שושני קשקבל מבצק חלה מהיר

המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג תערובת קסם לחלה
500-550 גרם (1/3 2-2 כוסות) מים
למילוי -
3 בצלים, קצוצים דק
2-3 כפות שמן זית
3 כוסות גבינת קשקבל, מגוררת גס
3 כפות עלי תימין טריים
4 צפייה בגלריה
שושני קשקבל מבצק חלה -ארז קומרובסקי
שושני קשקבל מבצק חלה -ארז קומרובסקי
שושני קשקבל
(צילום: אפרת מוסקוביץ)
להרכבה -
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח
כמה ענפי תימין
4 צפייה בגלריה
שושני קשקבל מבצק חלה -ארז קומרובסקי
שושני קשקבל מבצק חלה -ארז קומרובסקי
(צילום: אפרת מוסקוביץ)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את תערובת החלה והמים בקערה ולשים במשך כמה דקות, בידיים או במיקסר, עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת, מכסים בניילון או במגבת ומניחים לתפוח 15-30 דקות (ככל שהחדר חם יותר משך התפיחה קצר יותר).
  3. בזמן שהבצק תופח מטגנים את הבצלים בשמן זית, עד לשקיפות. שומרים בצד.
  4. מרדדים את הבצק למלבן דק (בערך 45X30 ס"מ). מפזרים על הבצק גבינות, תימין ובצלים מטוגנים באופן שווה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  5. פורסים את הרולדה ל-10 שושנים ומסדרים בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפוח עוד 30-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. טורפים ביצה עם מים ומלח ומברישים את השושנים שתפחו. אפשר לשבץ גבעולי תימין בין השושנים ולאפות כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.

גוזלמה טורקית במילוי תרד וריקוטה

המצרכים (ל-10 מאפים):

לבצק -
5 כוסות קמח רב תכליתי
1/2 2 כוסות יוגורט כבשים או עזים
1 כף מלח
למילוי -
4 כוסות עלי תרד שטופים
חופן קטן מלח גס
2 כוסות גבינת ריקוטה
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל לבן גרוס
4 צפייה בגלריה
גוזלמה טורקית במילוי תרד וריקוטה -ארז קומרובסקי
גוזלמה טורקית במילוי תרד וריקוטה -ארז קומרובסקי
גוזלמה טורקית במילוי תרד וריקוטה
(צילום: אפרת מוסקוביץ)
אופן ההכנה:
  1. מעבירים את התרד למסננת ומניחים מעל קערה. מפזרים מלח גס ומניחים לחצי שעה.
  2. מעבירים לקערה את חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים לקערה נקייה ומשומנת ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
  3. יוצקים שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב מדי פעם, לשקיפות. מכבים את האש.
  4. סוחטים את התרד מנוזלים בידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל מטוגן, שום, ריקוטה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  5. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומכדררים כל אחד לכדור. מרדדים כל כדור לעיגול בצק. משטחים כף מהמילוי על מחצית העיגול, מקפלים ומהדקים. מרדדים מעט את המאפה הממולא וממשיכים למלא את כל עיגולי הבצק באותו אופן.
  6. מחממים מחבת יבשה או סאג' מעל להבה גבוהה וצורבים את המאפים כמה דקות מכל צד, עד שהם זהובים.


המתכונים באדיבות "סוגת"