לא רק לטבעונים: פסטה עם פרחי כרובית בהשראה סיציליאנית

מנה שהיא ארוחה טבעונית, שאהובה מאוד בבית של איילת הירשמן: פסטה ברוטב מתקתק, עשיר וזהוב, ובטעם וניחוח המעניקים את התחושה של "אוכל אמיתי"

פסטה עם כרובית (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
פסטה עם כרובית (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה, כמו לינגוויני, מקרוני או ספגטי
  • 1 ראש כרובית, מפורק לתפרחות, הגזע הפנימי פרוס דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
  • 3-2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה גס

 

ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

2. במקביל, ממלאים מים בסיר נוסף, מוסיפים את הכרובית ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהכרובית מתרככת אבל עדיין יציבה. מסננים.

3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב (שיכיל את כל המנה בסוף הבישול). מטגנים את הבצל על להבה בינונית כ־7 דקות, עד שהוא מזהיב קלות (מקפידים שלא ייחרך). מוסיפים את פרחי הכרובית, את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ־2 דקות תוך ערבוב, רק עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה קלות. מוסיפים את 2 כפות המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הצימוקים ומבשלים עוד 4-3 דקות לרוטב סמיך.

4. מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד, כך שהיא תצופה ברוטב. אם רוצים, מפזרים פטרוזיליה. מגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד