מתוקות בריבוע: לחמניות קטנטנות וחמודות ממולאות בקוביות שוקולד

רק המחשבה על החיוך של מי שעומד לקחת ביס מהמאפה הזה אמורה להריץ אתכם למטבח, אבל אם זה לא מספיק כדאי שתדעו שכאן לא תצטרכו שמרים או מיקסר

אפרת סיאצ'יפורסם: 10.06.20 09:01
מי לא אוהב הפתעות? במיוחד כאלה שקשורות בשוקולד: לחמניות מהירות ממולאות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מי לא אוהב הפתעות? במיוחד כאלה שקשורות בשוקולד: לחמניות מהירות ממולאות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

20 יחידות

 

לבצק

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 5 כפות (50 מ"ל) שמן
  • 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט או שמנת חמוצה

 

למילוי

  • קוביות שוקולד חלב, חצויות

 

לציפוי

  • ביצה טרופה או שמן
  • שומשום (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. הבצק: מערבבים את המרכיבים בקערה לפי הסדר הרשום. מוסיפים את היוגורט בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (מערבבים תחילה עם כף ואחרי שהבצק מתגבש לשים מעט עם הידיים).
  3. חוצים את הבצק ומחלקים כל חצי ל-10 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  4. המילוי: יוצרים שקע בכדור וממלאים אותו בחצי קובית שוקולד, סוגרים, מעצבים בחזרה לכדור ומניחים על נייר האפיה. חוזרים על התהליך עם כל הכדורים.
  5. הציפוי: מברישים בביצה טרופה או בשמן ומפזרים מעל שומשום. אופים 22-20 דקות, עד להזהבה יפה. 

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...