הפוקצ'ה המשוגעת של אורה:
מאפה אישי עסיסי וספוג בטעמים

כמה פעמים הוגשה מנה משפחתית לשולחן ונאלצתם להסתפק בקצה הפחות מפתה שלה, בעוד שהחלקים הטעימים מתפזרים להם בצלחותיהם של אחרים? ובכן, לא עוד

אורה קורן

|

20.08.20 | 08:17

ובליבה סלט: פוקצ'יה בתוספת בשר מתובל עם עגבניות ובצל חריפים במרכזה (צילום: אורה קורן)
ובליבה סלט: פוקצ'יה בתוספת בשר מתובל עם עגבניות ובצל חריפים במרכזה (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

5 מנות

 

לבצק

  • 300 מ"ל מים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 500 גרם קמח רגיל
  • 8 גרם שמרים יבשים

 

לבשר

  • 600 גרם בשר צלעות איכותי, טחון פעם אחת
  • 1/2 כפית כמון טחון (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום טחון
  • קורט קינמון טחון
  • 1/4 כפית זרעי שומר טחונים (לא חייבים)
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

 

הסלט

  • עגבניות
  • בצל סגול
  • מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • פלפלים חריפים (לא חייבים)

 

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את מרכיביו, לפי הסדר. לשים 5 דקות במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות.
  2. משמנים קערה במעט שמן זית, מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מכדררים לכדור, מניחים אותו בקערה, משמנים אותו קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקום חמים למשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. הבשר: מערבבים את הבשר עם כל התבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד.
  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-5 חלקים שווים בגודלם ומכדררים אותם.
  5. מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מניחים כדור בצק אחד בתבנית ופותחים אותו בעדינות באצבעות מקומחות לעיגול. יוצרים שקע במרכז העיגול ומגביהים את הדפנות מסביבות, כך שנוצר לכם מראה שלך בייגל ובמרכזו שקע. אפשר להשתמש בכלי עגול חסין חום, כמודגם בסרטון.
  7. מסדרים 1/5 מכמות הבשר מסביב לשקע המרכזי בשכבה דקה ואחידה. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  8. אופים כחצי שעה או עד שהבצק משחים. במידה ומשתמשים בכלים ששומרים על צורת השקע במרכזי המאפה, מוצאים אותם כמה דקות לפני סיום האפייה ומניחים למרכז להשחים גם. במהלך האפייה אפשר לקלות גם פלפלים חריפים אם רוצים.
  9. הסלט: קוצצים את מרכיביו, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כמות יפה במרכז כל מאפה, יחד עם המיץ. מוספים פלפל חריף קלוי אם רוצים ומגישים חם.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    אחרי ארוחה ממלאת, מגישים קינוח ממולא - עוגיות מפתיעות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג