מילוי נאות: עוגיות פריכות מבצק נטול חמאה, גדושות בדברים טובים

כמה כיף להתחיל את השבוע כשיש לכם בארסנל נשק סודי למצב רוח מצוין: מאפים קטנים ומשמחים, ממולאים בחמאת בוטנים, במלית וניל או בריבה ביתית חמצמצה ונפלאה

אורה קורן

|

02.08.20 | 09:00

המשיכו להפתיע: הסתירו היטב את המליות וערבבו את העוגיות המוכנות, כך בכל פעם תופתעו מהביס הראשון (צילום: אורה קורן)
המשיכו להפתיע: הסתירו היטב את המליות וערבבו את העוגיות המוכנות, כך בכל פעם תופתעו מהביס הראשון (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

למלית 1

  • 40 גרם (2 כפות) חמאת בוטנים
  • 45 מ"ל (3 כפות) משקה שקדים

 

למלית 2

  • 25 גרם (2.5 כפות) אבקת פודינג וניל
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת צמחית

 

מלית 3

  • ריבה ביתית או קונפיטורה קנויה (לקונפיטורה מהרשתות נדרש קורנפלור להסמכה: 10 גרם (1 כף קורנפלור) לכל 50 גרם (10 כפיות) ריבה/קונפיטורה דלילה)

 

לבצק

  • 350 גרם קמח
  • כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 48 גרם קורנפלור
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גרם (כ-250 מ"ל) שמן חמניות
  • 100 מ"ל מים קרים

 

אבקת סוכר (לקישוט)

 

 

אופן ההכנה

  1. המליות: מערבבים כל מלית עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית שקעים כמודגם בסרטון. הרעיון הוא להקפיא כמות מלית של כפית אחת, כך שיהיה נוח למלא את העוגיות. מעבירים את התבנית למקפיא לפחות לשלוש שעות, או עד שניתן לשלוף את המליות מהשקעים.
  2. הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, הקורנפלור והמלח וטוחנים כמה שניות, עד לקבלת תערובת יבשה אחידה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, השמן והמים וטוחנים עד לקבלת כדור בצק. מוציאים אותו למשטח מקומח קלות ומעבדים לכדור. מעבירים לקערה, מכסים ומצננים חצי שעה במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ואת התבנית עם המליות מהמקפיא. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל של כ-20 גרם (כפית גדושה), מעבירים חלק מהם למקרר.
  6. לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו על כף היד. מחלצים אחת מהמליות הקפואות, מניחים אותה במרכז עיגול הבצק ועוטפים אותה בעדינות, עד שהיא מוסתרת בתוכו. מכדררים בעדינות לכדור ומניחים על נייר אפיה.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמליות. את הריבה יהיה קשה לכסות לחלוטין, לכן אפשר להשאיר פתח למעלה. אם רוצים להראות את המלית של כל העוגיות , משאירים גם אותן פתוחות בקצה העליון.
  8. אופים 20-15 דקות, עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד ממתק ממולא של אורה קורן - כדורי שוקולד מפתיעים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג