yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 18.07.2020
    רפואה בגישה אחרת
    הרפואה הפונקציונלית מנסה לספק למטופלים תשובות הוליסטיות במקום פתרונות נקודתיים
    רן בן־נון
    כל מי שנזקק לשירותי הרפואה הקונבנציונלית יודע שעדיין קיימים מצבים שהיא לא מצליחה להתמודד איתם באופן מלא. הרופא יציע לעיתים מענה נקודתי לכאב שעליו התלוננתם, אך לא תמיד יימצא פתרון הולם למצבכם הבריאותי. על רקע זה מתגבשת בשנים האחרונות בעולם ובישראל קבוצה של רופאים ומטפלים הדוגלים במה שהם קוראים לו "הגישה הפונקציונלית" ‑ שיטה הבוחנת את המטופל בדרך הוליסטית ומחפשת את הדרך אל מקור "הקלקול" בגוף. הגישה משלבת בדיקות מעבדה מקיפות, המבוצעות על ידי מספר חברות בישראל (It־Lab, למשל) וכוללת בין היתר בדיקות לזיהוי טפילים, חיידקים, חולשות של מערכות בגוף, פטריות וחוסרים של ויטמינים שונים.

    "רפואה קונבנציונלית מטפלת לעיתים קרובות בסימפטומים ולא במקור לבעיה", אומרת ד"ר שולמית לוריא, רופאת משפחה הפועלת בגישה הפונקציונלית. "אם יש סוכר גבוה, המטופל יקבל תרופה לאיזון הסוכר; אם יש לחץ דם גבוה, הטיפול התרופתי יהיה בהתאם. כאב יטופל בטיפול תרופתי נוגד כאב, דיכאון יטופל בתרופה נוגדת דיכאון וכן הלאה, כאשר ישנו סיכוי גבוה שהמקור לבעיה לא יטופל. כך אני נהגתי כרופאת משפחה שנים רבות וכך נוהגים רוב הרופאים. מטפלים בגישה זיהו שלא נכון להתייחס למחלות הכרוניות כפי שמתייחסים למחלות אקוטיות. מתברר שהגישה למחלות הכרוניות, אם רוצים להבריא מהן, צריכה להיות אחרת.

    בעוד הרפואה הקונבנציונלית מוצאת טיפול למחלה, כמו אנטיביוטיקה לחיידק, תרופה להתמודדות עם לחץ הדם ‑ הרפואה הפונקציונלית תנסה, למשל, להבין מה גרם לאותו חיידק לתקוף שוב ושוב את הגוף (מצב כרוני), ומה הוא הדבר הגורם לגוף להעלות את לחץ הדם, ותחפש איך לשפר את מנגנוני ההגנה והריפוי של הגוף, כך שהוא יוכל להתרפא גם ממצבים כרוניים. כשאדם לא נושם טוב לאורך זמן, או חשוף לרעלים מסוימים במשך שנים, תזונה לא נכונה, קרינה, סטרס ‑ כל אלה עלולים לפגוע במערכת החיסון ולאפשר לגורמים זרים לתקוף את הגוף. כאשר מגיע אליי מטופל אני אבחן את כל הפרמטרים הקשורים אליו, כולל מראה פנים, גוף, בדיקות מעבדה רגילות, תשאול מעמיק על אורח חייו ועל התזונה שלו, ולעיתים גם אשלח אותו לבצע בדיקות מעבדה מיוחדות, על מנת שנוכל להבין מה בגוף שלו השתבש. רק כשכל התהליך הזה יושלם, אדע להתאים לו טיפול".

    בין הבדיקות המיוחדות נמצאות בדיקות גנטיות, בדיקות של התפקוד התאי והתפקוד ההורמונלי, ובדיקת תפקודים פנימיים של המעיים. הטיפול שיגיע בעקבות הבדיקות יהיה לרוב טבעי: שינויי תזונה, שימוש בצמחי מרפא, תוספי מזון וויטמינים, לצד בדיקה מחודשת של מינוני התרופות הקונבנציונליות שהמטופל כבר מקבל (בהתייעצות עם הרופא המטפל).

     


    פרסום ראשון: 18.07.20 , 22:40
    yed660100