חד וחלק: מהם הקמטים הכי נפוצים בפנים ואיך תגהצו אותם ביעילות?

האם התנחל אצלכם "קמט 11"? או "רגלי עורב"? ד"ר עובידה ממרפאות "פרופורציה", חושף את הקמטים המגיעים עם התבגרות העור, ומגלה איך אפשר לטשטש אותם

מוגש מטעם Revanesse

|

30.06.20 | 14:18

לכל קמט תכונות ייחודיות משלו, אבל גם דרכים רבות שבעזרתן ניתן לטשטש אותו (צילום: Shutterstock)
לכל קמט תכונות ייחודיות משלו, אבל גם דרכים רבות שבעזרתן ניתן לטשטש אותו (צילום: Shutterstock)

אי אפשר לחמוק מהם ועם תהליך ההתבגרות הם יופיעו אצל כולנו: קמטים. אותם קפלים לא אסתטיים בעור נוצרים בעקבות פגיעה מצטברת בסיבי הקולגן ובסיבים האלסטיים בדרמיס. זה קורה בעקבות חשיפת יתר לשמש וגם באופן טבעי – כחלק מההשפעות המצטברות של כוח המשיכה ותנועת שרירי הפנים. לכל קמט תכונות ייחודיות משלו, אבל גם דרכים רבות שבעזרתן ניתן לטשטש אותו.

 

המטופל מתבקש לעשות פרצוף, למשל "זועף" או "מופתע". המטרה היא לראות בדיוק את התנועה של השריר, כדי לדעת איזה שריר צריך הרופא להחליש כדי להפחית את עוצמת הקמט

"ההמלצה היא תמיד להגיע עם היווצרות הקמטים, ולא לחכות שהם יעמיקו", מסביר ד"ר ח' עובידה מרשת המרפאות  "פרופורציה". לדבריו, כל מטופל שמגיע לטפל בקמטים עובר אבחון מדויק ומקצועי, שבו הוא מתבקש, בין היתר, לעשות פרצוף, למשל "זועף" או "מופתע". המטרה היא לראות בדיוק את התנועה של השריר, כדי לדעת איזה שריר צריך הרופא להחליש כדי להפחית את עוצמת הקמט.

 

"ההמלצה היא תמיד להגיע עם היווצרות הקמטים, ולא לחכות שהם יעמיקו". ד"ר ח' עובידה (צילום: עדי שרגא)
    "ההמלצה היא תמיד להגיע עם היווצרות הקמטים, ולא לחכות שהם יעמיקו". ד"ר ח' עובידה(צילום: עדי שרגא)

     

    קמטי ההבעה בשליש העליון של הפנים נוצרים בעקבות תנועה של השרירים בשילוב עם ירידה בכמות השומן ובאלסטיות של העור, תופעה שמתרחשת עם התבגרות העור. הקמטים הכי נפוצים באזור הזה הם קמטי ההבעה במצח, הקמטים בין הגבות והקמטים שבצידי העיניים.

     

    1. קמטי הגלבלה או "קמטי זעף"

    "האזור שבין הגבות נקרא 'גלבלה' (GLABELLA)", מסביר ד"ר עובידה, "כי הקמטים באזור הזה נגרמים כתוצאה מריבוי התנועה של שרירי הגלבלה". לדבריו, השרירים שבין הגבות אחראיים על הבעות כעוסות וזעופות, והתכווצויות מרובות באזור הזה גורמות ליצירתם של קמטים שבמידה ולא מטפלים בהם, עלולים להעמיק ולהפוך לשקעים קבועים בעור.

     

    ד"ר עובידה מסביר שישנם מספר סוגים של קמטי גלבלה: "יש קמט שמכונה '11' כי הוא נראה ממש כמו שני קווים ורטיקליים. יש את הצורה שנקראת 'אומגה' ויש גם 'אומגה הפוכה'. על הרופא לזהות בדיוק את התנועה של השריר כדי לדעת איזה שריר להחליש כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר".

     

    איך מטפלים בהם?

    "אופציית הטיפול הראשונה היא בעזרת בוטולוניום טוקסין", אומר ד"ר עובידה. "ומומלץ להתחיל לטפל כבר עם היווצרות הקמט כטיפול מניעתי".

     

    2. קמטי "רגלי העורב" - קמטי צחוק בצידי העיניים

    קמטי הצחוק שבצידי העיניים הם קמטים נפוצים מאוד בקרב אנשים שצוחקים הרבה, ובקרב אנשים בעל קוצר ראייה שנאלצים לכווץ את עיניהם פעמים רבות כדי להקל על ראייתם.

     

    איך מטפלים?

    "גם באזור הזה אמליץ על בוטוליניום טוקסין כדי להחליש את השריר", הוא מסביר. "בצידי העיניים, במצח ובין הגבות העור מאוד עדין, ובמקרים הללו אנחנו לא מחפשים לנפח את הקמטים אלא למתוח אותם. הבוטוליניום טוקסין פועל על השריר ומחליש אותו. ההרפיה שנוצרת היא שגורמת למתיחה של השריר".

     

    3. קמטי המצח - קמטי תמיהה

    הקמטים המפורסמים במצח נוצרים בעקבות תנועה חוזרת של שרירי המצח שנעשית כדי להרים את הגבות.

     

    "בקמטים במצח בדרך כלל נלך על טיפול משולב – גם בוטולוניום טוקסין וגם חומצה היאלורונית מסוג Revanesse" (צילום: Shutterstock)
      "בקמטים במצח בדרך כלל נלך על טיפול משולב – גם בוטולוניום טוקסין וגם חומצה היאלורונית מסוג Revanesse"(צילום: Shutterstock)

       

      איך מטפלים?

      "בקמטים במצח בדרך כלל נלך על טיפול משולב – גם בוטולוניום טוקסין וגם חומצה היאלורונית מסוג Revanesse", אומר ד"ר עובידה. "בהתחלה אני אזריק בוטולוניום טוקסין. לאחר החלמה של שבועיים אזמן את המטופלת לביקורת, ואראה את תוצאות המתיחה שהתקבלה. בהתאם לעומק שנשאר, אזריק חומצה היאלורונית בסמיכות דלילה. חשוב לזכור שההבדל בחומצות ההיאלורניות הוא בסמיכויות. על כן, לקמטים במצח אני לא אזריק חומר בעל סמיכות גבוהה, כדי לא לקבל חלילה בליטה, גוש או תחושה של לחץ באזור".

       

      4. הקמט הנזו-לביאלי

      קמט זה ממוקם בין האף לפה. מדובר בקפל הנוצר בשל אובדן האלסטיות של העור וירידה בנפח השומן העמוק בלחי, אשר גורמים לעור לצנוח מטה. "הקמט הזה מודגש ובולט כשישנה ספיגה של שכבות שומן ונפילה של הפנים, או צניחה של הפנים שמדגישה את קמט האף-שפה".

       

      איך מטפלים?

      "בקמט זה אטפל בצורה עקיפה ואדאג להרמה של הלחי שגורמת להיווצרות הקמט שמתחתיה. אשתמש בחומצה היאלורונית מסוג Revanesse Shape שהיא בסמיכות הגבוהה ביותר, אותה אני אזריק בעצמות הלחיים, במטרה לשחזר את שכבות השומן שנספגו עם הזמן", מסביר ד"ר עובידה. "את החומצה אני לא מרכז באזור אחד, אלא מזריק באזור העצם של הלחיים ומשתמש לשם כך בכלי שנקרא קנולה. הקנולה היא מחט שאינה חדה", הוא מסביר. "זאת מחט שעוברת כלי דם ונותנת תוצאות סימטריות בגלל האורך שלה. לאחר כשבועיים נראה את המתיחה בצד הלחיים, ואם עדיין יישאר שקע או קמט בולט, אני כבר אזריק אל תוך הקמט".

       

      חומצה היאלורונית מסוג Revanesse Shape שהיא בסמיכות הגבוהה ביותר, מזריקים בעצמות הלחיים, במטרה לשחזר את שכבות השומן שנספגו עם הזמן (צילום: רבנס)
        חומצה היאלורונית מסוג Revanesse Shape שהיא בסמיכות הגבוהה ביותר, מזריקים בעצמות הלחיים, במטרה לשחזר את שכבות השומן שנספגו עם הזמן(צילום: רבנס)

         

        5. קמט המריונטה

        קמט נפוץ זה מזכיר בובת מריונטה על חוטים. זהו קפל עור שמקורו באובדן האלסטיות של העור, ירידה בקולגן, ירידה בנפח השומן בלחיים ובסנטר, ספיגה של עצם באזור הלסת וספיגה של השיניים.

         

        איך מטפלים?

        "קמט המריונטה או הקמטוטים בזוויות הפה בדרך כלל מעניקים למטופלת פרצוף עצוב. במקרה הזה הנטייה תהיה להזריק חומצה היאלורונית בשיטת המניפה – דקירה אחת, אבל בכל מיני מישורים וכיוונים"

        "קמט המריונטה או הקמטוטים בזוויות הפה בדרך כלל מעניקים למטופלת פרצוף עצוב. במקרה הזה הנטייה תהיה להזריק חומצה היאלורונית בשיטת המניפה – דקירה אחת, אבל בכל מיני מישורים וכיוונים. המטרה היא לפזר את החומצה בכמה מוקדים, וגם בשיטה הזאת אני אשתמש בקנולה, שיש לה מינימום תופעות לוואי, אין שטפי דם והחומצה ההיאלורונית מחזיקה ליותר זמן ויוצאת אחידה".

          

        "שיטה נוספת", מציע ד"ר עובידה, "היא בהשחלת חוטים נספגים. אני משחיל חוט מהזווית שליד האוזן ומגיע עד לקמט המריונטה, אותו אני מושך למעלה. לפעמים ניתן לערוך טיפול משולב של חוטים וחומצה היאלורונית. במידה שיש יותר מדי עור עודף, אני ממליץ לעבור לניתוח פלסטי".

         

        6. קמטי עישון או "קמטי הברקוד"

        קמטי "הברקוד" הם קמטים אנכיים הנמצאים מעל השפה העליונה, ונגרמים בעקבות תנועה חוזרת של השריר שמסביב לשפתיים. קמטים אלו מאפיינים גברים ונשים שמעשנים, אך גם אנשים שאינם מעשנים עלולים לסבול מהם.

         

         

        איך מטפלים?

        "ניתן להזריק חומצה היאלורונית בסמיכות נמוכה בשפה עצמה, כמו ה-Revanesse Kiss, לא כדי לעבות אותה אלא כדי לייצר שפה יותר מוצקה ומתוחה".

         

        *באדיבות גבריאל (גבי) חנני מנכ"ל פרומדיקס ישראל

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד