סלט פסטה עשיר וצבעוני עם פלפלים קלויים, פטה, זיתים ורצועות זוקיני

אם חם לכם מדי בשביל להכין ולאכול מנות כבדות עם שמנת ותועפות גבינה, יש לנו הצעה חגיגית בשבילכם: סלט קליל ומרענן שיכול גם להפוך למנה טבעונית מעולה

Xnet אוכל

|

14.05.20 | 08:59

מנה חגיגית לא חייבת להיות כבדה:  סלט פסטה עם פלפלים, פטה ו (צילום: נמרוד סונדרס)
מנה חגיגית לא חייבת להיות כבדה: סלט פסטה עם פלפלים, פטה ו (צילום: נמרוד סונדרס)

* המתכון באדיבות המותג ברילה

 

מרכיבים

4 מנות 

 

לרוטב

  • 4-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן (או דבש)

 

לסלט
  • 1 כף שמן זית
  • 500 גרם פסטה פנה או כל פסטה קצרה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
  • 4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
  • 2 זוקיני, פרוסים דק (לא חייבים)
  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. הסלט: משמנים את הקערה בכף אחת של שמן זית.
  3. שמים את הפסטה בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים. חשוב להביא את המנה לטמפרטורת החדר לפי ההגשה.

 

>> לגרסה טבעונית: מחליפים את הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג