ארוחה אסייתית שלמה במחבת אחת: אורז מוקפץ עם ירקות ונתחוני עוף

מנה משביעה וקלה להכנה, שמכילה את כל אבות המזון ותסגור את הפינה של ארוחת צהריים או ערב. צמחונים או טבעונים? פשוט ותרו על העוף או המירו אותו בקוביות טופו

  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(כ־8 מנות)

 

לאורז

  • 2 כוסות אורז רגיל (לא מלא), מכל סוג
  • 3 כפות שמן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • מלח, פלפל שחור

 

לתוספות

  • 4 כפות שמן
  • 300 גרם חזה עוף או פרגיות, חתוכים לקוביות קטנות (או קוביות טופו) 
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 כף סוכר חום
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש
  • 1 כוס בצל ירוק, פרוס דק

 

ההכנה

1. האורז: שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב.

2. שמים בסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ואת מיץ הלימון. מכסים, מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־25 דקות, עד שהאורז רך וכל המים נספגו. מסירים מהאש ומשהים מכוסה כ־20 דקות.

3. התוספות: מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את קוביות העוף (או הפרגית) ומטגנים תוך ערבוב 5-4 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את השום ואת הירקות ומקפיצים כ־4 דקות, עד שהירקות מזהיבים.

4. מוסיפים את הסוכר, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והצ'ילי, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מוסיפים את האורז ומערבבים. מסירים מהכיריים, מפזרים את הבצל הירוק ומגישים חם.

  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד