שתף קטע נבחר

בגלל רטיבות בבית: זוג יפוצה בכ-250 אלף ש'

רוכשי נכס בזיכרון יעקב תבעו את החברה שבנתה אותו ואת האדם שמכר להם אותו, בגלל ליקויי איטום. בית המשפט קבע ששניהם ישלמו את הפיצוי

בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה תביעה שהגישו בני זוג שקנו בית צמוד קרקע בזיכרון יעקב וגילו ליקויי איטום ורטיבות נרחבים: חברת "אמירי גן" שבנתה אותו סירבה לתקן בטענה שהרוכש המקורי היה מודע לליקויים, אבל השופט אחסאן כנעאן חשב אחרת וחייב אותה ביותר מרבע מיליון שקל.

 

ב-2009 רכשו בני הזוג את הבית, בשטח 530 מ"ר, מבעליו שבעצמו קנה אותו מאמירי גן. לדבריהם, במהלך המשא ומתן הוא הציג את הבית כמבנה יוקרה שנבנה בסטנדרטים גבוהים ביותר. מיד עם תחילת החורף נוכחו לגלות כי לבית חודרים מים רבים ממוקדים שונים ונרחבים. מעבר לרטיבות הם גם סבלו מריחות של עובש ומפטריות.

 

החברה טענה להגנתה כי מדובר בתביעה שהוגשה בחוסר תום לב שכן בני הזוג חתמו על מסמכים רבים שבהם ויתרו באופן מפורש על כל טענה בגין הליקויים.

רטיבות ועובש (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

היא הבהירה שהרוכש המקורי קנה את הבית כשחלק גדול ממנו בעבודות בנייה שטרם הושלמו והוא ביקש לבצע אותן בעצמו. לחוזה ביניהם צורף "נספח תיקונים" המפרט בין היתר כי ידוע לקונה שקיימים מספר ליקויי בנייה והתכנון וכי אין לו כל טענה או דרישות בגין ליקויים אלה. בהתאם, הוא קיבל את הבית בהנחה.

 

הרוכש המקורי, שנתבע גם הוא, טען כי על פי החוזה בינו לבין התובעים הבית נמכר להם as is והם ביצעו את כל הבדיקות טרם הקנייה. הוא הוסיף כי בכל מקרה כל העבודות שבבסיס הליקויים בוצעו על ידי החברה.

 

השופט אחסאן כנעאן קיבל את התביעה וקבע שאין תוקף לתניית הפטור בנספח התיקונים שכן החברה נהגה בעורמה בעניין זה והחתימה את הנתבע על הנספח מבלי שידע שהוא חותם על מסמך כזה. בהקשר זה כתב כי "טכניקה של הכנסת אותו פטור לא בהסכם אלא בנספח תיקונים, ייתכן והיא מקובלת בענף הבניה, אך יחד עם זאת, יכולה לגרום לקונה שלא לחשוד ולהכהות את חושיו".

 

קריאה מדוקדקת של נספח התיקונים העלתה כי הוא אינו מחריג עבודות איטום מתחומי האחריות של החברה. כמו כן, ליקויי האיטום התגלו רק לאחר חתימת ההסכם.

 

השופט הבהיר כי על החברה הייתה מוטלת חובה מיוחדת להפנות את התובעים לאמור בנספח שלפיו ידוע להם שיש מספר ליקויי בנייה ותכנון בבית וכי הם מוותרים על טענות בקשר לכך.

 

גם על המוכר הוטלה אחריות ונקבע כי הוא הפר את חובתו לגלות לתובעים כי בבית התגלו בעיות רטיבות. באשר לחלוקת האחריות בין הנתבעים קבע השופט כי את עיקר האחריות יש להטיל על החברה (85%) ואת היתר על הנתבע (15%).

 

הוא חייב אותם בנזקי התיקון בסך של 110,543 שקל וכן בעלות האיטום בגינה בסך של 51,600 שקל. כמו כן, הנתבע חויב בפיצוי בסך 18 אלף שקל על ליקויים במדרגות והחברה חויבה בתיקון סדקים בסך 6,500 שקל.

 

בנוסף, הנתבעים חויבו לפצות את התובעים על עוגמת נפש ב-70 אלף שקל, בשכר טרחת עו"ד בסך 20% מהפיצוי ובהוצאות בסך 60 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד אסף רוטשטיין ואח'
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד גבי לוריא, עו"ד יגאל אלטשטטר
  • עו"ד רונן ליבוביץ עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד רונן ליבוביץ
מומלצים