משלושה מרכיבים בלבד: פטיפור קפוא משוקולד מריר ופטל

קבלו את ההתמכרות הבאה שלכם: מערבבים שלושה מרכיבים בסיר אחד – ולמקפיא, כדי שתמיד יהיה מה לשלוף ולהגיש לאורחים. בהנחה שיישאר משהו, כמובן

פטיפור שוקולד מריר ופטל  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
פטיפור שוקולד מריר ופטל (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)

 

  • 600 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז
  • 2 כוסות (כ־300 גרם) פטל קפוא

 

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר פרגמנט.

2. שמים בסיר את השוקולד והחלב המרוכז ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מסירים מהכיריים.

3. יוצקים מחצית מהקרם החם לתבנית. מפזרים עליו את הפטל הקפוא, יוצקים עליו את יתרת הקרם ומחליקים. מאחסנים במקפיא שעה לפחות (עד שבועיים).

4. כשהשוקולד קפוא לגמרי, מעבירים בזהירות סכין סביב השוליים. משחררים את המקפא מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים (2X2 ס"מ). מגישים ישר מהמקפיא.

 

 

  • זמן הכנה: כ־20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • איך שומרים: במקפיא, עד שבועיים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד