צילום: שי יחזקאל

"ב'הישרדות' למדתי להילחם ולדעת שיהיה בסדר, למרות שזה לא פשוט"

גורו הכושר אירה דולפין גילתה שבגלל הקורונה היא צריכה לעשות את כל התרגילים עם המתאמנות ("אני חוזרת סוס מת"), לפתוח את הפינק רום לכולן וגם להיות פחות קשוחה

"על כמה מאמני כושר שנדבקו או חלו בקורונה שמעתם? יש כנראה משהו בחוסן הנפשי, במערכת החיסונית ובהרגלים הבריאים האלה". אירה דולפין (צילום: ירדן הראל)
"על כמה מאמני כושר שנדבקו או חלו בקורונה שמעתם? יש כנראה משהו בחוסן הנפשי, במערכת החיסונית ובהרגלים הבריאים האלה". אירה דולפין (צילום: ירדן הראל)
"אני לא מפחדת מהקורונה, הקורונה מפחדת ממני" , אומרת גורו הכושר הקשוחה אירה דולפין, אבל מגלה שבעקבות ההסגר הייתה צריכה להמציא את הסטודיו מחדש בגרסת אונליין וללמוד עוד כמה דברים על עצמה. הנה 13 תובנות שלה בעקבות המשבר המאתגר:   

 

1. גיליתי שאני צריכה להמציא את העסק (ואותי) מחדש

"בעקבות ההסגר החיים שלי השתנו ב־180 מעלות. אם לפני הקורונה הייתי מגיעה לסטודיו, נעמדת, משלבת ידיים, שמה את הפרצוף הכי קשוח שלי ואומרת לאנשים מה לעשות, בגלל הקורונה החיים שלי השתנו ביום אחד. נסגרו לי הסטודיואים, ובוטלו לי ההרצאות וכל מה שעבדתי עליו בתקופה האחרונה. אחרי שבוע של אי ודאות, בעלי, שהוא איש תוכן ותסריטאות, אמר לי: 'תשמעי, יש לנו פה סטודיו, יש לנו אותך - אנחנו פותחים סטודיו אונליין לכולם'. בתוך שבוע הקמתי את העסק מחדש, בעצם שבוע וחצי. במוצ"ש ביבי נאם, ביום ראשון בעלי הלך וקנה מצלמה מקצועית, למד תוכנת עריכה, ובן לילה הפך להיות הצלם והעורך של כל הסרטונים שלי. כל יום אנחנו מצלמים יחד סרטונים חדשים".

 

2. הרחבתי את גבולות הגזרה

"כל מי שחלמה תמיד להגיע לפינק רום ולא יכלה כי הוא לא היה באזור שלה או לא היה בתקציב שלה, עכשיו יש לה אותי בסלון"

"כל מי שחלמה תמיד להגיע לפינק רום ולא יכלה כי הוא לא היה באזור שלה או לא היה בתקציב שלה, עכשיו יש לה אותי בסלון. בעקבות משבר הקורונה והרצון שלי לשרוד אותו כלכלית, היום הפינק רום עובד במתכונת אונליין ואני מעבירה אימוני אונליין קשוחים של שעה לכולן. בתוך שבוע כבר נרשמו 100 לקוחות, מקפריסין עד מיאמי, מצפת ועד באר שבע. בנות אומרות לי 'אירה, איך שרפתי 500 קלוריות? לא דמיינתי בכלל שאפשר לעשות את זה מהבית'. אימוני האונליין מאוד זולים. אני לוקחת 20 שקל לשיעור ועושה "כרטיסיות קורונה" ב־199 שקל לעשרה שיעורים. לא רוצה שבנות יבואו אלי עכשיו ויגידו לי שיקר להן מדי".

 

3. הכושר האישי שלי תפס תאוצה

"עכשיו אני לא רק מדריכה או מעודדת אלא מבצעת את כל האימונים האלה בעצמי פיזית וגם חייבת כל הזמן לחדש. אני חוזרת הביתה סוס מת, כי באימון אונליין אני צריכה לעשות את התרגילים כדי שגם המתאמנות יעשו אותם, ואני חייבת שהדבר הזה יצליח, אחרת העסק שלי יקרוס. אין דרך אחרת".

 

מנטה (צילום: ירדן הראל)
    מנטה(צילום: ירדן הראל)

     

    4. הבנתי שהגוף הוא כלי העבודה שלי

    "בתקופה הזאת למדתי אפילו יותר שהגוף הוא כלי העבודה שלי, והוא מפרנס אותי יפה. הייתי בטוחה שיום אחרי שהכריזו על הסגר לא תהיה לי עבודה כי סגרתי את הסטודיו שלי, ויום לפני כן ביטלו את ההשתתפות שלי בתוכנית הטלוויזיה של ’אמא מחליפה VIP’. כבר הייתי עם מזוודה ארוזה, ואז הגיע הנאום של ביבי בעשר בלילה, ופתאום הכל התבטל.

     

    "הלכתי לישון עם דמעות שזהו, אין לי עבודה. אבל כשהתעוררתי בבוקר קיבלתי להפתעתי טלפון מלקוח שהזמין ממני הרצאה, ובמקום לבטל הציע לי תוכנית יומית שבה אלמד אנשים איך אפשר להתאמן בבית. מאז הספקתי לעשות גם סרטוני כושר עבור משטרת ישראל לשוטרים שתקועים בבית, תוכנית יומית לקניון שעושה לעובדים שלו אימון אקטיב שלא היה מבייש נינג'ה, ועכשיו מתוכנן גם אירוע כושר באולפן ענק שמתאים לאלף איש, רק שאהיה בו לבד - כי כולם יתאמנו מהבית".

     

    5. גיליתי כמה העשייה שלי חיונית

    "אני מבינה שהמקצוע שלי נהיה הכרחי וחיוני.  אני לא מפחדת מהקורונה, כולם אומרים לי שהקורונה מפחדת ממני"

    "אני שמה לב עד כמה כושר מקל על אנשים ושמחה להיות פה במרכז של הדבר הזה. אני מרגישה שליחות ואחריות גדולה מאוד - להעביר לאנשים משהו, לחדש, לא לאכזב. חלק מהמתאמנות הוותיקות שלי אומרות לי: 'אירה, מה היינו עושות בלעדייך? מבחינתנו את העובדת החיונית, את המצילה הראשית'. הן משתמשות במילים שאין לי אותן בלקסיקון בכלל. בחיים לא אגיד על עצמי שאני המושיעה הלאומית. לכל אחד יש את הלייף סייבר שלו כרגע. אבל פתאום אני מבינה שהמקצוע שלי נהיה הכרחי וחיוני. על כמה מאמני כושר שנדבקו או חלו בקורונה שמעתם? יש כנראה משהו בחוסן הנפשי, במערכת החיסונית, בהרגלים הבריאים האלה. אני לא מפחדת מהקורונה, כולם אומרים לי שהקורונה מפחדת ממני".

     

    6. הבנתי שאת השיעור האמיתי כבר חוויתי ב"הישרדות"

    "אנשים מבינים כרגע שהתייחסנו מאוד לא טוב לסביבה שלנו וגם לגוף שלנו, וכל אחד יכול לקחת מזה קצת תובנות לעצמו. אישית, תמיד היה אכפת לי מהסביבה ומהגוף שלי, אבל התובנות הגיעו אחרי שהשתתפתי ב'הישרדות'. יש חיבור ישיר בין הרבה ממה שחוויתי בתקופה ההיא לכל מה שקורה לנו כרגע - הניתוק, המגבלות, החוסר וגם החזרה לפשטות. 'הישרדות' זה כאפות ובוקסים לכל החיים, את לא חוזרת להיות אותו אדם. רק מישהו שחווה דבר כל כך קיצוני ובלתי נתפס יכול להבין את זה. לא משנה כמה אני אסביר למי שלא היה שם איך זה להיות בלי טלפון, בלי ארנק או בלי תחתונים, הוא לעולם לא יבין. הייתי אז חיית טרף. אם שואלים אותי עכשיו מה יותר קשה, קורונה או 'הישרדות', התשובה היא 'הישרדות', חד משמעית. זה אחד הדברים הכי קשים ביקום, ולמרות מה שחושבים הכל שם אמיתי. 'הישרדות' נתנה לי איזושהי הכנה לקורונה - לדעת להילחם, לדעת שיהיה בסדר, למרות שזה לא פשוט".

     

    "המצב הזה גם העלה אצלי עוד אישיו - אם להביא ילד שלישי או לא" (צילום: ירדן הראל)
      "המצב הזה גם העלה אצלי עוד אישיו - אם להביא ילד שלישי או לא"(צילום: ירדן הראל)

       

      7. למדתי לתחזק את הטיפוח בעצמי

      "מי שעכשיו בימי הקורונה עושה סלפי ומעלה את עצמו בסטורי, תדעו שככה הבן אדם נראה. אין עזרה מבחוץ, אין בוטוקס, אין פן או לק ג'ל. אישית אני גם ככה מאוד אוהבת טבעי. 24/7 אני עם בגדי אימון ועם קרם פנים וזהו. לשמחתי, התברכתי בעור פנים מוצלח שמאפשר לי ללכת בלי כלום וליהנות ממנו גם לקראת גיל 40. חלק מזה קשור בבריאות ובאורח החיים שלי כנראה, והשאר הודות לגנים. אני מקפידה על שגרה יומית של קרם יום, קרם לעיניים, סרום וכל מיני חומצות לפנים, רק שקודם הקוסמטיקאית הייתה עושה את זה ועכשיו אני עושה הכל בבית בעצמי.

       

      8. נהייתי קצת פחות קשוחה

      "אני מרגישה יותר נגישה עכשיו, יותר נוגעת בקהל הרחב. השיעור באונליין הוא לא רק אימון, אלא גם לדבר עם המתאמנות, לשאול אותן איך הן מרגישות ולעודד, וזה נעשה עם אנרגיות מדהימות. הגדלנו את הזום, עשינו רשת אינטרנט חזקה שתחזיק את זה, שומעים את השעון, שומעים את המוזיקה, ושומעים טוב מאוד גם את הצעקות שלי. בשבת, למשל, הייתה אנרגיית שיא, והיו 38 מתאמנים בשיעור כי המתאמנות הביאו את בני הזוג שלהן וזה נהיה אימון קהילתי. אם קודם הייתי יותר קשוחה, עכשיו אני יותר מעודדת".

       

      9. התחלתי לחשוב אם אני רוצה עוד ילד

      "אני עדיין לא מעכלת שלילדים אין בית ספר, זה נורא. בימים הראשונים הכנתי להם לו"ז עבודה מסודר - מה עושים בדיוק מ־9:00 עד 10:00 ומ־10:00 עד 11:00. כמובן שמהשבוע השני של ההסגר כבר אין להם את הלו"ז הזה. אבל לפחות הם מתאמנים, הם באים לסטודיו, הבת שלי אפילו עושה איתי סרטונים לאינסטגרם, והילד מגיע בשבת לאימונים. הילדה שלי מתאמנת בהתעמלות ורוצה להיות מאמנת כמוני. המצב הזה גם העלה אצלי עוד אישיו - אם להביא ילד שלישי או לא".

       

      10. הבנתי שאני צריכה לשים את העשייה שלי במרכז סדר היום

      "לפני הקורונה היה לי סדר יום מאוד עקבי ומסודר. אם שנייה משהו היה זז לי, הייתי מתעצבנת מאוד. עכשיו, בימי הקורונה, אני לומדת להכיר את עצמי מחדש ולפעמים לקבל את השינויים. לפני כן היו לי הרבה פגישות סביב טלוויזיה, יצירה, יזמות ופרויקטים קדימה. עכשיו מה שנשאר זו העשייה העצמית שלי. ליצור לעצמי - לסטודיו אונליין שלי, ליוטיוב שלי, לתוכן שלי. זה הבדל גדול".

       

      11. למדתי לתרגל סבלנות

      "אני אוהבת תוצאות ומהר, ובקורונה צריך סבלנות. חופשות לא חסרות לי ממש כי אני לא בן אדם של חופשה, אני חיית עבודה. הראש שלי לא מפסיק לעבוד גם ב־4:00־5:00 בבוקר. עכשיו זה מין חוסר ברירה. התקופה הזאת מאלצת אותי לעצירה מסוימת".

       

      12. המשבר הוציא ממני את היצירתיות

      "בשגרה אני לא אדם יצירתי, כי יש מסגרת, והכל מאוד ברור, נוח, מסודר ומקובע. במצב המשברי הזה יצאה ממני המון יצירתיות. פתאום הייתי צריכה להמציא את עצמי מחדש יום־יום. לא האמנתי שאוכל לגוון באימוני אונליין וכל יום לעשות ארבעה אימונים שונים עם בקבוקי מים ומזרן למתאמנים שאין להם משקולות, או להשתמש בספה במקום מדרגה, או אימון עם מזוודה או להטיח כריות ברצפה במקום כדורים. בחיים לא חשבתי שאעשה דברים כאלה".

       

      13. אבל כמו כולם, אני מחכה ליום שאחרי

      "אני חושבת שאנשים מתגעגעים מאוד לאימונים יחד, למגע, לפידבק, לדברים האמיתיים, להרים משקולות אמיתיות ולא מזוודות מאולתרות. אישית, גיליתי שאני מתגעגעת מאוד להורים שלי ולמשפחה, ואני לא בן אדם מתגעגע. אני מתגעגעת לסטודיו מפוצץ ורוצה לעשות טלוויזיה. יש את התוכנית של ’אמא מחליפה VIP’ שהוקפאה ואני מחכה לה, ויש גם יוזמה בינלאומית עם הולמס פלייס שהתחלתי לעבוד עליה לפני הקורונה ומחכה לקדם אותה. וכמובן ההרצאות, פעם היה לי ממש מובן מאליו שאני מדברת ו־200־300 איש יושבים ומקשיבים לי. זה חסר לי".

       

      פוש לעצמכם: 5 טיפים של אירה לתקופה הקרובה

        

      1. היפטרו ממגירת הממתקים. מה שלא רואים, לא כואב.

      2. הכינו סדר יום גם לעצמכם, ולא רק לילדים. לא טבלת שעות, אלא יותר הגדרת משימות בכל יום - היום אני מתכנן להכין את המתכון הזה, לקרוא את הספר הזה, לנקות את הפינה הזאת בבית או לעשות את האימון הזה של אירה שלא הצלחתי.

      3. בנו שגרת בוקר. קומו בבוקר, סדרו את המיטה, ואל תישארו בפיג'מה כאילו עכשיו זה היום האחרון בחיים שלכם. זה טוב לתפקוד השוטף.

      4. שימו על המקרר תמונה של יעד נחשק בקיץ. למשל בגד ים או שמלה שאתם רוצים להיכנס אליה. ככה בכל פעם שתיגשו לנשנש, זה יזכיר לכם לאן אתם שואפים.

      5. הכינו לעצמכם נשנושים בריאים מחוץ למקרר. ארגנו פירות וירקות חתוכים, אגוזים ופירות יבשים. ככה תהיה לכם הקצבה ולא תתפתו לפתוח סתם את המקרר, אלא תאכלו את מה שנמצא מול העיניים.

       

      קורונה, קפצי לי

      לא בנויים לכושר אונליין? קבלו מאירה אימון HIIT ביתי קצר וקורע שיבנה לכם כושר שיא בסלון הביתי. היתרון המשמעותי באימון הזה נעוץ בשילוב של עצימות גבוהה יחד עם אינטרוולים, דבר המביא להגדלה בקצב חילוף החומרים בגוף ולשיפור הכושר הגופני בצורה ניכרת. הדופק הגבוה נשמר לכל אורך האימון וכך מסייע להוצאה קלורית גבוהה יותר לא רק באימון עצמו אלא גם במהלך היומיים־שלושה שאחריו.

       

      שימו לב: מדובר באימון בעצימות גבוהה והוא אינו מתאים למתחילים אלא לאנשים ברמת כושר בינונית פלוס ומעלה. כדי להגיע לתוצאה הרצויה מומלץ לבצע אותו שלוש פעמים בשבוע לפחות.

       

      מבנה האימון

      • חימום: חמש דקות של חימום ומתיחות דינמיות (ריצה במקום, ג'מפינג ג'ק, הרמות ברכיים גבוהות, קיקים מצד לצד וסיבובי ידיים)
      • אימון HIIT: שלושה סטים אינטנסיביים של 5 תרגילים
      • זמן ביצוע כל תרגיל: 45 שניות
      • מנוחה בין תרגיל לתרגיל: 15 שניות
      • מנוחה בין סט לסט: 1 דקה 

       

      תרגיל 1: סקווט עם לחיצת כתפיים

       (צילום: Shutterstock)

        1. התחילו בעמידה בפישוק ברוחב הכתפיים, כפות הרגליים פונות מעט החוצה, החזיקו משקולת אחת או בקבוק מים במרכז החזה.

        2. רדו לסקווט תוך דחיפת הישבן לאחור ושמירה על גב ישר (כאילו שאתם מתיישבים על כיסא, הברכיים לא עוברות את קו אצבעות הרגליים).

        3. עלו חזרה כשאתם דוחפים את המשקולת בלחיצה מעל הראש וחזרו לעמדת המוצא.

         

        תרגיל 2: קפיצה למרחק + חזרה מהירה

         (צילום: Shutterstock)

          1. התחילו בעמידה ברגליים פשוקות.

          2. קחו תנופה וקפצו קדימה רחוק ככל האפשר עד לנחיתה בסקווט נמוך.

          3. התרוממו מהסקווט, חזרו לקו ההתחלה בצעדי ריצה קטנטנים ובצעו שוב.

          שימו לב: המטרה בתרגיל היא לנסות לבצע כמה שיותר חזרות ב־45 שניות ולכן הביצוע צריך להיות מהיר ואנרגטי.

           

          תרגיל 3: סמוך־קום עם הרמות ידיים למעלה

           (צילום: Shutterstock)

            1. התחילו בעמידה, פישוק ברוחב הכתפיים.

            2. רדו למצב סמיכה על כפות הידיים, תוך כדי קפיצה קרבו את הרגליים לכיוון הידיים, הזדקפו תוך מתיחה של הידיים ישרות למעלה וחזרו על הפעולה שוב.

             

            תרגיל 4: שתי החלפות רגליים וירידה מהירה ללאנג'

             (צילום: Shutterstock)

              1. עמדו בפישוק נוח, רגל אחת קצת קדימה.

              2. בצעו שתי החלפות רגליים קטנות, ובהחלפה השלישית רדו ללאנג' נמוך, הישארו במנח למשך שנייה ובצעו שוב (בגלל ההחלפות הזוגיות הלאנג' מבוצע בכל פעם ברגל אחרת לסירוגין).

               

              תרגיל 5: נגיעה ברצפה + שני צעדי רדיפה

               (צילום: Shutterstock)

                1. התחילו בעמידת סקווט פתוחה (סומו סקווט) כשהידיים נוגעות ברצפה.

                2. ברגע שהשעון מתחיל לרוץ, עשו צעד רדיפה מהיר וגעו שוב ברצפה במנח סקווט. בצעו את התרגיל מצד לצד עד שנגמר הזמן.

                שימו לב: המטרה בתרגיל היא לנסות לבצע כמה שיותר חזרות  ב־45 שניות ולכן הביצוע צריך להיות מהיר ואנרגטי.

                 

                צולם במלון פוליהאוס מקולקציית מלונות בראון, נחלת בנימין 1, תל אביב /// סגנון: אייל חג'בי ל"סולו"  /// איפור: טלי מואס במוצרי לוריאל /// שיער: לידור חדידה לסוכנות ArtBook במוצרי Label.m /// ז'קט: בוטיק נוני /// בגד גוף: Designed for Fitness /// סנדלים: Nine West /// תכשיטים: נועה אברמוב /// חולצה: Balenciaga ל"פקטורי 54" /// בגד גוף: Jacquemus ל"פקטורי 54" /// נעליים: adidas /// תכשיטים: נועה אברמוב /// בגד ים: Designed for Fitness

                 

                הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
                הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד