באנו לחדש: ארבע מנות מקוריות להפתיע איתן את האורחים בשבועות

כולם אופים עוגות גבינה וכנראה גם איזה קיש לגזרת המלוחים וזה הכול מאוד טעים, אבל מה אם תגישו גם לביבות, ירקות מוקרמים, גבינה ביתית או מאפה רוקפור ליד?

Xnet אוכל

|

27.05.20 | 08:22

אפשר לחגוג גם בלי חלב - לביבות משגעות עם בטטה וקינואה (צילום: מירב יצחקי)
אפשר לחגוג גם בלי חלב - לביבות משגעות עם בטטה וקינואה (צילום: מירב יצחקי)

לביבות בטטה וקינואה, ללא גלוטן / עדי כהן סימן טוב ומירב יצחקי

 

מרכיבים

9 יחידות גדולות

 

ללביבות

  • 2 בטטות, אפויות עם הקליפה
  • 1 כוס קינואה, מבושלת (לחצו כאן להוראות)
  • 1/2 כוס קמח עדשים כתומות
  • 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ’ילי מתוק
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר טרי, מגורר
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

למטבל

  • 1 יוגורט סויה בטעם טבעי או במתיקות מעודנת
  • 2 כפיות צ׳ילי מתוק
  • עירית קצוצה

 

 

אופן הכנה

  1. הלביבות: מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  2. מקלפים את הבטטות האפיות ומועכים את תוכנן למחית.
  3. מוסיפים את הקינואה ואת קמח העדשים ומערבבים.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מרטיבים את הידיים ויוצרים לביבות שמנמנות, מניחים אותן על נייר האפייה ומברישים במעט שמן מכל הצדדים.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהן משחימות ומתייצבות. באמצע האפייה, כדאי להפוך אותן. אם רוצים, ניתן לטגן במחבת נון סטיק עם מעט שמן, כ-3 דקות מכל צד.
  7. המטבל: מערבבים את מרכיביו ומגישים יחד עם הלביבות.

 

עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות לבישול בריא וטבעוני

מירב יצחקי היא בעלת האתר למתכונים טבעוניים וקלים - Veggiez

 

 

מאפה גבינת רוקפור, ענבים ופקאנים / מירי צדוק

 

אפשר ליצור איזה דוגמה שרוצים: מאפה גבינת רוקפור (צילום: מירי צדוק)
    אפשר ליצור איזה דוגמה שרוצים: מאפה גבינת רוקפור(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

     

    • 2/3 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
    • 1 ביצה, טרופה
    • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
    • 140 גרם גבינת רוקפור
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1 אשכול ענבים אדומים ללא גרעינים
    • 1 אשכול ענבים ירוקים ללא גרעינים
    • 1/2 חבילת פקאנים, עדיף קלויים
    • עלים משני ענפי טימין

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. חותכים את הבצק לפי גודל התבנית ומניחים אותו עליה. מסמנים עם סכין על הבצק מסגרת של 4-3 ס"מ - חשוב לא לחתוך עד הסוף, אלא להשאיר את המסגרת מחוברת. דוקרים את הבצק במרכזו ומברישים את המסגרת בביצה טרופה.
    3. אופים כרבע שעה, מוציאים ולא מכבים את התנור.
    4. בזמן שהבצק בתנור, שמים בקערה את הגבינה הלבנה, מפוררים לתוכה את גבינת הרוקפור, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
    5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכרבע שעה לאפייה ראשונה.
    6. בזמן שהבצק בתנור מערבבים את הגבינות, תחילה שמים את הגבינה הלבנה בקערה ומפוררים מעליה את גבינת הרוקפור מוסיפים מעט מלח (לא הרבה כי הגבינה כבר מלוחה) ופלפל שחור ומערבבים.
    7. מצננים את הבצק 3 דקות. שימו לב שמרכז הבצק שקע מעט והשוליים גבוהים יותר. מורחים על הבצק את תערובת הגבינות בתוך המסגרת בשכבה אחידה.
    8. חוצים את הענבים ומקשטים את המאפה. משלבים גם פקאנים בקישוט. מפזרים את עלי הטימין מעל ואופים 20 דקות עד שהגבינה מבעבעת וקצוות הבצק שחומים.

     

     לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

     

     

    גבינה ביתית עם חמוציות / דינה משה

     

    כולם מכינים מאפים, אבל אף אחד לא מכין את הגבינה עצמה (צילום: דינה משה)
      כולם מכינים מאפים, אבל אף אחד לא מכין את הגבינה עצמה(צילום: דינה משה)

       

      מרכיבים

      10 מנות

       

      לתערובת הגבינה

      • 6 גביעי אשל
      • 2 גביעי שמנת חמוצה
      • 2 כפיות מלח
      • 1 שן שום, כתושה
      • 1/2 כוס עירית קצוצה או בצל ירוק פרוס דק
      • 1/2 כוס שמיר טרי, קצוץ
      • 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה

       

      לקישוט

      • 1 כוס חמוציות מתוקות, שטופות
      • 1 כוס עירית, קצוצה גס

       

      אופן הכנה

      1. תערובת הגבינה: מערבבים את כל מרכיביה.
      2. מעבירים את התערובת לבד חיתול, לשקית בישול או לשקית מיוחדת לסינון. תולים על השקית מעל כיור או קערה למשך 12 שעות.
      3. מניחים את בד החיתול במסננת, כאשר הקשר למעלה ומהדקים, כך הגבינה תקבל את צורתה.
      4. מצננים במקרר 24 שעות, מסירים את הבד בעדינות והופכים על גבי צלחת ההגשה.
      5. מקשטים בחמוציות ובעירית ומגישים. 

       

      עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

       

       

      ירקות מוקרמים בשמנת וגבינה / אפרת סיאצ'י

       

      ירקות עטופים בשמנת וגבינה - מנה מושלמת לשבועות (צילום: אפרת סיאצ'י)
        ירקות עטופים בשמנת וגבינה - מנה מושלמת לשבועות(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        תבנית מלבנית 20X30

         

        • 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד 1.5 ס"מ)
        • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל של כ-1 ס"מ)
        • 200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
        • 200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים
        • 2 כפות שמן זית או קנולה
        • 1 בצל בינוני, קצוץ
        • 1 שן שום, קצוצה
        • 1/2 סלסלת פטריות, טריות חצויות  
        • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% 
        • 1 כפית שטוחה מלח
        • 1/4 כפית פלפל שחור
        • 100 גרם (1 כוס) גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת


         

        אופן הכנה

        1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
        2. ממלאים סיר בינוני במים עד 2/3 מגובהו ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
        3. מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוח האדמה ומבשלים כ-10 דקות.
        4. מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (כך שזמן הבישול של הבטטה ותפו"א  הוא 15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי הוא 5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.
        5. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כ-2 דקות.
        6. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 דקות נוספות עד שהשמנת מסמיכה מעט.
        7. יוצקים את רוטב השמנת על הירקות ומערבבים קלות. מפזרים את הגבינה הצהובה ואופים 30 דקות עד להזהבה יפה.

         

        >> אפשרלהכין את המנה עד לשלב האפייה ולשמור במקרר. כחצי שעה-שעה לפני ההגשה אופים בתנור שחומם מראש.

         

        עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

         

         

          אוהבים להפתיע? יש לנו גם קינוחים לחג, שאין לאף אחד אחר

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג