עם שוקולד לבן או פסיפלורה: חמש עוגות גבינה מושלמות לחג השבועות

חג השבועות בפתח והגיע הזמן להתכונן לחג הכי לבן והכי חלבי. "השף" הלבן" מציע חמישה מתכונים לכוכבת הבלתי מעורערת של הקינוחים

מוגש מטעם השף הלבן

|

13.05.20 | 11:19

כל אחד ועוגת השבועות שלו (צילום: pixabay.com)
כל אחד ועוגת השבועות שלו (צילום: pixabay.com)

חג השבועות בפתח והגיע הזמן להתכונן לחג הכי לבן והכי חלבי, מתכונים חדשים, צירופים שונים, חידושים קולינריים ומעל הכל קינוחים מתוקים על טהרת השמנת. הכנו לכם חמישה מתכונים לשבועות לעוגות גבינה משגעות, כך שכל אחד יוכל למצוא את זו שחשקה נפשו.

 

עוגת גבינה ושוקולד לבן

 

את עוגת הגבינה הזו לא תוכלו להפסיק לאכול. אחד השילובים אשר מחמיאים לטעמה של הגבינה הוא השוקולד הלבן אשר מוסיף לה נופך מתקתק ומעשיר אותה מאוד.

 

כל שעליכם לעשות כדי ליהנות מעוגה זו כבר בחג השבועות הקרוב הוא להכין את המצרכים הבאים: גבינה לבנה, אשל, ביצים, קורנפלור, אבקת פודינג ניל, סוכר, מיכל שמנת וחבילת שוקולד לבן.

 

כעת להכנת העוגה: הפרידו את הביצים לקערות נפרדות והקציפו את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. כעת הקציפו את החלמון עם סוכר והוסיפו את שאר המרכיבים הנותרים – קורנפלור, אשל, גבינה לבנה ואבקת פודינג וניל. קפלו בעדינות את קצף החלבון עם התערובת השנייה, העבירו לתבנית ומשם אל תנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

טיפ חשוב: מלאו תבנית במים והניחו בתנור, בעזרת אדי המים העוגה תישאר עסיסית.

 

יש לאפות את העוגה במשך שעה שלמה ולא לפתוח את התנור, לאחר האפייה השאירו את העוגה בתוך התנור שעה נוספת מבלי לפתוח את התנור כלל.

 

הכינו את הציפוי: הרתיחו את השמנת והוסיפו אליה את השוקולד הלבן. מזגו את הציפוי על העוגה והכניסו לקירור.

 

עוגת גבינה עם פירורים

אחת מהעוגות הקלאסיות ביותר היא עוגת גבינה עם פירורים, כזו הנימוחה בפה עם כל ביס כאשר הקראמבל מעניק התפוצצות של טעמים בפה. לפניכם מתכון מעולה להכנת העוגה המושלמת הזו!

 

המרכיבים שלהם תזדקקו לבסיס העוגה ולפירורים: ביצים, חבילת חמאה, קמח, סוכר. לעוגת הגבינה: מיכלי שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, גבינה לבנה וחלב.

 

אופן הכנתה של עוגה זו הוא פשוט למדי. להכנת בסיס העוגה והפירורים ערבבו את הסוכר עם הקמח והוסיפו את החמאה והביצים. כעת, ערבלו אותם היטב עד שתקבלו בצק מעט עיסתי, שמרו חתיכה ממנו להכנת הפירורים. את הבצק הנותר שטחו על תבנית עוגה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. את הכדור משטחים על מגש של התנור ומכניסים לאפייה גם כן. יש לאפות כעשר דקות בלבד עד לקבלת גוון זהוב עדין. את הבצק ששטחנו על מגש התנור מפוררים בעדינות לפירורי קראמל פריכים ונפלאים.

 

את תערובת העוגה נכין עם קערת המיקסר אליה נכניס את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג וניל ונתחיל להקציף עד לקבלת תערובת אחידה, כעת הוסיפו את הגבינה פנימה והמשיכו להקציף.

 

בסיום, שפכו את התערובת לתבנית העוגה מעל בסיס העוגה ומעל התערובת פזרו את פירורי הקראמבל בנדיבות.

 

עוגת גבינה, שמנת והדרים / עוגת גבינה עם תותים

הכנתה של עוגה זו יכולה להיות זהה לעוגת הפירורים כאשר ההבדל היחיד הוא עיטורה של העוגה, כמובן שבעוגה זו לא נשתמש בחלק מהבצק להכנת פירורים משום שאין בהם צורך, אך את בסיס העוגה וגוף העוגה ניתן להכין אותו הדבר בדיוק. הטוויסט בעוגה הוא ההדרים אשר מעטרים אותה ומעניקים לה טעם שמימי וניחוח מתוק המזכיר פרדס ביום קיץ חמים.

 

להכנת עיטורי ההדרים ניקח תפוז, שאת קליפתו נקלף בעדינות ונחתוך לרצועות דקות. את הרצועות נכניס לסיר עם מים וסוכר עד להרתחה, הנמיכו את האש ובשלו עוד 12-10 דקות עד שהקליפות הופכות למעט שקופות. הניחו את הקליפות להתקרר בצד ולאחר מכן עטרו את עוגת הגבינה שלכם ברצועות הדרים מתוקות וטעימות.

 

אם חשקה נפשכם דווקא בתותים תוכלו לעטר את עוגתכם בתותים גדולים ויפים במקום עיטורי ההדרים. התותים מהווים תוספת נפלאה לטעמה המעודן של עוגת הגבינה והם אחת התוספות האהובות ביותר על עוגות גבינה. בתיאבון.

 

עוגת גבינה קרה עם פסיפלורה

עוגה זו בעלת טעם מיוחד ואקזוטי בשל הפסיפלורה החמצמצה המעניקה לעוגת הגבינה טעם נפלא וייחודי. הכנתה משולבת ממספר שלבים, מוכנים? בואו נצא לדרך.

 

לציפוי המרכיבים הנדרשים הם: מחית פסיפלורה טרייה, אבקת סוכר, סוכר וניל, אבקת ג'לטין ומים. למילוי המרכיבים הנדרשים הם: ביצים גדולות, קורנפלור, גבינה לבנה, גבינת שמנת, קליפת לימון מגורדת, מיץ מחצי לימון, פודינג וניל, קמח תופח, קורט מלח, כוס סוכר, תמצית וניל ושמנת מתוקה. לבסיס העוגה המרכיבים הנדרשים הם: קמח, חלמון ביצה, קליפת לימון מגורדת, תמצית וניל, סוכר וחמאה.

 

כעת אתם מוכנים להפוך את המרכיבים הללו ליצירה קולינרית אמיתית. לאופן ההכנה של הבסיס נכניס למיקסר את מרכיבי הבסיס אותם פירטנו, ניצור מהם בצק, נשטחם על תבנית העוגה ונכניס לתנור לאפיה בחום של 175 מעלות עד לגוון זהבהב.

 

להכנת המילוי של העוגה נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים, אליהם נוסיף קורנפלור וסוכר עד ליצירת קצף יציב. בקערה נפרדת נקציף את החלמונים אליהם נצרף שמנת מתוקה, מיץ וגרידת לימון, תמצית וניל, גבינות, סוכר ופודינג עד לקצף יציב. את הקמח מערבבים עם המלח ומוסיפים לתערובת הגבינות, מעבירים לתבנית שבה הכנו את הבסיס ואופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות, הקפידו להניח מתחת לרשת התנור תבנית נוספת שבה יש מים רותחים, האדים נחוצים להשארת העוגה עסיסית. המשיכו לאפות את העוגה עוד שעה וחצי בחום של 125 מעלות.

 

להכנת הציפוי נערבב אבקת סוכר עם פסיפלורה. בקערה נפרדת נערבב את הג'לטין עם מים חמים ולאחר שנקבל מרקם אחיד ללא גושים נוסיף את הג'לטין לתערובת הפסיפלורה, נערבב היטב וניצוק על העוגה. הכניסו את העוגה לקירור למשך 12 שעות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד