צרפת בחמישה מרכיבים: מאפה מבצק עלים עם ברי וריבת תאנים

קבלו רעיון מבריק להפתיע איתו החצי השני: ברי אן קרוט לוהט היישר מהתנור, בקבוק שרדונה מצונן וענבים קרירים ליד ואין צורך להחתים דרכון או להסתבך שעות במטבח

דבי מצקיןפורסם: 03.08.20 07:23
צפו: ככה מכינים בקלות מנה צרפתית מושלמת
במאי: רני מונצ'ז

מרכיבים

 

  • בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 גלגל של גבינת ברי שלם
  • 1/2 כוס ריבת תאנים
  • 1/2 כוס שבבי שקדים
  • חמאה מומסת/ביצה טרופה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים את משטח העבודה ופורשים עליו את הבצק. אם מכינים מאפה גדול, חוצים את הבצק ומשתמשים בשני החצאים להכנת המנה. אם מכינים מאפים קטנים, חותכים את הבצק בהתאם ושומרים את היתר למאפים אחרים. חשוב לחתוך את הבצק כך שישארו שוליים נדיבים מאוד מסביב לגבינה. מקמחים את חלקי הבצק מלמעלה ומרדדים קלות.
  3. מניחים את גבינת הברי במרכז אחד החלקים, מורחים בריבת התאנים ומפזרים את השקדים.
  4. מקפלים את שולי הבצק כלפי מעלה ולמרכז. מעבירים את המאפה לתבנית האפייה.
  5. מניחים מעל את מחצית הבצק השנייה ומהדקים את השוליים מסביב. מחוררים את הבצק במספר מקומות עם סכין חדה.
  6. מורחים מעל חמאה מומסת או ביצה טרופה, מפזרים מהשקדים ומקשטים במלח ובפלפל. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מוכן. מניחים לו לנוח 3-2 דקות, לפני שפורסים. אוכלים חם.

 

 

>>דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.