
    2. מוסיפים את הברוקולי ואת הגזר, ממליחים מעט, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב.
    3. מוסיפים את הפתיתים, המלח, אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים. יוצקים לסיר מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
    4. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות.

     

    עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

     

     

    אטריות אורז מוקפצות עם ברוקולי וסויה (פאד סי יו) / סוואלי אלדר

     

    אטריות מוקפצות עם ברוקולי וסויה (צילום: שירן כרמל)
      אטריות מוקפצות עם ברוקולי וסויה(צילום: שירן כרמל)

       

      מרכיבים

      (2 מנות)

       

      • 300 גרם אטריות אורז רחבות (ברוחב 1 ס"מ)
      • 5 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1 ביצה
      • 1/4 כוס מים או ציר (ירקות, עוף או בשר – אפשר גם מאבקה)
      • 200 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
      • 100 גרם תרד
      • 2 כפות רוטב סויה בהיר (הטעם שלו מעודן יותר מזה של הרגיל)
      • 3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות אסייתי – להשיג ברוב רשתות השיווק)
      • 1/2 כפית רוטב סויה
      • 1/2 1 כפות סוכר
      • 1 כפית חומץ (רצוי חומץ אורז)

       

      אופן הכנה

      1. משרים את אטריות האורז במים מהברז במשך כ-4 שעות, עד שהן מתרככות (אל תתפתו לקצר תהליכים ולבשל אותן, כי אז הן ייצאו דביקות ועיסתיות). מסננים.
      2. מחממים את השמן בווק על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך טריפה, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
      3. מוסיפים את אטריות האורז המושרות ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
      4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 7-5 דקות, תוך ערבוב.

       

      השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד , המייבאת מוצרי מזון מתאילנד 

       

        עוד שלושה מתכונים נפלאים עם ברוקולי

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג