"קנו כרטיסי טיסה כמו שקניתם ניירות טואלט". זו הבקשה של קפטן כריס פול, מדריך טיסה בכיר בחברת וירג'ין אטלנטיק הבריטית. פול פרסם בעמוד האינסטגרם שלו תמונה שבה הוא נראה אוחז שלט עם המסר – והתמונה זכתה ליותר מ-4,500 לייקים.
קפטן פול, אוסטרלי בן 56 שטס כבר 38 שנים, סיפר בשיחה עם ה"דיילי מייל" כי קיבל הודעות תמיכה מכל העולם. "אני מקבל מאות הודעות, מיילים, מסרונים ושיחות טלפון רבות. הרבה סוכני נסיעות מבקשים להשתמש בתמונה, וכמובן שהתשובה היא כן. הצילום הזה לא עוסק בי, אלא במסר כיפי שנועד להניע אנשים לרכוש כרטיסי טיסה".
1 צפייה בגלריה
המסר הוויראלי של כריס פול: "קנו כרטיסי טיסה כמו שקניתם ניירות טואלט"
המסר הוויראלי של כריס פול: "קנו כרטיסי טיסה כמו שקניתם ניירות טואלט"
המסר הוויראלי של כריס פול: "קנו כרטיסי טיסה כמו שקניתם ניירות טואלט"
(Chris Pohl / Instagram)
הקפטן סיפר כי קיבל את ההשראה מכוכב האינסטגרם "גבר עם שלט" שמתחזק 7.5 מיליון עוקבים ומצלם את עצמו עם שלטים ובהם מסרים משעשעים, ומדריכת הטיסה שרלוט דילמן שהצטלמה עם שלט דומה.
מקורות ההשראה:


גולשים אפילו החלו להשתמש בהאשטאג #buyairlineticketslikeyouboughttoiletpaper (קנו כרטיסי טיסה כמו שקניתם ניירות טואלט). פול מבקש מהגולשים להמשיך ולשתף את המסר: "אנחנו צריכים שהעולם יתחיל להזמין כרטיסים כדי לאפשר לחברות התעופה למלא מטוסים ולהטיס שוב את כולנו. הדבר היחיד שמעכב אותנו זה אתם, הלקוחות הנאמנים שלנו, בלעדיכם, אנחנו מקורקעים. בואו נטיס שוב את העולם".
הקפטן, שהדגיש כי הוא אופטימי בנוגע לעתיד ענף התעופה, הוסיף ואמר: "בכל שנותיי כטייס מעולם לא חוויתי משבר כזה, כולל לא אחרי פיגועי 11 בספטמבר ובמגפת הסארס".

כל הסיבות למה לא מומלץ להזמין עכשיו טיסות לקיץ

אתמול פרסמנו כתבה שבה תהינו האם כדאי כבר להזמין טיסה לחו"ל. לצערנו התשובות נטו לכיוון השלילי. "עד שלא תתקבל החלטה מפורשת של הצוות הבינתחומי המורכב מנציגי משרדי הבריאות, התחבורה והחוץ ורשות התעופה האזרחית, לא מומלץ לבצע הזמנות לקיץ מכיוון שאין הגדרה ברורה אילו יעדים ייפתחו ואין כיסוי ביטוחי", טען אורי סירקיס, מנכ"ל חברת התעופה ישראייר. "כל הנושא של פתיחת השמיים הוא עדיין בגדר אירוע מתגלגל ודברים משתנים מיום ליום. כרגע מדובר בהתחלת טיסות במחצית יוני וזה המון זמן בעידן הקורונה ולכן אני ממליץ להמתין. אמנם ממשלת קפריסין פתחה עצמה למדינות ירוקות, אבל עדיין אין אישור של ממשלת ישראל לטוס לשם".

אחת הבעיות שבהן ייתקל הנוסע בעולם שאחרי הקורונה הוא ביטוח נסיעות לחו"ל שעלה עד כה מספר שקלים בודדים ליום. הקורונה טרפה את הקלפים, ולמדינות אדומות שבהן סיכון ההידבקות גבוה עלול הביטוח לעלות 50 ועד 100 דולר ליום. כלומר, העלות הנלווית של ביטוחי הנסיעות לחו"ל עלולה לעלות על מחיר כרטיס טיסה. חשוב לומר: בעידן הקורונה חובה להצטייד בביטוח וזאת משום שממשלת ישראל אוסרת על הכנסת חולה קורונה לישראל ונוסע שיחלה במהלך הנסיעה יזדקק לאשפוז ממושך ויקר בחו"ל.
בנוסף, עדיין לא ידוע האם נידרש לבדיקת קורונה לפני הטיסה ומי יבצע אותה ועל חשבון מי. לדוגמה, אוסטריה, שכבר פתחה את שעריה לבאים, דורשת בדיקת קורונה בכניסה למדינה בעלות של 199 אירו על חשבון הנוסע המסכן שיצטרך גם להמתין כמה שעות בשדה עד לקבלת התוצאות.
בעיה נוספת: בהזמנה מוקדמת של כרטיס טיסה לא ברור מה יעלה בגורל כספנו, האם נזמין ונשלם ולבסוף לא יהיו טיסות? את הלקח אפשר ללמוד מנתון הכלול בדוחות אל על שפורסמו לאחרונה. החברה חייבת מיליארד שקל בגין כרטיסי טיסה שמכרה לנוסעים והטיסות בוטלו בגלל הקורונה.