לא תפסיקו ליישר אותן: 4 עוגות ביסקוויטים מושלמות לשבועות

כולם מכירים את עוגת הביסקוויטים הקלאסית, אבל מה בנוגע לשכבות של ריבת חלב וקוקוס? או בסיס מרוסק ועליו קרם לימון מדהים? ארבע הצעות לחג ולכל השנה

עוגת ביסקוויטים עם גבינה ופירות יער (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת ביסקוויטים עם גבינה ופירות יער (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

עוגת ביסקוויטים היא אחת האהובות שיש, אז לרגל שבועות החלטנו להעניק לה כמה גרסאות מיוחדות, שיפתיעו את האורחים:

 

  

עוגת ביסקוויטים עם גבינה ופירות יער

מצוינת עם פירות יער טריים או קפואים (מוסיפים כפי שהם, אין צורך להפשיר).

 

עוגת ביסקוויטים עם גבינה ופירות יער  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
    עוגת ביסקוויטים עם גבינה ופירות יער (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים (תבנית 24X34 ס"מ) 

     

    לקרם הגבינה:

    • 150 גרם חמאה, מומסת
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • קליפה מגוררת ומיץ מ־1 לימון
    • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
    • 1 ביצה
    • 500 גרם גבינה לבנה, 9% שומן
    • 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
    • 1/2 1 כוסות אוכמניות או תערובת פירות (טריים או מוקפאים)
    • אפשרות: כ-3 כפות (50 מ"ל) ליקר קסיס

     

    לביסקוויטים

    • 1 כוס חלב
    • כ-15 יחידות ביסקוויטים בטעם שוקולד
    • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים בטעם וניל

     

    לקרם השוקולד

    • 100 גרם חמאה
    • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
    • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 1/2 כוס חלב

     

    ההכנה

    1. קרם הגבינה: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הגיטרה את החמאה, הסוכר, מיץ הלימון וקליפתו ואת סוכר הווניל ומערבלים לקרם חלק. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים כ־2 דקות, למרקם אחיד. מוסיפים את הפודינג ומערבלים עוד, לעיסה אחידה.

    2. הביסקוויטים: יוצקים את החלב לקערה. טובלים בו בזריזות את הביסקוויטים הכהים ומסדרים בתבנית במשטח צפוף ללא מרווחים. יוצקים כרבע מקרם הגבינה ומיישרים.

    3. טובלים בזריזות כמחצית מהביסקוויטים הבהירים בקערת החלב ומסדרים בשכבה צפופה על הקרם.

    4. מוסיפים את פירות היער לקרם הגבינה שנותר בקערה, מוסיפים גם את הליקר (אם רוצים) ומערבבים. יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.

    5. טובלים את יתרת הביסקוויטים הבהירים בחלב ומסדרים על הקרם. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים כשעה־שעתיים במקפיא.

    6. קרם השוקולד: ממיסים (במיקרוגל או בסיר אדים כפול) את החמאה עם שני סוגי השוקולד. מערבבים לקרם אחיד. מחממים את החלב (במיקרוגל או על הכיריים) לסף רתיחה, יוצקים לקרם ומערבבים היטב.

    7. מוציאים את העוגה, מורחים עליה את קרם השוקולד, מכסים שוב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה. מגישים.

    • איך שומרים? עטופה היטב, עד 5 ימים במקרר.

     

    עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב וקוקוס

     

    עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב וקוקוס  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
      עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב וקוקוס (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או קערת הגשה מזכוכית)

       

      לתחתית:

      • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים
      • 100 גרם חמאה, רכה

       

      לגנאש ריבת החלב

      • 1 צנצנת (400 גרם) ריבת חלב
      • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 4 כפות מלאות פתיתי קוקוס
      • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

       

      למוס

      • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל
      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 כוס חלב

       

      ההכנה

      1. התחתית: שמים בקערת מעבד מזון את הביסקוויטים והחמאה ומעבדים בהפסקות (פולסים) לתערובת פירורית. מעבירים כ-3/4 מכמות הפירורים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב. מאחסנים במקפיא כחצי שעה, להתייצבות.

      2. הגנאש: שמים את ריבת החלב בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת לרתיחה (על הכיריים או במיקרוגל) ויוצקים על ריבת החלב. טורפים במטרפה לקרם יציב.

      3. מפזרים את הקוקוס במחבת, מניחים על הכיריים ומחממים על להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות, עד שהקוקוס מזהיב. נזהרים מלשרוף אותו.

      4. המוס: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביו ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים מחצית מגנאש ריבת החלב ומערבבים קלות, ליצירת דוגמת "שיש".

      5. הרכבת העוגה: מורחים על הביסקוויטים כחצי מגנאש ריבת החלב. מיישרים, מומלץ בעזרת פלטה מדורגת. מפזרים כמחצית מכמות הקוקוס וכמחצית מכמות האגוזים. אם הגנאש יציב, מורחים עליו את המוס. אם לא – מאחסנים במקפיא כחצי שעה, להתייצבות, ואז מורחים את המוס ומיישרים. מכסים ומאחסנים במקפיא עוד כשעה. מוציאים ומורחים את יתרת הגנאש, מפזרים את יתרת הקוקוס והאגוזים, ואת יתרת פירורי הביסקוויטים. מאחסנים במקפיא עוד כשעה.

      6. ההגשה: אפשר להגיש את העוגה קפואה, ואפשר להעביר אותה למקרר, להפשרה קלה. אם משתמשים בתבנית קפיצית מסירים את הטבעת (מרטיבים מגבת נקייה במים חמים ומנגבים את הדופן, להקלת השחרור( ומגישים.

      • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא.

       

      עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד וקפה

       

      עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד וקפה  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
        עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד וקפה (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

         

        לקרם:

        • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד או וניל
        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
        • 4 כפות גדושות ממרח שוקולד־אגוזים (כמו "נוטלה")


        לביסקוויטים

        • 2 כפות קפה נמס + מעט מים חמים
        • 3/4 כוס מים קרים
        • 18-16 ביסקוויטים בטעם שוקולד

         

        ההכנה

        1. הקרם: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הקרם ומקציפים לקרם יציב.

        2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו ישתפלו מעבר לדפנות התבנית. יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים.

        3. הביסקוויטים: ממסים את הקפה במים החמים. מוסיפים את המים הקרים ומערבבים. טובלים את הביסקוויטים קצרות בקפה ונועצים אותם בקרם, למלוא עומקו, זה לצד זה, כשהם מקבילים לצלע הארוכה של התבנית. יוצרים כך כ־4 שורות של ביסקוויטים. מקפלים את שולי הניילון על הקרם ומאחסנים לילה במקפיא.

        4. למחרת, פותחים את שולי הניילון, מניחים מגש מאורך על התבנית, הופכים אותה, מחלצים את התבנית ומסירים את הניילון. מאחסנים כשעה במקרר, לריכוך הקרם, ומגישים.

        איך שומרים? מכוסה היטב, עד חודש במקפיא. לאחר ההפשרה - עד 3 ימים במקרר.

         

        טארט ביסקוויטים ולמון קארד

        למון קארד (Lemon Curd) הוא ממרח לימוני סמיך שהבריטים מאוד אוהבים, אם כי הוא בן דוד רחוק של קרם הלימון הצרפתי דווקא. הממרח הוא למעשה פודינג או ריבה מרוכזת של לימון, חלמונים וחמאה. הכנת הקרם מורכבת, ולכן נשתמש בקרם מוכן, אותו אפשר למצוא (בצנצנת זכוכית) במעדניות ובחנויות מתמחות.

         

        טארט ביסקוויטים ולמון קארד  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
          טארט ביסקוויטים ולמון קארד (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)

           

          לבסיס:

          • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים
          • 120 גרם חמאה, רכה
          • קליפה מגוררת מ־1 לימון

           

          למוס הלימון

          • 1 צנצנת (310 גרם) למון קארד
          • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, 15% שומן
          • 50 גרם חמאה, רכה
          • 1 חבילה ג'לטין
          • 5 כפות מים
          • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

           

          אפשרות להגשה

          פירות חתוכים (אוכמניות טריות, נקטרינות, שזיפים), סרטי קליפת לימון

           

          ההכנה

          1. הבסיס: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

          2. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הבסיס ומעבדים, בהפסקות, לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית, משטחים לפיזור אחיד ומהדקים היטב. אופים 15 דקות, עד שהבסיס מתייצב ומתקשה, מוציאים, מצננים ומאחסנים כשעתיים במקרר, להתייצבות מלאה.

          3. מוס הלימון: שמים בקערה את הלמון קארד, השמנת החמוצה והחמאה וטורפים היטב לקרם אחיד.

          4. שמים את הג'לטין בכלי, יוצקים את המים, מערבבים, ומשהים 5-4 דקות לספיגה מלאה. מעבירים למיקרוגל ומחממים בזהירות 50-30 שניות, עד שהג'לטין נוזלי וחמים. מוסיפים אותו לקערת הלמון קארד ומערבבים היטב.

          5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מעבירים כשליש מהקצפת לקרם הלימון ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול למוס אחיד.

          6. יוצקים את המוס לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות (עד לילה), מומלץ בחלקו התחתון של המקרר.

          7. ההגשה: מסירים את דפנות התבנית (אפשר לטבול מגבת מטבח במים חמים ולהעביר אותה סביב הדפנות, להקלת השחרור). אם רוצים, מניחים פירות על העוגה ומגישים.

          • איך שומרים? עטופה היטב, עד 5 ימים במקרר, או עד חודשיים במקפיא. מפשירים במקרר לפני ההגשה.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד