1 צפייה בגלריה
סגן שר הבריאות יואב קיש ב-18:50 עדיין התאמן בחדר הכושר במשכן
סגן שר הבריאות יואב קיש ב-18:50 עדיין התאמן בחדר הכושר במשכן
סגן השר קיש בחדר הכושר בכנסת

סגן שר הבריאות יואב קיש (הליכוד) תועד אחר הצהריים (יום ב') בחדר הכושר של משכן הכנסת, זמן קצר לאחר שהממשלה החליטה לסגור את חדרי הכושר בגלל הזינוק בתחלואת הקורונה. הערב נשאל על-ידי ynet במסיבת עיתונאים עם שר הבריאות יולי אדלשטיין, והגיב: "ההמלצות של סגירת חדרי הכושר עדיין לא נכנסו לתוקפן ולכן לא היה שום אירוע של עבירות".
התיעוד של קיש מתאמן בחדר הכושר של משכן הכנסת צולם בשעה 18:50 - כארבע שעות אחרי שהממשלה החליטה על שורת החמרת הגבלות, ובכללן סגירה של חדרי הכושר. יצוין כי הגבלה זו, כמו הגבלות נוספות, עדיין טעונה אישור של הכנסת. קיש אמר: "אני ממליץ לציבור להמשיך אימונים בבית, חשוב לשמור על ספורט, אני ניצלתי את השעות האחרונות בפעילות ספורט".


קיש ציין בתגובתו לדברים כי "ההמלצות של סגירת חדרי הכושר עדיין לא נכנסו לתוקפן, ולכן לא היה שום אירוע של עבירה על המלצות או חוק. חשוב לי להבהיר את זה, זה מה מה שנקרא שירת הפרפר (התכוון לשירת הברבור). זו הפעם האחרונה שאני משתמש בחדר כושר, אני ממליץ להמשיך באימונים בבית.
"דרך אגב, אני גם רץ במסלול מסביב לכנסת. זה חשוב לשמור על ספורט. אני ניצלתי את השעות האחרונות להמשיך בשגרת ספורט שאמשיך בה גם לא בחדרי כושר. לא הייתה שום עבירה על שום הנחיה".

בריאיון הבוקר לאולפן ynet טען סגן השר קיש כי המגבלות שעליהן הוחלט נועדו למנוע סגר נוסף "בעוד שבועיים-שלושה". על השאלה מה הוביל את ישראל למצב הנוכחי, אמר קיש: "מדינת ישראל צלחה את המשבר הראשון בהצלחה עצומה. אני חושב שהרבה מאוד אנשים לא יודעים, אבל הם חייבים את החיים שלהם לבנימין נתניהו ולהתנהלות הממשלה באותה תקופה.
"במדינות כמו בריטניה, איטליה וספרד רק לפני יום פרסמו שכל התחלואה שם זה בערך התחלואה בישראל. למה זה? כי במדינות האלה שם קיבלו מכה מאוד קשה, והציבור עצמו לא חי בשאננות וחושב שלא היה כלום והכול בסדר. הציבור יודע שיש מחיר מאוד כבד להתנהלות שגויה מול המגפה. הם נשארים בבתים, הם נזהרים, הם נכוו קשה מאוד".

צעקות בממשלה

שורת ההגבלות שעליהן החליטה היום הממשלה בישיבתה המיוחדת הובילה לקרב יצרי בסוגיית בתי הכנסת. עוד לפני שהשרים אישרו להגביל את ההשתתפות בבתי תפילה ובכללם בתי כנסת, כנסיות ומסגדים ל-19 איש בלבד, התפתח עימות בנושא בין שר האנרגיה יובל שטייניץ לשר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן.
השר שטייניץ דרש כמה פעמים לסגור את בתי הכנסת מפני שהם מופיעים ב"רשימה האדומה". השר ליצמן התרגז וצעק: "עברו כבר שתי דקות ולא אמרת 'לסגור את בתי הכנסת'. תעזוב את בתי הכנסת".
חלק מהשרים הביעו תרעומת מאחר שלדבריהם יש חוסר הלימה בין "הרשימה האדומה" של המקומות שמהווים סכנה לבין ההמלצות שהובאו בסופו של דבר להצבעה בממשלה. אותם שרים תהו כיצד ייתכן שתתאפשר שהייה של 19 איש בבתי כנסת בעוד קייטנות בקפסולות לא מתאפשרות בשלב זה של ההגבלות החדשות. אותה טענה נאמרה גם בהקשר של חדרי כושר, שאותם הוחלט לסגור.
אחרי שהוחלט לאפשר את פתיחת בתי הכנסת, ניצלו כמה שרים את הסיטואציה כדי לדרוש החרגה של עוד ועוד ענפים. בנוסף אישרה הממשלה את סגירתם של אולמות האירועים, הברים והמועדונים. גם חדרי הכושר, אולמות התרבות והבריכות הציבוריות ייסגרו.
השרים החליטו גם להגביל את מספר הנוסעים באוטובוסים ל-20 ולאסור להפעיל בהם מזגנים. לפי המתווה שאושר לפתיחת המסעדות, תתאפשר ישיבה של מקסימום 20 סועדים בתוך המסעדה ועוד 30 בחוץ. מנגד, חופי הרחצה והישיבות יישארו פתוחים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ הפצירו בשרים לאפשר את המגבלות, ולאחר מכן לנסות להגיע להסכמות עם משרד הבריאות. השר להשכלה גבוהה זאב אלקין, השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל ושר המדע יזהר שר נלחמו על הקייטנות ופעילות תנועות הנוער. ראש המל"ל מאיר בן שבת ושר הבריאות רצו לסגור, ואלקין זעם: "רק לפני כמה ימים אישרנו קייטנות ומתווה קפסולות ועכשיו אוסרים וזה חסר כל היגיון".
השרה גמליאל אמרה: "אין הבדל בין ילדים בכיתה ד' (שלומדים ב"בתי ספר של החופש הגדול") לכיתה ה' שהקייטנה שלהם סגורה. זה יגרום לאלפי הורים להישאר בבית". השר שי התריע כי שליחת רבבות ילדים להתגודדות בפארקים, בחופים ובקניונים תגרום לבעיה בריאותית.
השר יזהר שי רצה לסגור גם את החופים ואמר: "על פי סקר הסיכונים של משרד הבריאות, החופים נחשבים מקום בטוח רק אם שומרים על ריחוק חברתי. מצד שני - אם לא שומרים על ריחוק זה נחשב מקום מסוכן. או שאנחנו שומרים על החופים בריחוק או שזה יהיה אחד המקומות המסוכנים, במיוחד כשאנו מרחיקים את בני הנוער מחדרי הכושר ואולמות התרבות. אני עושה הליכות על החוף ולצערי אנשים נמצאים שם בצפיפות משמעותית אחד על השני. אנחנו גורמים לסכנה הגדולה".
בישיבה הוחלט כי בתי המלון לא ייסגרו אך יופעלו תחת הגבלות. השרים התעמתו סביב אחת ההמלצות של משרד הבריאות - סגירת חדרי האוכל בבתי המלון. שר התיירות אסף זמיר אמר שמדובר בדרישה אבסורדית לאור נתוני ההדבקה הנמוכים, כלשונו, במלונות. "הם סופר-מקפידים. אם ייסגרו חדרי האוכל, מה יעשו בתי המלון?", תהה זמיר.
על פי ההגבלות שאישרו השרים הוחלט שבחדרי האוכל במלונות ישהו 20 בני אדם, אולם לבסוף סוכם שמשרד התיירות יגבש "תו סגול" מחמיר שיאפשר להמשיך להפעיל את חדרי האוכל בלי צמצום מספר הנוכחים. בנוסף הוחלט כי "בתי הספר של החופש הגדול" לגילי גן ועד כיתה ד' ימשיכו לפעול כרגיל. קייטנות ופעילויות נוער ייסגרו