לשדרג את עוגת הגבינה והבלינצ'ס: 5 קינוחים קלאסיים עם טוויסט מרענן לשבועות 

עוגת גבינה אפויה עם קצפת ורודה, עוגת שמנת פירורים בכוסות ולביבות מתוקות עם רכיב סודי למרקם עשיר. 5 מתכונים מרהיבים וקלים להכנה, עם מצרכים שיש במקרר

עוגת גבינה אפויה  עם קצפת ורודה.  ללא מיקסר וללא גבינות שמנות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
עוגת גבינה אפויה עם קצפת ורודה. ללא מיקסר וללא גבינות שמנות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

עוגת גבינה אפויה

ללא מיקסר וללא גבינות שמנות - עוגה טעימה ומנצחת. הטוויסט שלנו: קצפת ורודה לעיטור.

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24-20 ס"מ)

 

לבסיס

  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 1 כף סוכר

 

למלית הגבינה

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 750 גרם גבינה לבנה 9%-5% שומן
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
  • 4 ביצים בגודל L או 5 ביצים בגודל M
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לקצפת הוורודה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה מאוד
  • 2 כפות גדושות ריבה אדומה (תות, פטל, דובדבן וכדומה)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית בכפית אחת מהחמאה המומסת.

2. הבסיס: שמים במעבד המזון את הביסקוויטים והסוכר ומרסקים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומערבבים קצרות, בפולסים. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים.

3. המלית: שמים בקערה את הסוכר, סוכר הווניל (או התמצית), הפודינג והקורנפלור ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את הגבינה, השמנת החמוצה, הביצים וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את תערובת הסוכר לקערת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ומיישרים.

4. אופים 45 דקות, עד שהעוגה מתייצבת במרכזה. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בפנים ופותחים מעט את דלת התנור. מניחים כך עד שהעוגה מצטננת לחלוטין. מעבירים לאחסון במקרר לשעה לפחות.

5. הקצפת: שמים את השמנת והריבה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים על העוגה. מגישים.

  • איך שומרים? עד 5 ימים, מכוסה במקרר (העוגה לא מתאימה להקפאה). 

 

 

עוגת שמנת פירורים חצי-קפואה

הטוויסט שלנו על העוגה הקלאסית: גרסת קינוח אישי, בתוספת רוטב שוקולד. אפשר להכין בכוסיות קטנות (50-30 מ"ל, כ־20 מנות) או גדולות (100 מ"ל, כ־10 מנות).  

 

 

עוגת שמנת פירורים חצי-קפואה  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
    עוגת שמנת פירורים חצי-קפואה (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

     

    המרכיבים

    (20-10 מנות)

     

    לבסיס

    • 100 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
    • 1 כף אבקת סוכר
    • 30 גרם חמאה, מומסת

     

    לקרם

    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
    • 4-3 כפות סוכר, לפי הטעם
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קליפה מגוררת מלימון או תפוז
    • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 27% שומן
    • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%-9% שומן

     

    לרוטב השוקולד

    • 100 גרם שוקולד חלב או מריר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    ההכנה

    1. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין הכוסיות.

    2. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, הסוכר, הווניל וקליפת הפרי ומקציפים לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל למינימום, מוסיפים את שני גביעי השמנת החמוצה ומערבלים רק עד שהיא נטמעת בקצפת.

    3. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים לכוסות (אפשר גם למלא בכף). מכניסים את הכוסות לכלי סגור ומאחסנים במקפיא שעה לפחות.

    4. כחצי שעה לפני ההגשה, מעבירים את כוסות הקינוח למקרר.

    5. רוטב השוקולד: שמים את השוקולד בקערה מתאימה. שמים את השמנת בכלי מתאים ומחממים על הכיריים או במיקרוגל עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים לקרם חלק. מוציאים את הקינוחים ויוצקים על כל אחד מהם ככפית מהרוטב. מגישים.

    • איך שומרים? במקפיא, עד שבועיים. 

     

     

    דייניש גבינה

    מאפי שמרים אישיים וממכרים מבצק שמרים במלית גבינה. הטוויסט שלנו: הבצק העשיר עובר קירור לפני העבודה, ותענוג ללוש אותו גם בידיים.

     

    טיפ: במקום קיפול מעטפה, ניתן ליצור מאפים אישיים קלועים: חותכים את הבצק המרודד למלבנים בגודל 10X7 ס"מ. מורחים במרכז כל מלבן, לאורכו, כפית גדושה מהמילוי. חותכים משני הצדדים פסים אלכסוניים באורך כ־2 ס"מ וסוגרים מעל המילוי, פס מימין ופס משמאל, למקלעת בדוגמת צמה. למאפה משפחתי אפשר לחלק את הבצק רק לשני חלקים ולעצב צמות גדולות.

     

    דייניש גבינה  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
      דייניש גבינה (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

       

      המרכיבים

      (20-16 יחידות)

       

      לבצק

      • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
      • 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • קורט מלח
      • 100 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, בטמפרטורת החדר

       

      למלית הגבינה

      • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%-5% שומן
      • 2 חלמונים
      • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 50 גרם ביסקוויטים, מרוסקים לפירורים
      • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

       

      לזיגוג

      • 3 כפות סוכר
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או מים 

       

      ההכנה

      1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבלים. מוסיפים את החמאה והחלב ולשים 5-3 דקות, לבצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה (עד שלוש שעות).

      2. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. שומרים במקרר עד השימוש.

      3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בגודל 40X40 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. חותכים את העלה לריבועים בגודל 10X10 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה ומקפלים למעטפה: מקפלים פנימה שתי פינות מנוגדות ומהדקים, ומקפלים מעליהן את שתי הפינות הנותרות.

      4. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט. מניחים את המאפים בתבניות, במרווחים של 3-2 ס"מ זה מזה, ומתפיחים במקום חמים (אין צורך לכסות) 60-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

      5. מחממים את התנור ל־180 מעלות

      6. אופים כ־10 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

      7. בינתיים, מכינים את הזיגוג: שמים בסיר קטן את הסוכר והחלב (או המים), מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.

      8. מוציאים את המאפים מהתנור (לא מכבים), מברישים אותם בזיגוג ומחזירים לתנור לדקה נוספת. מוציאים ומצננים. מגישים.

      • איך שומרים? עד יום בטמפרטורת החדר, עד שבועיים במקפיא. מפשירים בתנור שחומם ל־100 מעלות במשך כ־10 דקות. 

       

       

      בליני: לביבות גבינה ברוטב דובדבנים

      מתכון פשוט ומהיר ללביבות המפורסמות. הטוויסט שלנו: קוטג' ושמנת חמוצה, שמעניקים לבליני מרקם גבינתי עשיר.

       

      טיפ: את הדובדבנים ניתן להחליף בפירות אדומים טריים או קפואים, ואפשר גם לערבב  

       

      לביבות גבינה ברוטב דובדבנים  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
        לביבות גבינה ברוטב דובדבנים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

         

        המרכיבים

        (20-16 לביבות)

         

        ללביבות

        • 1 קופסה (250 גרם) קוטג' 9%-5% שומן
        • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%שומן ומעלה
        • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
        • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
        • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
        • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל 
        • 1 כף סוכר
        • לטיגון: 50 גרם חמאה

         

        לרוטב

        • 1 כוס דובדבנים, טריים או קפואים, מגולענים
        • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
        • 3 כפות סוכר
        • להגשה: אבקת סוכר

         

        ההכנה

        1. הלביבות: מערבבים בקערה את כל מרכיביהן. (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).

        2. מחממים מחבת עם ציפוי נון־סטיק, או מחבת שקעים, על להבה בינונית. ממסים בה מעט מהחמאה. מניחים כפות מהבלילה, במרווחים, ומטגנים כ־3 דקות, עד שמופיעות עליהן בועות קטנות. הופכים ומטגנים עוד כ־2 דקות. אם הלביבות משחימות מהר מדי – מנמיכים קצת את הלהבה. מעבירים לצלחת ומכינים כך את כל הכמות.

        3. הרוטב: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים וטוחנים (בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט) למחית חלקה.

        4. ההגשה: זורים על הלביבות אבקת סוכר ויוצקים מהרוטב. מגישים חם.

        • איך שומרים: את הבליני המוכנים – במקרר, עד יומיים. מחממים במיקרו, בתנור או על מחבת. את הרוטב – במקרר, עד 3 ימים, ואין צורך לחמם לפני ההגשה.

         

        בלינצ'ס ורודים

        המעדן ההונגרי הקלאסי, בתוספת הטוויסט שלנו: צבע מדליק ומילוי גבינה מהיר. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל או עם רוטב התפוזים מהיר (ראו למטה).

         

        בלינצ'ס ורודים  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
          בלינצ'ס ורודים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

           

          המרכיבים

          (כ־10 בלינצ'סים)

           

          לבלינצ'ס

          • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
          • 1 כוס (140 גרם) קמח
          • 2 ביצים
          • 1/2 כוס פירות אדומים (דובדבנים, תותים, פטל), טריים או קפואים
          • לשימון: חמאה

           

          למלית

          • 3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה
          • 15%-9% שומן
          • 3 כפות גדושות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
          • 3-2 כפות סוכר, לפי הטעם
          • 2 כפות צימוקים או דובדבנים מיובשים, קצוצים דק
          • להגשה: מייפל, רוטב תפוזים, פירות טריים 

           

          ההכנה

          1. הבלינצ'ס: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את כל מרכיביהם ומעבדים לבלילה אחידה. מאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד לילה).

          2. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב פתוח (ניתן להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).

          3. הטיגון: מחממים מחבת עם ציפוי נון־סטיק, בקוטר 22־20 ס"מ, ומשמנים אותה בכ־1/2 כפית חמאה. יוצקים למחבת כ־1/2 כוס מהבלילה ומנענעים את המחבת בעיגולים כך שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כ־2 דקות על להבה בינונית, עד שהשכבה העליונה כמעט יבשה. הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת ומכינים כך את יתרת הבלינצ'ס. עורמים אותם זה על גבי זה.

          4. ההרכבה: מניחים עלה אחד על משטח העבודה, מניחים או מזלפים במרכזו, לכל האורך, 3-2 כפות מהמלית. מקפלים עליה את הצדדים – מימין ואז משמאל. מכינים כך את כל הכמות.

          5. ההגשה: מחלקים את הבלינצ'ס לצלחות, יוצקים מעט סירופ מייפל או רוטב תפוזים ומוסיפים פירות טריים. מגישים חם.

           

          • רוטב תפוזים מהיר: מגלפים בעזרת קולפן ירקות סרטים מקליפת תפוז אחד. בנוסף, סוחטים ממנו מיץ. שמים בסיר את המיץ והקליפה, מוסיפים 4 כפות סוכר ו־1/4 כוס מים, ומבשלים 2–3 דקות, עד שהסוכר נמס. מצננים

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד