אלפי בני אדם הצטופפו הערב (שלישי) בהפגנה סוערת של מחאת "הדגלים השחורים" נגד בנימין נתניהו מול מעון ראש הממשלה בירושלים. במקביל נערכה הפגנה בשכונת רוממה בבירה נגד הסגר שהוטל עליה, ובתל אביב התקיימה עצרת לציון תשע שנים למחאה החברתית. ynet העביר שידור חי מההפגנות.
המפגינים ליד מעון רה"מ - רבים מהם צעירים בניגוד להפגנות קודמות - נושאים דגלי מדינת ישראל וקוראים קריאות "ביבי הביתה", "הון, שלטון, עולם תחתון" ו"המדינה שלנו ולא של נתניהו". חלק מהמפגינים הדליקו לפידים, והיו כאלו שניסו לפרוץ את גדרות הביטחון שהקימה המשטרה, ואף זרקו שקיות מים לעבר השוטרים. מנגד, מפגינים אחרים קראו להם להפסיק את האלימות. הרחובות באזור נחסמו לתנועה, ולאחר מכן מאות מפגינים צעדו על רחוב קרן היסוד למרכז העיר וחסמו את הרכבת הקלה. המשטרה מנסה לפזרם באמצעות זרנוקי מים.
9 צפייה בגלריה
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
ההפגנה הסוערת
(צילום: AP)
תנ"צ עופר שומר, מפקד מרחב ציון, עצר בעצמו את המפגינים שניסו לפרוץ את המחסומים, וחלקם עוכבו לחקירה. מי שפיקד על האירוע הוא ממ"ז ירושלים דורון ידיד, שנמצא גם הוא בשטח. העיתונאי אבישי בן חיים הותקף מילולית על ידי אחד המפגינים.

9 צפייה בגלריה
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
"המדינה שלנו, לא של נתניהו". הפגנה מול מעון רה"מ
(צילום: אלכס קולומויסקי)
9 צפייה בגלריה
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
להפגנה הגיע המוזיקאי אסף אמדורסקי שאמר: "באנו לבער את הנגע. נמאס מהמושחת. יש פה אנשים מכל הקשת הפוליטית ימנים מתנחלים שמאלנים אנשי מרכז ערבים אתיופים חרדים. כולם פה אחד מעוניינים להשתחרר מהצורר". אחד ממארגני ההפגנה הוא ישי הדס מתנועת Crime Minister.
אביבה, תושבת המרכז בת 63 שהשתתפה באופן קבוע בהפגנות בכיכר גורן בפתח תקווה והגיעה להפגנה בירושלים, אמרה: "נקעה נפשנו, אי אפשר יותר, לא ייתכן שראש ארגון פשע שדואג רק לעצמו ולסובבים אותו השתלט על המדינה".
9 צפייה בגלריה
אסף אמדורסקי בהפגנה מול בית רה"מ בירושלים
אסף אמדורסקי בהפגנה מול בית רה"מ בירושלים
"באנו לבער את הנגע". המוזיקאי אסף אמדורסקי
(צילום: אלכס קולומויסקי)
היא הוסיפה: "העם התעורר, הצעירים התעוררו. שלוש שנים התחננו שהם יצטרפו - עכשיו זה אל-חזור. גם המלחמה בקורונה היא פוליטית כל השיקולים שלו זה להימלט מהמשפט שלו".
דקלה לייבוביץ' הגיעה להפגנה מאשקלון עם ארבעת ילדיה. "נמאס לנו מהשחיתות, מהמושחת, מהמשפחה המטורללת שמנהלת את המדינה", אמרה. "הוא מטפל רק בעניינים שלו. הגיע הזמן שגם אנחנו נצא לומר די. לא נשב ולא נשתוק עד שהוא ילך".
לייבוביץ', שהוצאה לחל"ת בעקבות משבר הקורונה, הוסיפה: "אני לא מפחדת מהקורונה כמו שאני מפחדת מהשחיתות. כל מה שמעניין אותו זה איך לחמוק מהמשפט, איזה שופטים הוא ימנה ואיזה מימון הוא יקבל".
9 צפייה בגלריה
ההפגנה מול בית רה"מ
ההפגנה מול בית רה"מ
(צילום: גיל יוחנן )
מוביל המחאה אמיר השכל התייחס היום לתאריך הסמלי של ההפגנה ביום נפילת מבצר הבסטיליה בפריז וכתב בטוויטר: "היום לפני 231 שנים פרצה המהפכה הצרפתית שחרטה על דגלה את המוטו: 'חירות, שוויון, אחווה'. אנחנו בבלפור מבקשים להוסיף: מוסר וצדק. הערב יגיעו רבים לבלפור, אני קורא לאירוע מאופק וללא אלימות".
במקביל נערכה ביום הרביעי ברציפות הפגנה בשכונת רוממה בירושלים, שנמצאת בסגר מאז יום שישי בגלל תחלואה גובהה בקורונה. בהפגנה השתתפו כמאה מפגינים, רובם לא תושבי השכונה, אלא אנשים שבאו למחות על "אכיפה בררנית" נגד הציבור החרדי לדבריהם.
ההפגנה שהתקיימה במקביל בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב נערכה לציון תשע שנים למחאה החברתית. השתתפו בה כ-400 בני אדם. דפני ליף, שיזמה את המחאה בקיץ 2011 וארגנה גם את העצרת הערב, אמרה: " אנחנו רק בתחילתו של משבר ענק, וברור שאין הנהגה לצפות ממנה לפתרונות. האמון התרסק, הייאוש גואה, אבל האנשים מתעוררים ועושים. זה הזמן גם להזכיר ולעורר תקווה שרק ביחד נייצר כוח להביא פתרונות ושינוי".
9 צפייה בגלריה
ההפגנה מול בית רה"מ
ההפגנה מול בית רה"מ
(צילום: גיל יוחנן )
אתמול בבוקר, שוטרים ופקחים של עיריית ירושלים פינו כ-30 מפגינים ממאהל המחאה שהוקם מול מעון ראש הממשלה. המפגינים טענו שננקטה נגדם אלימות וסיפרו ש-50 אנשי יס"מ התנפלו עליהם מבלי להציג תו בית משפט. חמישה מפגינים נפצעו באורח קל בעימותים וטופלו בידי צוותי מד"א שהוזעקו למקום. אחד מהם פונה לבית החולים.
אחד המפגינים שפונו, רועי פלג, סיפר בראיון לאולפן ynet: "עליי אישית נשלף סכין. אפשר לראות את הדם. יש פה בנאדם שפונה לבית חולים עם חשש לשבר ביד. הסרטונים מראים בבירור אנשים נופלים לרצפה כשהפקחים משכו את הציוד".
גם יום קודם לכן פונו מהמקום מפגינים בטענה שההפגנה הפכה ל"מאחז" והפריעה לסדר הציבורי. "ההפגנה שאושרה למספר שעות הפכה למעשה להיאחזות בקרקע", נמסר מהעירייה. "זאת, תוך שימוש באלמנטים קבועים כמו מטבח, גנרטור, אוהלים, גדרות ואלמנטים אשר כולם יצרו הלכה למעשה הקמת היאחזות קבועה באמצע הרחוב ובלב שכונת מגורים. כל אלה גרמו מטרדים רבים אשר חייבו פעולה מידתית של פינוי האלמנטים הקבועים".
פורסם לראשונה: 19:28, 14.07.20