חלה במילוי גבינה מתוקה וצימוקים (צילום: טל סיון ציפורין)
מרכיבים
2 חלות
לצימוקים
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס ברנדי
- 50 גרם צימוקים לבנים קטנים
לבצק
- 30 מ"ל מים
- 30 מ"ל חלב
- 10 גרם שמרים טריים
- 275 גרם קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 150 גרם חמאה, פרוסה לקוביות
- 1 ביצה
המילוי
- 350 גרם גבינה לאפיה 16% שומן
- 140 גרם סוכר
- 15 גרם קורנפלור
- 1 ביצה
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון
ביצה טרופה (להברשה)
אופן הכנה
- הצימוקים: שמים בקערה את המים והברנדי, מוסיפים את הצימוקים ומשרים עד לריכוך. מסננים.
- הבצק: שמים בסיר את המים והחלב ומחממים קלות, מסירים מן האש וממיסים בהם את השמרים.
- שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בתערובת.
- מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אח.יד שומרים במקרר עד השימוש.
- המילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים ושומרים בצד. מכניסים לשק זילוף
- חוצים את הבצק לשניים, מרדדים כל מחצית לריבוע בגודל 40X40 ס"מ. מזלפים מחצית מהמלית בשליש המרכזי של אחד מריבועי הבצק, משטחים בשכבה אחידה ומפזרים מחצית מהצימוקים המסוננים.
- פורסים את הבצק שנותר משני הצדדים לרצועות בעובי של 1/2 1 ס"מ (הן צריכות להיות מחוברות מצד אחד לבצק עם המלית). קולעים את הרצועות מעל הגבינה בצורת שתי וערב, כך שנוצרת צמה. אפשר להשאיר את המאפה ישר או לעצב אותו לצורת עיגול (כמו בתמונה). מתפיחים כשעה.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה או משומנת היטב.
- אופים כ-25 דקות עד שהמאפה שחום ואם נוקשים על התחתית נשמע צליל חלול.
עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל
אתגר טעים נוסף שכדאי לנסות - קיש גבינת עזים ואנטיפסטי