נדמה כאילו כולנו בחוץ. מסתובבים, מטיילים, הולכים לים, כאילו צועקים: "לא רוצים לשבת בבית. די, ישבנו מספיק". בשבוע שעבר נסעתי להורים, והוויז המצחיק במקום לנסוע ישר דרך כביש החוף, לקח אותי בסיבוב משונה, כזה שרק וויז יכול לעשות, דרך עמק חפר, זיכרון יעקב ויוקנעם. והארץ יפה כל כך, הכל ירוק ופורח, ופתאום הבנתי עד כמה התגעגעתי לטייל בחוץ, וכל מה שרציתי זה רק לעצור בכל פינה, לפרוש מחצלת, ולתת לילדים לספוג קצת ויטמין D של תחילת הקיץ.
4 צפייה בגלריה
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
לטיול יצאנו: עם פסטה
(צילום: דניאלה נויפלד)
אם תשאלו אותי, גם בלי שום קשר לקורונה, אני מעדיפה לנשום עמוק את האוויר שבחוץ על פני הסתובבות בקניון בכל הזדמנות. וזה בכלל לא משנה אם זה יום בים, טיול בשמורת טבע או פיקניק בפארק - העיקר לנצל את מזג האוויר הנהדר הזה, שתיכף יתחלף בחום מעיק, ורצוי עם משפחה וחברים שאוהבים.
ואם כבר יוצאים לטיול או לפיקניק, אז אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהאירוע. כמובן שאפשר ללכת על האופציה של תירס בקופסת שימורים, אבל אני כאן כדי להציע אפשרות קצת יותר טעימה מזה: את כל המנות הבאות אפשר להכין בבית ולארוז בקופסאות יפות לקחת לדרך. אז צאו לדרך, תטיילו, תאכלו טוב, ואל תשכחו כמובן לנקות אחריכם.

קרקרים טבעוניים מקמח כוסמין עם גרעינים

המצרכים (לתבנית בקוטר 32 ס"מ):
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קוואקר דק
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס פיסטוקים, קצוצים גס
1 כף קצח
1 כפית מלח דק
½1 כפות שמן זית
1 כוס מים
לאוהבי המלח- 1/2 כפית מלח גס לפיזור מעל
4 צפייה בגלריה
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
קרקרים מקמח כוסמין עם המון גרעינים
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכינים מראש תבנית סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את כל מרכיבי המתכון. שומרים בצד בערך כף מגרעיני החמנייה, הדלעת, השומשום והפיסטוקים, וגם מעט קצח, לפיזור מעל. מערבבים את כל המרכיבים בעזרת מזלג או כף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. משטחים את התערובת על גבי נייר האפייה בעזרת מרית, עד לקבלת שכבה דקה שמכסה את כל התבנית. מפזרים מעל את הגרעינים, הפיסטוקים והקצח ששמרנו בצד, וגם את המלח הגס, אם רוצים (לאוהבי המלוחים).
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-10-15 דקות (תלוי בתנור שלכם), עד שהבצק מתגבש מעט. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים לגודל הקרקרים שנרצה (מלבנים, מרובעים, מה שמתחשק לכם באותו רגע).
  5. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-160 מעלות, ומחזירים את הקרקרים לעוד 35 דקות אפייה (רצוי לבדוק כבר אחרי 30 דקות). הקרקרים אמורים לצאת מהתנור קשים ולא רכים בשום צורה.
  6. מוציאים ונותנים להתקרר לחלוטין. ניתן לשמור בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.

פסטת ארטישוק ועגבניות צלויים

המצרכים (ל-4 מנות):
400 גרם פסטה לפי בחירתכם
250 גרם ארטישוק משומר
300 גרם עגבניות שרי
1 לימון, פרוס דק לטבעות וללא החרצנים
1 ראש שום, מופרד לשיניים עם הקליפה
2 כפות שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. פורסים לחתיכות גסות את הארטישוקים המשומרים ואת העגבניות.
  3. מניחים בתבנית מתאימה את הארטישוקים והעגבניות החתוכים, את שיני השום בקליפתם ואת הלימון הפרוס. מזלפים מעל שמן זית, קורט מלח ופלפל שחור ומערבבים קלות כך שכל הירקות יהיה מכוסים בשמן. מכניסים לתנור ואופים את הירקות במשך חצי שעה.
  4. מחלצים את שיני השום האפויות מקליפתם. שיני השום נחלצות די בקלות לאחר האפייה.
  5. בעזרת מועך תפוחי אדמה מרסקים בגסות את כל הירקות בתוך התבנית עצמה.
  6. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה לפני שמסננים את הפסטה.
  7. מעבירים את הירקות המרוסקים מהתבנית אל מחבת עמוקה ורחבה. חשוב להעביר את כל המיצים מהתבנית, שכן הם מלאים בטעמים. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת מי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
  8. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל או שמרי בירה לגרסה טבעונית.

קציצות טבעוניות של קינואה וסלק

המצרכים (ל-12 קציצות):
1/2 כוס קינואה (לפני בישול), שטופה ומסוננת
1 סלק בינוני, ללא הקליפה
1 כף שמן זית
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
5 גבעולי טימין, רק העלים
4 כפות טחינה גולמית
1 כף קרם בלסמי
מלח, פלפל לפי טעם
תרסיס שמן
4 צפייה בגלריה
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
קציצות קינואה וסלק
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקינואה: יש שתי אסכולות מרכזיות לבישול קינואה - כמו אורז או כמו פסטה, אני מבשלת את הקינואה כמו אורז: מחממים בסיר כף שמן זית, מוסיפים את הקינואה, מלח לפי טעם (אני שמה כחצי כפית) ופלפל שחור ומטגנים כדקה. מוסיפים כוס מים, מכסים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שכל המים מתאדים, כ-15 דקות. מצננים.
  2. מגררים את הסלק, ללא הקליפה, על פומפייה דקה וסוחטים היטב. חשוב להקפיד על הסחיטה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות - קינואה מבושלת, סלק מגורר, בצל ירוק, פטרוזיליה, אגוזי מלך וטימין. מוסיפים קרם בלסמי, טחינה גולמית, מלח (לפחות כפית, אבל תלוי בטעם) ופלפל שחור ומערבבים היטב. המרקם של התערובת צריך להיות דביק ולא פירורי. אם המרקם פירורי ימוסיפים עוד טחינה.
  4. קורצים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר של כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים מעל בתרסיס שמן ואופים כ-30 דקות, עד שהקציצות אדמדמות ויפות. הקציצות נשמרות היטב במקרר, עד 4 ימים.

חיתוכיות דובדבנים טבעוניות

המצרכים (לתבנית בקוטר 30 ס"מ):
לבצק -
2 כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר חום
2/3 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
תוספת לפירורים מעל-
1/2 כוס שקדים פרוסים
למילוי הדובדבנים -
400 גרם דובדבנים, מגולענים
3 כפות סוכר חום
½1 כפות קורנפלור
1 כף מיץ לימון
4 צפייה בגלריה
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
מנות שכיף לקחת לטיול-דניאלה נויפלד
חיתוכיות דובדבנים
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את מילוי הדובדבנים: בסיר קטן שמים את הדובדבנים המגולענים, סוכר חום, קורנפלור ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. אם בסוף הבישול מרגישים שהמילוי נוזלי מידי אפשר להוסיף עוד כפית קורנפלור. מצננים.
  2. במעבד מזון או בקערה ללא מעבד מזון שמים קמח כוסמין, שקדים טחונים, סוכר חום, אבקת אפייה וקורט מלח ומערבבים קלות. מוסיפים תמצית וניל ושמן קוקוס. אם שמן הקוקוס מוצק לגמרי, אפשר לרכך מעט במיקרוגל. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מכינים מראש תבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.
  4. משטחים 3/4 מתערובת הבצק בתבנית. לתערובת הבצק שנותרה מוסיפים שקדים פרוסים ומעבדים בידיים נקיות לפירורים גדולים.
  5. מורחים את מילוי הדובדבנים על הבצק בשכבה אחת. מפזרים מעל מתערובת הבצק והשקדים הפרוסים בצורה של פירורים גדולים על פני כל המילוי.
  6. אופים בין 35-40 דקות. מצננים לחלוטין לפני פריסה לחיתוכיות בגודל הרצוי. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד חמישה ימים. בימים חמים כדאי לשמור במקרר.
דניאלה נויפלד היא בעלת הבלוג הצמחוני "העדשים השמחות"